Щадящите тестове пристигнаха и в Пловдив, Бургас, Русе и Враца

Първото тестване премина при много добра организация
Обновена: 10 ное 2021 14:10 | 10 ное 2021 14:06, Нели Христова
15
Щадящите тестове пристигнаха и в Пловдив, Бургас, Русе и Враца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министерството на образованието и науката (МОН) получи от Министерството на здравеопазването (МЗ) нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от МЗ при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г.

Новата пратка ще бъде разпределена в четири области - Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Благодарение на това десетки хиляди ученици от I до IV клас се върнаха в училище днес. Техните родители се съгласиха те да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти в седмицата.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути.

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. МОН благодари за безценната подкрепа на всички тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щадяща смърт пристигна в градовете, ще има за всички!Не се бутайте на опашката!Дръжте се възпитано,моля!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за останалите хора защо няма щадящи тестове? И защо, бих попитал аз, в 21 век някой изобщо е успял да пробута "нещадящи тестове"? Ало, д-р Менгеле не беше ли умрял? Или викате - последователи много.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думкайте се чакали! Няма да позволя НИКОГА детето ми да стане част от тази гнусотия и искрено съчувствам на децата, чиито родители смятат че няма проблем.
9
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Щом е имало обществена поръчка, значи е имало и яко лапаница за някой.
8
4
 
11
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
Какви щадящи тестове бря?Никакви щадящи тестове а насилствено вземане на проба от всичко което мърда..иска или не иска!Затискаш го..бодеш го и толкова!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали е минало с много добра организация или така са Ви наредили да пишете, мucupкu?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко вирусоносители откриха днес след първите тестове в училищата?Нали това беше целта на мероприятието, защо няма информация? Ако вече е публикувана някъде, искрено съжалявам за гневните въпроси.
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си пускайте децата в училище! Подкупиха учителите! Не знаете какво може да им направят. Тестовете са най- малкия проблем! Що почват от малките- щото лесно се лъжат.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не смеят да отидат във Варна, там не ги канят от Тихина......хахахаха :))))
3
6
 
16
 
! Отговори
Бай Брадър преди 2 години
Робе ? Теб те унижихме и белязахме. Сега унижаваме децата ти. Следва белязване и за тях. Още ли се чудиш дали си роб ? Дали държавата работи за теб ? Искаме да убием 10-15% и два пъти толкова да осакатим. Дали ще си сред тях е шанс. Сега шанса е и за децата ти !
2
3
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Еми евала... 13млн от нашите данъци за тестване на здравите деца, а за болните ще събираме пластмасови капачки нали?Да се закрие МЗ!!!
1
16
 
18
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Родители, които са позволили да правят това с децата им не заслужават децата си!