Собствениците на детски центрове: Затворят ли ни, фалираме!

Те настояват да бъдат обезщетени за времето, през което не работят
45
Собствениците на детски центрове: Затворят ли ни, фалираме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собствениците на частни школи и занимални излязоха с отворено писмо до здравния министър Ангелов заради заповедта му да прекратят присъствените занятия за срок от две седмици.

Те настояват да бъдат обезщетени за периода, в който са възпрепятствани да работят с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, граждански и договори за управление и 80% от наемите на помещенията, които използват.

Още по темата

Освен това те искат да не плащат данъци за периода, в който са затворени.

Собствениците на частните занимални и школи се оплакват, че заповедта ги обрича на фалит.

„Цялостното затваряне на държавата през март 2020г. доведе до ръба на оцеляването голяма част от собствениците на заведения за работа с деца.

Държавата не подпомогна по никакъв начин собствениците на школи, занимални, учебни центрове. Въпреки това, всички ние показахме, че сме съвестни граждани на тази държава, плащайки чинно задълженията си – осигуровки, данъци, такси, кредити. Разрешението да извършваме своята дейност е от ключово значение, за да запазим бизнеса си, създаден с изключителна любов, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които търпим. Стремежът ни за качество ни дава възможност да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и училищата (от 4 до 10 деца). Спазваме хигиенните норми. Всички цитирани изследвания до момента не посочват децата като разпространители на вируса“, пише в писмото до министъра.

Според собствениците на школи дистанционната форма не е решение в дългосрочен план и заради това те настояват детските образователни центрове да не прекратяват дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие май искате да съсипете всичкия частен бизнес. Да ви припомня ли кога беше забранен частния бизнес ?
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на метри от протеста покрай ЦУМ тази вечер имаше групички ученици в "гимназиален етап", пушат, пият и се хилят. Това ли са мерките - затваряме училища, е, и?Тинейджърите са си вън, жулят бирички, пафкат цигари и си живеят живота. Къде е полицията, защо не ги гони и пирибира.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на тримата умрели старци в Шумен дали им пука за децата?
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 крайКорнелия честно открадна техноимпекс.Костя Копейкин честно си купи къщичка на езеротоЧорап Радев честно взе апартаментче на любовницата си
13
4
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименУчилищата нямаъ ресурс за занималня на всички учници, останалите деца какво да правят? Пък и в частната занималня поне се обръща индивидуално внимание на всеки ученик , а не само времето да мине и айде в къщи.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мутрите ще фалират бизнеса на хората ..
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 20 г. образователната система е обрасла с обръч от фондацийки, учебни школи, детски центрове и тем подобни структури, които смучат пари от родителите на учениците. Тия кърлежи сега иска да пият още кръв, ама май ще трябва да пият собствената си?!
10
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Разбием ли на батеи шкафчетата ще има за всички.Няма честно изкарани пари последните 30г. в България.
9
0
 
20
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Занималните в училищата няма да затвярят, обаче частните не може да работят?Каква е логиката? В учлилищата в междучасиата се събират по 200-300 деца от цялото училище, обаче частна занималня с 10 деца не може да работи. Щом не може да работи да затварят и училищата. Не може да се преподават уроци , а в същото време да няма занимални. Като ще затваряте , затворете всички занимални и училища.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НасоЗащото са имали пари тогава и им е вървял бизнеса. Сега не им върви бизнеса и нямат пари, но наеми, заплати и сметки си вървят, а предполагам, че си някой смотльо, който никога не е имал частен бизнес и работи в държавната администрация, така че няма как дазнаеш, чеако нещо ти излезе 1000 лева от бизнеса, то това бизнес има ДДС, Заплати, наеми, сметки, консумативи, а каквото останем и то ще бъде обложено с данък. За 1000 лева дадени от теб, някой моеж и 50 да не направио.
7
1
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Аз бих инвестирал в децата, а не в старците.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в България бизнеса ме върви - най-добре са занаятчиите - фризьори, козметици, таксиджии и т.н.
5
7
 
6
 
! Отговори
Ужасно е когато преди 3 години
Човешкият живот е приравнен на детска школа. Какво ги интересува школите в София че днес в Шумен са умрели трима старци...
4
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
Айде и тези.... Коя държава? Кърлежи, малкото останали работещи и вас ли да издържат? Майка си и баща си струват школите и детските центрове. Персонала на борсата, а вие фалирайте!
3
6
 
22
 
! Отговори
Насо преди 3 години
А га прибирате големите пари за няма нищо не ревахте ? Детско пари в детски център струва колкото една сватба.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре фалирал от колкото умрел.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма пари за подпомагане на малкия и средния бизнез. Всичко отиде да се купят ромските гласове, пенсионерите и провинцията.