Красимир Вълчев: Ако има бум на заразени, ще се учи изцяло в електронна среда

Засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални
26 сеп 2020 13:06, Елка Василева
61
Красимир Вълчев: Ако има бум на заразени, ще се учи изцяло в електронна среда
Снимка: архив, БГНЕС

„Сбъдват се по-скоро негативните сценарии с коронавируса. В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова тв.

Още по темата

По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.

По-думите му вече няма да има грипна ваканция, а ще се учи дистанционно.

Що се отнася до носенето на маски в училище, той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.

„Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два - или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме модела на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Айде минавайте вече на онлайн обучение, че да мирясате всички в сферата на образованието, да са спокойни даскалите, хем ще са в тях, ще си готвят, чистят, и в същото време ще преподават от компютрите си, и да вземат по още една надница на месец както им обеща министъра. И без това от няколко години образованието ни е под всякаква критика, и сега да го доунищожат. За да могат сегашното поколение да не знаят да пишат, четат и по лесно да ги манипулират мафия и политиците.
27
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като паднат и родителите в карантина и като започнат да ги уволняват и като няма пари ще стане страшно
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 17, що не пробваш ти да учиш език дистанционно в подготвителен клас.
25
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, така, оставете кръчмите, баровете и дискотеките отворени, затворете училищата.
24
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайки предвид средната възраст на учителите, които над 70% да в рисковата група ако продължава така и за дистанционо обучение няма да има вариант.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електронната среда ще изкара винаги отговора верен заради богато развито програмно обезпечение в технологично отношение за решение на поставените задачи тъй че ученик в първи клас програмно запознат със спецификата ще решава задачи за единадесети клас като не само тестово правилно да отговаря на въпроси,а и цялостно последователно развитие на теми по научните дисциплини като само по три като рисуване,пеене,физкултура е възможно да има реално участие под наблюдение от учител за резултат с участие
22
16
 
22
 
! Отговори
Баба Марта преди 3 години
Онлайн образованието е за простолюдието! Колкото повече онлайн образование, толкова повече простолюдие! Бъдете сигурни, министърът не се загрижил за здравето Ви!
21
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо натикайте децата по класните стаи, като нямате пари за тестове? Даже и контактните им лица на заразени не тестват.Знаете, че хората ще отделят и последният си залък за да платят тест на частните изедници, които ви снасят комисионии.
20
1
 
35
 
! Отговори
#оставка преди 3 години
Това че, Швеция имат добър здравен модел и система и са предприели този подход не значи, че той може да се приложи - автоматично навсякъде - необходими са определени условия, на който за съжаление ние не отговаряме.Калинките в министерствата имаха цяло лято да изработят работещ вариант, а не да преписват с Гугъл транслейт от други държави. Пример: В училищата в Швеция класовете в момента са по 10-15 деца, а у нас 25-30, които се тъпчат по два пъти на ден в нередовен градски транспорт
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "бум"? Дайте отсега прогнозни стойности, за да разберем кога е настъпил бум! Иначе има да чакаме да ни осведомите. Всеки ден си сменяте мнението - ту има, ту няма проблем в училищата.
18
0
 
32
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Експеримента ще покаже ще има ли - умрели родители или ученици
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя ще каже, че си е мислил,че всичко ще е наред, но се бил объркал. Безсрамник посегна на най-скъпото ни, децата!
16
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците от горните класове спокойно можеха да започнат дистанционно. Нямаше да се блъскат, като сардини по двапъти на ден в пиковите часове по градският транспорт и щеше да се освободи място за малките да са по 10-15 в клас.
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва да обръща палачинката.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не разрешихте паралелките?В елтната френска гимназия в центъра на София за по над 30 деца, по две на чин в тесни и задушни клас и стаи.
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе октомври - ноември всичко ще е мармалад, така както е тръгнало всеки ден по един два класа карантинирани.....
12
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то вече има бум
11
0
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Сега като почнат сезонните грипове всичко ще е ковид...
10
5
 
6
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
аз като ти гледам погледа ти си отдавна онлайн-по образование сме на последно място в ЕС така че и космически програм да вкараме същата
9
10
 
30
 
! Отговори
Всички онлайн преди 3 години
Въобще изкарайте децата от това мръсно и опасно място от сила наречено училище. 21 век четвърт от който мина и още тъпчем потомците в сградна дупка, за да цъфти терора под вид на буллинг и на практика отглеждаме и обучаваме банди. Всички онлайн, поне няма да плащате режийни и разходи за охрана. А мрънкащите по долу - игнор.

Спонсорирани публикации