Учениците от 5 до 12 клас от Калояново се връщат в училище

Това е втора община в Пловдивско връща учениците в клас
29 ное 2021 09:20, Ния Христова
1
Учениците от 5 до 12 клас от Калояново се връщат в училище
Снимка: БГНЕС

След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат обратно в клас. Заболеваемостта в общината падна под 250 на 100 хиляди и това позволява връщането към присъственото обучение.

"Всички ученици се завръщат в клас без тестване. На входа имаме медицински филтър. Измерва се температурата на влизащите, има и медицинско лице, което да реагира при наличието на симптоми, сред някои от учениците. Провеждахме тестове на най-малките ученици в начален етап, като успяхме да обхванем около 80% от децата. Родителите на големите ученици обаче не са съгласни децата им да бъдат тествани. Там не успяхме да достигнем дори 50% съгласие", обясни пред Нова тв директорът на ОУ „Иван Вазов” Венелина Радулова.
 
Тя допълни, че единствено трима ученици от горен курс са със зелени сертификати, от общо 77 деца в училището.
 
"При по-висока заболеваемост без наличието на тестове, няма как да се организира учебният процес. Средства за закупуването на тестове нямаме", каза още директорът.
 
От днес в клас се връщат учениците и в общините Марица, Асеновград и Стамболийски. Решение за присъственото обучение в Пловдив се очаква по-късно днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Горно Xyйно кога се връщат учениците?