Данъчни влизат в клас, да обучават децата

Ще ги учат как да си плащат налози и да си правят бюджета
23 яну 2021 12:05, Петя Славова
45
Данъчни влизат в клас, да обучават децата
Снимка: БГНЕС

Данъчните служители ще влязат в клас, за да учат децата на финансова и гражданска отговорност. Това предвижда Национална агенция за младежта 2021 – 2030.

В плана се предвижда модернизацията на системата за образование и обучение на най-младите у нас. Според анализа и към момента качеството, приобщаващият характер и съответствието на образованието и обучението с нуждите на пазара на труда продължават да бъдат предизвикателство, съобщава "Монитор".

"Демографските тенденции и  увеличаващият се недостиг на умения означават, че България трябва да инвестира повече в квалификацията на своята настояща и бъдеща работна сила. Показателно е, че основен приоритет на държавната политика е именно образованието и инвестицията в преподавателите, материалната база и техническата обезпеченост на българските училища и университети. То следва да се развива както в областта на формалното обучение, така и в областта на неформалното образование и ученето през целия живот. Образованието е ключов фактор за бъдещето на всеки млад човек, то предопределя активното му гражданско участие, шансовете му за професионална реализация и качествен живот", пише още в документа.

От него става ясно, че училището и образованието стоят високо в ценностната система на младите хора на възраст 15-17 г. 82% от тях ходят на училище, за да получават знания и да се образоват, 60% - за да имат професия. Въпреки това младите хора проявяват критичност по отношение на използваните методи на преподаване, учебната програма, организацията в училище. В документа е записано още, че младите смятат, че подготовката, която получават за своята бъдеща професионална и житейска реализация, е недостатъчна, че практическите часове в училище са малко и че е нарушена връзката между образованието и пазара на труда.

За целта се предвиждат серия от мерки, с които  да се гарантира формално и неформално образование, което развива познавателни, социални и граждански умения. Предвижда се и информиране за професионално развитие, практики и стажове, както и осигуряване на възможности за развитие на професионални умения чрез формално и неформално образование. Друга мярка е насърчаването на кариерното ориентиране на младите хора и информирания избор за бъдеща професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: училищедецаданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
15
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
колкото повече данъци се събират толкова повече се краде от политиците и обръчите от фирми чакащи на държавни поръчки , а малките частни бизнеси са дойни крави - само глоби , актове , рекет и рушвети от държавните търтей до спукване ..... знете ли как се изкарват 5 лв господа нап аджии ????
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги обучават на рушветчилък и мурафетчийство. Други които могат да проведат обучение, са отдел КАТеричоци. Те много мразят рушвета, като вълк пастърма.
21
2
 
6
 
! Отговори
До неработещия, преди 3 години
дето щял и да бие:Драги господине, обърнете се към психиатър. Имате сериозен ментален проблем. Дано да излезете от депресията и липсата на перспектива и да си намерите друга работа. Троленето не е подходящо за Вас, защото Ви изкарва от равновесие.
20
3
 
6
 
! Отговори
Неработещия преди 3 години
До До неработещияИ моите са завишени, аз тогава на кого плащам сметките? Отговори бре, мистър компетенция. На кого аз плащам сметките?
19
3
 
6
 
! Отговори
До неработещия преди 3 години
Ами тока и водата ти ги плащам чрез завишените сметки на моето потрабление за ток и вода. А за другите консумативи сигулно си намерил подходящ начин да крадеш.
18
3
 
5
 
! Отговори
Само Така преди 3 години
това е Религията на Глобалистите! Амин!!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва счетоводителите да обучават децата на това как да плащат по-малко данъци като пораснат. Данъците са за бедните.
16
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до спорещитеНавремето Митьо Очите причакваше някое по-малко момче в голямото междучасие и го биеше.Как ли не го превъзпитаваха тогавашните милиционери ... Вижте днес какъв `тежък` бизнесмен е.Между другото, беше осъден за укриване на данъци, но бълха го ухапала !
15
3
 
7
 
! Отговори
До неплащащия преди 3 години
Работя и плащам осигуровки доста над средната заплата. Въпросът ми е как такива като теб, които нямат принос в осигурителната система, си позволяват да правят такива коментари. Доста прилича на изказване от представител на един известен етнос, ама е малко по-грамотно. Обаче малко... Дано нивото на ограмотяване ти стигне да разбереш за какво става дума.
14
1
 
4
 
! Отговори
Дори децата знаят... преди 3 години
"Народът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените народът се присмива и ги забравя."и това знаят"Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тия на държавни суми..."
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 9Ти ли бе работещия, ми плащаш телефоните, тока, водата, горивото за колата? И как точно го правиш? - *** такъв недодялан.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 9Имам скътан лев и си плащам. Аз не съм като теб лентяй, осигурен на минималка и ревящ сега че нямал пари да си плаща сметките. Заделях и сега имам. Бели пари, за черни дни. Е, дните дойдоха и белите пари ги имам. Това че ти нямаш и не си заделял - твой проблем. Реви сега. га яде кифтетата не рИва, ся що рИвеш, м?
11
3
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Крадците тук живеят царскии за живот луксозен харчат.Данъчните не ги забелязват,а все по-празна е хазната !
10
8
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Е как плащаш, шом не работиш? Или работещите ти плащаме, за да не работиш и да седиш пред училището на детето си и да биеш за всяко нещо,което не ти харесва?
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
простотия! вместо това ги учете на култура и екологиия например
8
0
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Само тия не бяха тормозили децата..и те ги почнаха!Накъде отива тоя извратен свят Божее!Абе родители не спете а защитавайте децата си и не оставяйте всякакви да ги психясвате и да им промиват мозъците!
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля да седя пред училището. И без това не работя, поне ще си пазя детето от всякакви бoклИци. Влезнат ли тия да ми говорят на детето, как трябва да плаща еди какво си - влизам и ги трепя наред. Не мое те още от 7-8 годишно, да му набиват в главата как и какво трябва да плаща. То ще плаща като навърши пълнолетие и има нещо на негово име. Сега няма да плаща нищо - АЗ ПЛАЩАМ. Така че влизам след тях и ако са в класа му - ще стане побой. Ще има тежко пострадали и задържан. ГАРАНЦИЯ.
6
0
 
15
 
! Отговори
Акцетът е: преди 3 години
"Демографските тенденции и увеличаващият се недостиг на умения означават, че България трябва да инвестира повече в квалификацията на своята настояща и бъдеща работна сила."Казано на *** език, има твърде много ползватели на социалната система и твърде малко донори, т.е. данъкоплатци. Как точно ще квалифицира бъдещата "работна сила", съсредоточена предимно в гетата, нямам идея. Лошата новина е, че и Националната агенция за младежта я няма.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
neka si znaiat decata, che ot rajdaneto si v bg poluchavat nomer s ushna marka i darjavata ste gi doi do umirane...a koito ne stava za drugo, stava pone za eksperimentalno meso i za donor na kanibali i chervei.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да знаят от малки, че държавата ще си вземе каквото и се полага, че ако тръгнат да развиват бизнес, ще им пръснат т*рътките от проверки и ще им пречат на всяка крачка с бумащина, подписи и печати.