5000 български студенти отиват на бригада в САЩ

Посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени
Обновена: 14 фев 2020 20:17 | 14 фев 2020 15:02, Анисия Иванова
78
5000 български студенти отиват на бригада в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американският посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ (т.нар. „студентски бригади“).

Церемонията отбеляза началото на кампанията по тази програма. "Аз съм изключително развълнувана, че имам тази възможност да открия сезона на лятната програма за работа и пътуване в чужбина за тази година.

Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови учения на английски език, да опознаят културата на Америка и разбира се не на последно по значение място да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България”, каза Херо Мустафа.

Тя припомни, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ започна през 2000 година, като над 100 000 са студентите, които са имали възможнтост да пътуват до Америка досега. Тази година възможност да прелетят Океана ще имат още 5000 студенти.

Посланик Мустафа сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

"За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като аз когато следвах съм пътувала два пъти в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им", заяви посланикът и след това връчи визите на трима млади българи, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деца,изнасяйте се от тази държава овреме тя е обречена територия с болни и оставащи неспособни.Веднага след взимане на виза изкарайте 6 месеца колко е там бригадата и в Ню Йорк НЮ-Джързи-Строитество.По 6-8000 $ на месец за 2-3годинки да си стъпите на краката.След това вече си намерете тънка работа Дайнерче, паркиране коли и си живейте живота.Не дължите на никой нищо.Не слушайте *** Пульо нереализираните гладни БългарскиВъшки.Това е най доброто решение,което някога сте вземали Успех и НАСЛУК
30
7
 
14
 
! Отговори
Джеки преди 4 години
Aбе стига с тоя мустафа! Всички новини само за нея!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5000 български студенти отиват на бригада в САЩ......................Намаляваме!
28
6
 
21
 
! Отговори
БившБригадир преди 4 години
Бях на няколко бригади между 2008-2011.Освен ме се изучих, успях да събера пари и за 3 етажна къща в кв Левски.2012 на последната бригада останах за постоянно. От тогава не съм се връщал, живея в пъти по-добре, нашите живеят на първият етаж от къщата в Левски, останалите два са под наем и си живеят старините, като бели хора.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цялата държава е едно гетобез никакви морални ценностикойто не е живял не го е разбралтам е само за психопати
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се връщайте в тази мъртва България Уреждайте си живота там и бъдещето и не поглеждайте назад.J1 веднага след изтичане може да стане F1 виза след това Туристическа, друга.Законен статус бачкаш пътваш трупаш пари.Най важно е да вземеш Социално осигур.Номер SSN и да отвориш поне 2 банкови сметки.Живота в САЩ се свиква като улегнеш спокойно откъм финансови проблеми в добра работа.Бачкайте нормално не се връщайте.На Българи никак доверие нямайте.Македонци,Турци Руснаци ще ви помогнат там най много
25
12
 
12
 
! Отговори
Никога преди 4 години
Не бих пратил детето си там. От алчност някои хора да готови на всичко.
24
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Умни и с добри финансови възможности 5000 студенти, от които поне 2000 имат желание в бъдеще да заживеят в Щатите!
23
5
 
2
 
! Отговори
роб преди 4 години
както се казва "*** - никога нема да имаш хемороиди"
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DVBда предпочиташ да живееш в щатите пред родната си страна предвид сдухания им начин на животнаистина трябва да си доста зомбирани да не си живял там, за да направиш сравнение
21
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проказата българска е много по-опасна и унищожителна за човешкото общество от корона-вируса, но незнайно защо американските говведдари разрешават на тази проказа да плъзне из цяла Америка!?!! WTF?!!!
20
7
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Евтина работна ръка!
19
14
 
18
 
! Отговори
Браво!!! преди 4 години
Браво на САЩ, че предоставят тази възможност на студентите ни. А колко ще заминат на бригада в Русия!?
18
5
 
17
 
! Отговори
DVB преди 4 години
И аз съм от 'J1' поколението от средата на 2000.. Ходих 4 пъти всяко лято по време на бакалавъра. Със сигурност имам повече позитиви от прекараното време там и не съжалявам за избора. Най-тъжното за тези бригади е, че много студенти отиват с цел да останат там (50% по мое време) въпреки, че както доста колеги във форума пишат Американската мечта вече е дооооста поизтъркано понятие. Това е само тъжно за нас тъй като дори САЩ не са в цветущо състояние и пак е предпочитана от оставане в БГ
17
6
 
13
 
! Отговори
турчина преди 4 години
интересно,навремето се ходеше в ссср на бригади а сега в сащ при модерните ***
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херо уцели болното място на русофилската продажна диаспора...газ пиккаят русофилите ! Направо се чудят защо са се родили.
15
14
 
11
 
! Отговори
БИВШ НРБ- ЕЕЦ преди 4 години
За какво да се връщат тука, да робуват на руски престъпници- олигарси ли? Бг е провалена руска губерния, ограбена, корумпирана, каквито са всички руски колонии- беларус, армения, и то май само тези останахаСега русофилите реват за Черепа божков мъка Боже мъкаБягайте докато сте млади и си живейте живота ЕДИН Е САМО!
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръвен данък.
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шпионина Малинов да организира немедлено "влака на дружбата" с реципрочно число русофили от яз. Копринка да отидат на бригада в руския Гулаг.Ще ги изпратиме с камъни !
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здраво се набират шпиони и еничари