Борисов обеща: Образованието основен приоритет

Това ще се случи в проекта на Национална програма за развитие 2030
24 май 2019 11:10, Александър Попов
136
Борисов обеща: Образованието основен приоритет
Снимка: МС

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

"Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати", акцентира премиерът Борисов. Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

"Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания", каза още премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея "Лувър" в Париж през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
26
 
! Отговори
Подхуев преди 4 години
Другарят да каже , защо прибират те всички по 39милиона партини субсидии на Година!Та за един мандат тези от неговата ДС-Партия са прибрали над 50милиона!!Този е трети мандат на власт - значи три пъти по 50милиона са взели от кожата на хората и са си турили у джебетата!А, образованието...него кучета го яли, и без това простолюдието не ще да чете и учи, по арно му е да лъже , маже и крадне..То това национален спорт - от най-високо по властта , та до селският поп.Култура..мила моя Майнольо..
75
2
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Един п.р*о*ст.ак говори за образованието като "приоритет"....Ужас и безумие.
74
2
 
24
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Човек прочел една книга и веднъж отишъл на театър ще ми говори за образование и образованост
73
2
 
29
 
! Отговори
Подхуев преди 4 години
Другарят - уникален ***, демагог, селски тарикат.Този няма нищо общо със образованието, а камо ли с културата.Как само владее чужди езици.., как умее с жестове и мимики и братски целувки да се вписва в обстановката на Евро политиците!Виж , тва да рита някое мачле, да поиграе тенис на корт, или лично да покара служебната джипка Тойота по път за някоя масовка по рязане на лента..безценно!Отдавна образованието е в кома...раждаемост никаква, учители никакви, училища масово закрити в провинцията
72
0
 
18
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО.----------Разговори с ББ -празнодумеца!
71
0
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Образованието основен приоритет-------------Дъщеричката слудва ли нещо или достигна полова слялост и инстинктивно роди/ продължи роди? На какво ли ще възпита синчето и унучето на мутрата? пп в някои общности ако сем не е мн. заможно / недостиг на фин. средства/ се предимство се дава образование на момичетата тъй като те ще възпитават бъдежето поколение! ББ нямат проблем със средствата во явно с друго имат! Какмво образование бре ББ в твойта ценностна система, като за теб това са празни думи?
70
0
 
24
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 4 години
ВИНЕТУ ДА ВЛЕЗЕ В УЧЕБНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!
69
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво прави снимката на илитератния шупар в тая тема?
68
0
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
"Чест е да обещаеш, просташко е да изпълниш!" - арх. Тотко Хаджилулчев, светла му памет.
67
0
 
21
 
! Отговори
като вожда преди 4 години
Значи след изборите става задължително в българските училища всеки ученик да прочете "Винету".
66
0
 
27
 
! Отговори
33 преди 4 години
Отново "светло бъдеще "!Но този филм вече сме го гледали!
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да се образовам? За да стана учител за 800 лв или доктор за 1000 лв ?Чета в статиите за морето, че за високо кфалификацираната работа, сервиране на бира о шкембе чорба, хората казва " За под 2 000 лв./чисто/ , няма да работя.
64
0
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Човекът ,който е прочел само една книга през живота си, ще възражда образованието в България !!! Мили,боже...
63
0
 
28
 
! Отговори
ДА СРЕЩНЕШ преди 4 години
ОБРАЗОВАН ГЕРБЕР, В МОМЕНТА Е ЯВЛЕНИЕ - РАВНОСИЛНО, ДА СРЕЩНЕШ ИЗВЪНЗЕМЕН РАЗУМ. "НАДЕЖДА ТУКА, ВСЯКА ОСТАВЕТЕ" И ОБРАЗОВАНИ ГЕРБЕРИ "НЯМА ОТКРИТИ", КАКТО СА КАЗАЛИ ПОЕТИТЕ....
62
0
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Бойко,Бойкоооо...Гола вода си...
61
14
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
А, ти, какво образование искаш?Марксистко?За ваша русофилска беда...в цял свят най добрите университети са сорросоидски...че и вашите вождове там пращат децата си да учат...
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки управляващ култивира и подкрепя черти у народа по свой образ и подобие. Духовната пропаст вече е огромна. Децата са все по-малко, а който е останал, бяга да учи на Запад. И обикновено не се връща. За кого е програмата? Може би за ромите?
59
0
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Борисов, първо създай условия да има кой да се учи. Образованието ще се оправи и без теб. Едно затворено училище какво да го реформираш???
58
0
 
28
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
За собственото си образование ли говори? Той самия трябва да се образова!Много е *** горкия!
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя..вече 10г е на власт..и точно като комунистите преди, какъвто е и той самия, само обещания за светло бъдеще...без никакви резултати. Срга..за празника обещава образование...утре..на празника на строителството..ще обещар най врликото строителство..на празника на мед работник...ще обещае..върха на медицината у нас...