5 сребърни и 1 бронзов медал - нови върхове за математиците ни

Те се връщат от Международна олимпиада във Великобритания
22 юли 2019 19:17, Анисия Иванова
13
5 сребърни и 1 бронзов медал - нови върхове за математиците ни
Снимка: МОН

С пет сребърни и един бронзов медал се завръща българският отбор от 60-та Международна олимпиада по математика /IMO2019/, която се състоя в град Бат, Великобритания, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Сребърните медалисти са: Евгени Кайряков, Иво Петров и Къонг До от Софийската математическа гимназия /СМГ/, Борислав Кирилов от Първа частна математическа гимназия - София, и Кристиан Минчев от Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" - Бургас. Бронзовият медал е за Кристиян Василев от Първа частна математическа гимназия в София.

В състезанието, проведено от 11 до 22 юли, 621 ученици от 112 страни са решавали по шест задачи. В отборното класиране България е в световния топ 20, заемайки 19-то място със 152 точки. Българските ученици са запазили и лидерските си позиции в рамките на ЕС, където са четвърти.

Отборът се завръща в 22.45 ч. тази вечер с редовен полет от Лондон (Хийтроу), информират от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
честно преди 4 години
Значи учителите могат да подготвят няколко богати деца от София, докато обикновените деца от другите градове в България, учителите не им обясняват дори елементарни задачи в училище и едвам изкараха 3-ки на матурите. МАСОВО тази година имаха 3. Така че не ми се хвалете с тая новина.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще повторя, умните и кадърни хора, колкото и да си обичат страната, родината, бягат най-вече заради селяндурщината и комплексарщината.Там когато си купуват закуска на улицата поздравяват продавача и той отвръща с поздрав + усмивка. Това са важни неща, на хората им писна от няма "добър ден" и "едно билетче от 2 лева"
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен много не ми стана ясно какъв е регламентът на състезанието. провежда се от 11-ти до 22-ри, което значи 12 дена. В тях се решавали по 6 задачи? Шест задачи на ден? Шест задачи на един участник, когато му ги дадат? Или? Наскоро имаше някакво съобщение за олимпиада, където се изисквала голяма бързина за справяне със задачите. Оставам с впечатление, че състезанията са твърде различни. И целите им вероятно.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила моя, заминавайте си в Америка, живейте си там, градете бъдещето на Америка, богатейте, развивайте се и защищавайте Конституцията на САЩ. Бъдете живи и здрави.Аз, съм останал в България...
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, че ще отидат в Америка, умни хора не искат да съжителстват със такива ***, мили мой
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези математици умни, по-умни и най-умни от всички.Те ще отидат в Америка, а за наспраз.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нищо към децата, те са прекрасни, дали са 200% от себе си, всеки от тях е шампион за мен, те са състезатели. Ама днес.бг го изкарват като егати феномена, това е псевдо-журналистика, хиперболизация на всичко. Незапознатите вярват на всичко, поддържане на илюзия, това не са журналисти.Но реално нивото в сравнение с другите нации пада, 19ти за световна (бивша) сила в математикатаЕто резултатите година по година от олимпиадите, България е BGR, обърнете внимание на 2003та година: https://imo-official.org/results.aspx
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В рамките на ЕС четвърти, в рамките на целия свят 19-ти. Което за пореден път идва да покаже, че Европа не е движеща сила в образованието и съвременната наука.Преди няколко месеца изнесохте данни за младежи от Европа, които следват в Азия. Бяхте написали, че от Великобритания в Азия отиват да следват няколко стотици хиляди, май 300. не помня точно, годишно.15 страни извън Европа с по-добро представяне: Китай, Индия, Виетнам, Кореите, Иран. САЩ, Канада, Сингапур, Куба, като нищо -Тунис, Мароко
3
0
 
3
 
! Отговори
Дачо преди 4 години
Браво!Германия и САЩ ви очакват!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е тотален провал, какви върхове, ние без златен медал досега не сме си тръгвали от Международната Олимпиада
1
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ 600 УЧАСТНИЦИ СА РАЗДАДЕНИ 508 ЗЛАТНИ МЕДАЛА :DВСЯКА ГОДИНА Е ЕДНО И СЪЩО!!! ТЕЗИ КОНКУРСИ АБСОЛЮТНО ИЗГУБИХА СТОЙНОСТТА СИ!