Лъжи, манипулации... срещу просветното министерство

В ромските общности най-лесно се създавала паника
28
Лъжи, манипулации... срещу просветното министерство
Снимка: Блфото, архив

"Конкретно кой организира истерията в Сливен ще кажат службите. Ние това, което следим от месеци, са организираните протести срещу първоначално Стратегията за детето, след това се опитаха да натрупат теми. На пръв поглед целите на тези хора са благовидни - защита на правата на родителите, консервативни цености, право на родителите да решават бъдещето на децата си", каза по БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Още по темата
Той обясни, че в момента те си служат с откровени лъжи, манипулации, измишльотини.

По негови наблюдения в ромските общности най-лесно се създава паника.

"Става въпрос за атака, включително срещу образователната система. Ние правим много усилия децата да ходят редовно на училище, не само да бъдат записани. Записването се оказа лесно, по-трудно е да ги накараме редовно да ходят на училище", каза министърът на образованието.

Според него има опити да се натрупват теми - като няма Стратегия за детето трябва да се сложи друга тема в случая продажбата на деца или отнемането им от родителите. По мнението му някой използва по най-груб начин страхът на хората.

"От страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания".
Красимир Вълчев обясни, че това, което са направили учителите е било правилно. Те са освободили децата и са успокоили родителите. Министърът каза, че учителите могат да противодействат само като говорят с родителите.

Само девет учители са кандидатствали по програмата " Мотивирани учители",обяви просветният министър, въпреки че допълнителните средства бяха увеличени от 300 на 500 лева.Тази преподаватели трябваше да преподават в райони с проблемни деца.

Вълчев каза още, че ще се забави основната писта на преподаване по математика, тъй като не остава време за упражнения и затвърждаване на материала от учениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: сливенучилищеродители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Popovete i daskalite plashat romchetata...hem niamat rabota, hem poluchavat darjavni bg zaplati... :-)...ai..ai..ai....romchetata starhuvat na tiah... :-)
22
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Господин министърът не знае, че на Запад, най-вече в скандинавските държави наистина отнемат деца от родителите, и то по доста неубедителни причини. А там работят наши гастарбайтери, включително и от етноса. Та никаква манипулация не беше това с т.н. "стратегия за децата". но поне се видя, че у нас няма да мине, и управляващите бързо дадоха заден ход. И сега пищят като ощипани моми. Идат избори.
21
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До АнонименВъпросът ми беше реторичен.
20
0
 
3
 
! Отговори
Янко преди 4 години
Защо всички ученици до основно образование знаят ,какво е това К. Пулев ,а никой не знае кой е К. П. Бутейко , да не говорим за пранаяма. Министър Вълчев сигурен ли е ,че часът по физическо възпитание е добра идея.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в ромските квартални училища не изпращате млади "образовани" учители, на които им подаряват дипломи на килограм в Университетите? Да се приспособят към средата, да натрупат стаж и опит, да се каляват, да предават "качествените" си знания и умения, усвоени в Университетите. И да ограмотяват електората.
18
1
 
11
 
! Отговори
въртележки преди 4 години
Нямало желаещи за програмата "Мотивирани учители"?Изяснете условията по тази програма- искате стаж минимум 8 год. по специалността и кандидатът да е практикуващ учител от елитно градско училище, който да напусне раб. си място и да се забие в някое гетo. В МОН замислят ли се, че учител от елитно у-ще, работещ със силни ученици, няма да се справи с неграмотни деца, невладеещи БЕ?! На мястото на напусналия учител в елитното у-ще ще назначите млад неграмотен учител с подарена диплома, да му е лесно
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МитевТози никога не е бил учител. А като го гледам и не става за учител. Той е кукла на конци, а конците ги дърпа М.Дамянова, която преписа закона за образованието и убива училището
16
0
 
17
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Искам само да попитам: колко години е има като преподавател в клас този г-н Министър? Отстрани е лесно да се дава акъл. Я *** изкарай някоя годинка като учител в някое училище, пълно с ци..гани! Тогава друго ще запееш! Онзи ден искаше да уволнява учителката, която си е изпуснала нервите. А бе,аланкоолу, ти ли ще отидеш да я заместиш? От бюро лесно се дава акъл (особено ако го нямаш)! Докато родителят държи сметка на УЧИТЕЛЯ, а не на детето си, ЗАЩО има двойка така ще е. И вина имат министрите
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В предаването "Вяра и общество" говориха за един твърде "своеобразен" разказ в читанката за трети клас на издателство Анубис с автор някаква австрийка. Любопитен е и разказът, и становищата на издателството и на министерството.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт 1 януари може и да няма специален закон, защото сега ударно се променят закони, наредби, правилници и това защото от норвегия са дали няколко милиона евро за внедряване на техния опит. Срещу това трябва да се протестира
13
0
 
17
 
! Отговори
8 преди 4 години
Аз да питам просто от любопитство - като го гледате някой вярва ли му и на една дума на тоя?
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствените лъжи и манипулации идват от МОН и всякакви грантаджийски медии. Стратегията е спряна, за да бъде натрапена като закон от 1.01.20 г. Научиха си урока от истанбулската си конвенция и прокараха стратегията си тихомълком, докато ни лъжат, че е спряна. Няма да се учудя, ако тихомълком вкарат и конвенцията си в закони.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ,като се ходи след събитията,винагище има за какво да се лала.Но, що несенапъне нещо да предотврати.Така помедиите и след това да му е сладкокафето,не е управление.Така да минававреме.Е нека минава,но ако те прибараттоплите душички,няма да имаш шанс.
10
0
 
17
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 години
Че за какво ще ги просвещаваш ? да учат ,та да работят ли ? - ха ха ха Че те са много по-умни от нас работещите,изучени бедниЧе те знаят как да взимат най-много помощи и пенсии,да взимат държавни жилища не само в България ,а и по цяла Европа Че те са най-задружни като общност
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно се създават манипулации в ромската и в БАНската общности.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите знаят как да си получат социалните помощи, знаят правата си. Определено някой ги просвещава по темите. И при станалото в Сливен и в другите места е така. Ако милите българи си мислят, че законите, който бунтуват ромите, не се отнасят за тях - дълбоко се лъжат!Няма как с лъжи да се постигнат благородни цели! А тук дори благородните цели са под съмнение. Защото става дума за едни пари , които трябва да "усвоят" едни наши хора. Залогът са децата ни, този път...
7
14
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 5, 6 и други подобни. Ама според теб, а ти си просто червен озлобление и завистливи ***. Иначе нормалните хора мислят другояче и то се вижда на всички избори.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-големи лъжци и крадци от ГРОБ.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ - Главанаци за Ежедневно Разбиване на България.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой лъже? Четете законите и правилниците, там е истината. Лошото е, че са много... Неофашизмът е по-страшен от чума.Една лъжа повторена сто пъти става истина, но от това не страда истината, а човеците.Истината ще ни направи свободни!