Търсят се варианти повече ученици да почиват безплатно

Разглежда се приема във висшите училища
1 сеп 2022 16:18, Росен Стойчев
7
Търсят се варианти повече ученици да почиват безплатно
Снимка: БГНЕС

Необходимостта от прецизиране на критериите за участие в програмата "Отново заедно", за да бъдат обхванати максимален брой деца, обсъдиха на работна среща министърът на туризма д-р Илин Димитров и министърът на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов.

Още по темата
Министър Димитров предложи разширяване на обхвата й, като към ученическите екскурзии се включат и посещения на 100-те национални обекта. Това съобщиха от МОН.

Проф. Сашо Пенов и д-р Илин Димитров разговаряха и за обучението и приема и във висшите училища по направление туризъм, като крайната цел е подобряването на туристическия продукт, който предлага България.

Подобряването на графика на учебните стажове в професионалните гимназии и специализираните паралелки по туризъм също бе тема на разговора между двамата министри. Д-р Илин Димитров посочи, че графикът може да стане по-полезен за придобиването на повече практически познания и умения, ако бъде по-оптимално съобразен с туристическия сезон и с работния график на ресторантите и хотелите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: диалогученициваканции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тормозите децата, на това поколение имтрябва единствено смартфони и никой да не ги закача..
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо нека да излизат грамотни, а почивките после.
3
0
 
2
 
! Отговори
Вече завършил преди 1 година
В света на капитализма няма нищо безплатно. Има платено от някой друг. И това сме ние, данъкоплатците. Тези пари не са напечатани специално за тях, нито са паднали отгоре! Глезотиите тогава, когато газът и токът за бизнеса не са скочили незнам колко пъти и по веригата всичко да поскъпва с всеки изминал ден, когато бензинът не е 3.30 литъра и когато повечето хора няма да се чудят как да изкарат зимата! А затова адекватни мерки няма...
2
0
 
7
 
! Отговори
Родител преди 1 година
Хаха в нашето училище по тази програма почиваха само деца, чиито родители са нейни приближени. На тези почивки ходят деца по преценка на директора, без ясни критерии и условия. Неискам да плащам за тези простотии. По-добре да има за всички ученици, може и еднодневна екскурзия, но не ми е приятно да подпомагам връзките на директорката.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма безплатен обяд. Работещите плащат за всички популистки решения.