Радев: Обучението в университета формира морални устои

Президентът бе гост на закриването на XIX издание "Летен университет"
11 сеп 2021 21:15, Анисия Иванова
84
Радев: Обучението в университета формира морални устои
Снимка: Президентството

Всеки има своите безспорни лични качества и способности, но заедно можете много повече. Затова споделяйте вашите знания, сили и енергия, така че заедно да увеличавате вашия потенциал и да ставате по-силни. Използвайте всяка възможност да работите заедно, защото само така ще градите много по-добро бъдеще както за вас, така и за България и света. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по закриването на XIX издание на Националния студентски „Летен университет“ в Китен, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Държавният глава връчи купата на отбора победител - Национална спортна академия "Васил Левски", а преди това бяха отличени студенти, спечелили състезания в девет различни спортни дисциплини.

Събитието бе организирано от Националното представителство на студентските съвети в България, а сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Мария Нейкова и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

Спортът развива не само физически способности, той калява волята и гради характера , подчерта президентът и открои важната роля на спорта в живота на младите хора, независимо от сферата, в която се развиват. Държавният глава поздрави студентите за неуморната работа по утвърждаването на студентското самоуправление и за защита на правата на студентите.

Президентът посочи, че обучението в университета не се изчерпва с придобиването на знания и умения. „То е преди всичко изключително важен етап от вашия живот, в който вие се формирате като пълноценни личности, като отговорни граждани на нашата Родина“, заяви Радев. По думите му именно в университета се формират ценностите и моралните устои, които са основата за всеки житейски път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
30
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
И водата е мокра, а небето синьо. ***.
45
1
 
20
 
! Отговори
големия морал преди 2 години
Дето в университетите се купуват изпити!
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отиде в Благоевградската академия на науките - ЮЗУ, ще се научи върху тактика на наркоразпространение и железни боксове за отбрана.
43
5
 
6
 
! Отговори
не пискай преди 2 години
До Анонимен 36Това е резултата от големия копнеж за банани и тоалетна хартия!На тоя свят всичко си има цена,и тя се плаща!Задължително!
42
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори като комсомолски секретар на партиен конгрес.
41
1
 
35
 
! Отговори
Корупция Радев преди 2 години
Радев, защо вече цяла седмица мълчиш за корупционния скандал в твоята партия Изправи се? Нали беше голям борец стещу корупцията, как така Татяна Дончева дава подкупи от 500 000 лв на депуаттаи от ИТн, а ти се правиш на умряла лисица?
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига ни поучава с клишета и лозунги. Безполезен човек.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, университетът трябва да формира професионална ориентация и умения, не морална ала бала. Иначе нашето висше е много възвишенои безполезно.
38
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В българските хиляди университети не се получава реално образование, с реални знания, а да не говорим и за умения. Отиваш да работиш някъде със знания, по-малки даже от чистачката във фирмата. Ако имаш връзки, добре, ако не, висшистът взема по-малко от работника ,особено техническите специалности.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си зле фигурант, неставаш *** за зеле
36
1
 
10
 
! Отговори
У преди 2 години
Те студентите не са ходили на лекции от тези ограничения вече 2ра година, има студенти 3ти курс дето не са се виждали с колегите си, а този рецитира заучени фрази-уууу. Имаме едни приятели в Дрезден и големият син записа да учи в Швеция, ходят на лекции, упражнения, не са спирали нищо. Онлайн няма, освен ако нещо спешно имаш работа. Лятото се шматкаха из цяла Европа, че и тук идваха за няколко дена
35
4
 
24
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Човек назначил любовницата си на две ведомости на работа във ВВС да говори за "морал", е повече от перверзия! Но всъщност, това е най-малкият му проблем откакто стана обществена личност!
34
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, който на книга е главен прокурор, а в действителност е обикновен старшина от народната милиция на Борисов, показва за пореден път, че самият той е най-силният аргумент за махането му от поста. Гешевият чат разкрива: Зависимостите му и тази на прокуртурата.Топлата връзка с предишната власт.Какво е задкулисие.Що е лицемерие.Моралният разпад.Кой саботира промяната, която всички искат.Колко е елементарен.Колко е нагъл.
33
2
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
И на него силата му не е в подчерупковото пространство. Ама пък може коремното на лоста. Я да видим колко научни работника го могат? Една държава дето няма хора можещи коремното, въобще не я брой, че ще бъде конкурентна в глобалната икономика / е, някой броят тегленето на кредити като приход в бюджета /
32
3
 
25
 
! Отговори
жива да не бях преди 2 години
човек който е имал любовница , развел се и се е оженил за нея , говори за морал :)
31
2
 
19
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
По случай появяването на Фигуранта, всички университетски преподаватели са били инструктирани да носят подаръчни торбички.
30
2
 
22
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 2 години
Тоя миндебурин иска да се показва вече като пълен господар на България - де що има нещо и той там , да го видят. Обаче не разбира, че появяването му е като въшка на челото !
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта е шокиращо ***, това е факт. Още по-шокиращо е колко хора го подкрепят. Тази страна скоро няма да се оправи.
28
1
 
25
 
! Отговори
Радьов преди 2 години
Наближават изборите и този започна да обикаля повече от Бойко с джипката. За 5 години да направи един отчет: Направих това-това, видях се с този, реших еди кое си?! Аз помня за някакво посещение в .. Таджикистан. Оттам нататък никой не го е канил никъде. За вицето не искам и да се сещам. Онзи ден от ЦИК половин час и обясняват процеса. Накрая тази пак нищо не разбра. Зададе най-тъпия въпрос. После продължи да гледа умно. Потрес отвсякъде са. Но 12*5 г *12 бона не прави лоши пари.
27
3
 
11
 
! Отговори
АнтиК0музъм е Пътя преди 2 години
КОВИД направи Очевадно Глобалното Комунистическо Правителство Поробило Човечеството! Ако Офцъите не се Събудят, пак поне 45 години ще са в Мрак и тоя път няма да го има Рейгън, така че Свободата ще я плащате в реки от Кръв!! А в Университети ще ви научат как да сте послушни К0види0ти, кръгли нули, с 5-игли на месец, живеещи под наем!!!