В Разградско ще учат присъствено, въпреки скока на болните

Към момента са карантинирани 384 деца на възраст до 18 години
18 яну 2022 21:00, Анисия Иванова
9
В Разградско ще учат присъствено, въпреки скока на болните
Снимка: БГНЕС

Засега няма основания да бъдат затваряни училища в област Разград, въпреки че заболеваемостта от COVID-19 нараства. Това реши днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса на свое онлайн заседание. Заседанието бе водено от новия областен управител Деян Димитров, който е председател на щаба, информират от пресслужбата.

Щабът се е обединил около позицията, че учениците в областта трябва да завършат първия срок присъствено. А ако се наложи, ще бъдат затваряни само училища, в които ситуацията е тежка и има много случаи на заболели.

"Към момента са карантинирани 384 деца на възраст до 18 години, като от тях 50 са болни от COVID-19, а 4 от тези 50 са настанени в болница", е съобщил директорът на РЗИ-Разград д-р Ася Генева. Тя е изразила тревогата си от факта, че за първи път от началото на пандемията боледуват толкова много деца.

Началникът на РУО-Разград Ангел Петков е каза, че към момента най-сериозна е ситуацията в община Разград, където под карантина са поставени 25 учители, а други 7 са болни. "Няма недостиг на преподаватели, защото имаме банка кадри с пенсионирани такива и ги ангажираме при необходимост", е пояснил той. Петков е подчертал, че във всички учебни заведения в региона се води нормален учебен процес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
УЧ-ЩЕ НЕНУЖНОООО преди 2 години
УЧИЛИЩЕТО ПО ПРИНЦИП Е НАПЪЛНО НЕНУЖНО,И БЕЗ ПАНДЕМИЯ ДЕЦАТА ТРЕБВА ДА СА ОНЛАЙН ЗАЩОТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ УЧИЛИЩЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНО,ВСЕКИ МОЖЕ У ДОМА ДА СИ ПОЛУЧИ НУЖНИТЕ ЗНАНИЯ ВМЕСТО ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ РАЗКАРВА ДО ШКОЛОТО,НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНОООООО
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката казва всичко, само да добавя, на тези ако им заповядат от София и училището им да гори пак ще вкарат децата присъствена, каквато е горе-долу ситуацията.Обучението е присъствена НО липсват обучаващи се.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам по 7 деца са присъствено. Учат - ама дръжки.
6
1
 
2
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Тия са много изостанали и зле.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти успяха да всеят истерия у хаос. Организирана престъпност, без пречки по пътя си.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не мога да се явя на изпити заради проклетия КОВИД. Под карантина съм, но няма да се ваксинирам! Ще ходя септември! Какво пък! Здравето е по-важно!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия лапета сега доставя ли им удоволствие да стоят по тоя начин?
2
1
 
2
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Абе ще признаете вие за сезоният грип ама голяма врява вдигахте с тия ваксини. И сега какво продължаваме по старо му - както едно време с грипни ваканции и някоко болни деца и всичко приключва. Защо ви трябваше да влизате във филми с тия онлайни , *** болни , *** заразни , *** тестове И какво ?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е чадо. Изгубихте и тая година на децата. Вече не само на доктор ще ме е страх, а и от санитарите.