Електронното обучение не давало добри резултати

Омбудсманът зове да отпаднат матурите за 4 и 10 клас
34
Електронното обучение не давало добри резултати
Снимка: Пресцентър на омбудсмана

"Подкрепям хилядите родителите, които се обърнаха към мен и с петиция, в момента тя е над 14 хиляди души. Приемам аргументите на родителите и децата, затова че във връзка с онлайн обучението не е задълбочено, децата не се чувстват достатъчно подготвени да проявят най-добрите знания, които са придобили". Това каза омбудсманът Диана Ковачева пред БНТ.

Още по темата

Според нея такива матури не следва да има.

"Ненужен риск се създава за събирането на малки деца от 4 клас и на големи от 10 клас. Още повече, че за самите деца нищо следва от тези матури", предупреди още тя.

"За всички станаха ясно дефицитите на онлайн обучението - удачно  е за известен период от време, но не и за продължителен", каза още Диана Ковачева, като допълни, че много деца са имали проблеми с достъпа на интернет.

"Устройствата на бяха достатъчно. Говорим за дигитално изключване защото има деца в семейства, които не могат да им осигурят таблети. Достъпът не е достатъчно добър, а и дистанционното обучение не може да доведе до задълбочени знания и самите деца го признават", каза още тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изобщо не е работа на тази гъска. Какво рабира от качество на образование. защо не си гледа делата.
7
14
 
7
 
! Отговори
Права е! преди 3 години
20 минути час - как се учи математика!!? Ами англейски? Прочете малко госпожата, после 1-2 изречения от първото упражнение, и часът свършил! "Напишете си новите думи сами" - то днес така, утре така, цяла уч. година от март 2020 г. Нищо не знаят, само тези, на които майките стоят в къщи, има кой да ги издържа, и поназнайват езика.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6, обясни ни защо са ни матурите за 4 клас? За да влезеш в 5ти? Всичко се прави, защото едни родители се напинят да вкарват децата си в математическата! Ами да направи тая гимназия изпит на своя територия за тия дечица и да остави другите на мира! А за 10 клас матурата е още по-безпредметна. Нищо не ти дава, но пък дава много храна на частните школи!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На господарите им трябват прости неуки роби
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Матурите за 4 и 10 клас като цяло са безсмислени и ненужни. Не само за тази година, а въобще. 4 клас защо? Заради една математическа гимназия, в която колко деца кандидатстват? За 10 клас пък хептем. Нито кандидатстват,нито има значение, само напрежение и уроци на частно. А и децата вече на тая възраст се насочват към професионално ориентиране, защо тормозите езиковедите с математика, а математиците с литература, не знам!
3
6
 
12
 
! Отговори
*_* преди 3 години
За съжаление е права. На малките ученици часове по 20 минути-докато прочетат текста в читанките и часа минал. Докато госпожата успее да ги заглуши -също.Умряла работа..
2
4
 
16
 
! Отговори
права е преди 3 години
Излишно напрежение. И без това е достатъчно напрегнато.
1
5
 
22
 
! Отговори
Бон преди 3 години
Да, бе, да, то като те мързи да учиш, всичко ти пречи. Просто да ви кажа, работил съм много години(не в България разбира се) с бразилци, китайци, южно корейци и др., които са учили по 5,6 години английски само онлайн, и си го знаят, работят си с езика и си печелят. Така, че в България, само философи, всичко знаят, всичко разбират, ама за работа и отговорност не ги търси. На крива ракета, Космоса и пречи.