Такева: 38% от учителите искат ваксина, 60% - антигенен тест

Тя предлага и децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас
25 яну 2021 08:58,
33
Такева: 38% от учителите искат ваксина, 60% - антигенен тест
Снимка: БГНЕС

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус. Това съобщи пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Синдикатът има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева.

"Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони", обясни Такева.

Първи в кампанията по масова имунизация ще са Пловдив и Бургас, а след това и останалите градове.

78% от учителите в Пловдив вече са тествани за коронавирус

"Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират", каза Такева.

"На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас поне за две седмици", допълни Янка още Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Тоя изкуфелия ковчег кой го натресе начело на синдиката на учителите!!!Пак на Боко номерата.
8
5
 
5
 
! Отговори
Елена, Елена.. преди 3 години
Изглежда пропускате как на всички са им червени очите от компютър? А по принцип те се зачервяват и от висене във форуми, не само от класни. Никой не обезнецява труда на учителите по принцип или в конкретната ситуация, но моля, не подценявайте и този на родителите от ваша страна. А като сте в сферата да попитам - имате ли информация МОН да планира някакъв адекватен обучителен процес, допитват ли се до учителите, или ще си караме на чатове до 2024 година?
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи 38 % не са достойни за тази професия.Зомбирани, манипулиурани, промити мозъци ще обучават ивъзпитават децата ни!Ай сик..
6
0
 
24
 
! Отговори
Маринов преди 3 години
Това чудовище в човешки образ не само, че пет пари не дава за учителите и учениците, но е и истинска опастност за образованието! Синдикатът, който ръководи от 100 години усвоява почти всички средства по всички възможни програми на МОН! Там се чудят каква е тази симбиоза между Красимир Вълчев, Янка Такева и ... сигурно и Бойко Борисов, защото иначе как да си обясним подобно крадене, което няма прецедент през последните 30 години!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се добие реална представа, тази седмица има смисъл да се тестват единствено учителите преподаващи от първи до четвърти клас, както и децата. Чак след това да решат и за останалите 3 випуска, които смятат да пуснат присъствено от следващата седмица. Добре би било и тях да го тестват след първата седмица, учители и деца, както и при положителен да карантинират всички контактни лица. Също така Такева, Вълчев и здравният инспектор да изкарат по седмица в училище за да видят релни ли са мерките
4
5
 
17
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Аз, която събота и неделя проверявах класни, а сега имам кафе пауза и пак почвам да проверявам. Очите ми са червени от екрана и чета как не правя нищо и кротко си седя вкъщи. Петър, вие какво правите в момента?
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янка освен да нареди дъщеря си с дипломата от библиотекарския в Уолтопия с какво е подпомогнала образователната система?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази бабушка ме втриса. Иначе за пропусналите математиката в училище да поясня, че от 60% анкетирани 38% изявяват белание за ваксина, демек 22% от всички учители ше ползват някаква защита, при положение че 95% от всички са над 60г. Така че не очаквайте скоро решаване на кризата с неприсъствено обучение. То и така хората учат, но МОН не направи никаква програма за целта и остави хората да чакат на вайбър/имейл/зуум задача на какво да научат децата си я даден ден. Честито
1
12
 
12
 
! Отговори
Петър преди 3 години
99% си искат пълната заплата, но да си бачкат от вкъщи и никой да не им шуми на главата.100% искат въобще да не работят и да им плащат.