Предлагат удължаване на учебната година

Това може да стане с две седмици
4 сеп 2022 20:10, Росен Стойчев
101
Предлагат удължаване на учебната година
Снимка: БГНЕС

Удължаване на учебната година у нас с две седмици, през юни, е необходимо да стане до две години, за да бъде българското образование наистина качествено.

Още по темата
Сега учебните дни, като се смятат ваканциите и официалните празници, са само 270, а предметите са увеличени-това коментира председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, съобщи БНР.

Близо 4 500 са българските учители, които се назначават от директорите на учебни заведения на срочни трудови договори, това е грешка и затова ще настояваме министърът на образованието проф.Сашо Пенов да коригира тази несправедливост, кмоментира още председателят на СБУ Янка Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят син ще е в 12-ти клас сега, учи в математическа паралелка, ще кандидатства Компютърни науки и се готви за примен изпит по математика, но са му сложили профилиран предмет по философия, има 5 часа философия и за какво му е?! Трябва да избира като трети профилиращ предмет между - философия и изобразително изкуство. Само и само учителите по съответните предмети да имат часове, за да са на пълна заплата
40
1
 
7
 
! Отговори
До Lan преди 1 година
Очеизвадно нямаш ученици в горен курс и не си се сблъскал челно с проблемите, които изскачат в момента с приемането на западната система на образование при нас, но в побългарен извратен вариант. Ученици от професионални паралелки, нямат право да учат в университет. Абсолютно недостатъчна бройка часове по профилиращи предмети, за да учат в университет. Безумни комбинации от профилиращи предмети, които са ненужни за кандидатстване- 2-5 години загубено време! Материалът е под нивото за университет!
39
1
 
3
 
! Отговори
Lan преди 1 година
Ами сложно е, каквото и да ТРЯБВА да направиш е сложно. Като детето е възпитано всички да са му длъжни, всичко му става сложно, даже непосилно. Да това и все повече ще са "нито учещи, нито работещи".
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иииии, аз я виждам моята племенница, в 11-ти клас е, а една задача по математика не може да реши, а по литература така срича, че направо думи нямам! А и с претенции да следва! Ужас
37
3
 
7
 
! Отговори
Lan преди 1 година
47, техниката и компютрите в това число, изискват мислещо задкомпютърно същество. Като си си д*ебил, компютрите ти трябват само за снимки с джуджки у фейсбука. Между другото една голяма част от деветокласниците и с калкулатор (компютър) не могат да делят.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По математика по мое време не даваха никакви формули да се ползват на изпити. Всичко наизуст трябваше да знаеш. Е имах съученици дето умееха да си ги извеждат по логичен път, ама аз си бях слаб по математика и така
35
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 1 година
30 Кратката лятна ваканция е единствено и само в услуга на родителите. Немската система може и да е била сила на времето. В момента резултатите ѝ са плачевни, съизмерими с нашите. Няма нужда да се прелива от пусто в празно. Трябва хубаво да се посочи проблема/проблемите и да се решава той, а не да се имитира дейност, както и правят в момента от министерството.
34
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 1 година
Смех, не знам точно какво се опитваш да докажеш, но формулите не са задължителни за запаметяване в българското образование от 73-та година. От тогава се разрешава използването на първите четиризначни таблици на изпитите. В момента дори се отпечатват дипляни (за да не се прелиства излишно), в които има само нужните за съответния изпит формули. Та така - говори си...очевидно се опитваш някакъв комплекс да оправиш.
33
0
 
7
 
! Отговори
Lan преди 1 година
39Безкрайно трудно им е - две трети не могат да делят в девети клас, ти искаш коренуване. И пак няма да си могат, ако ще и цяло лято да "учат", защото просто НЕ учат.
32
1
 
7
 
! Отговори
Бай Маньо преди 1 година
А моят даскал по математика, бай Ненчо Манолов се казваше, в 10-ти клас ни остави целия клас на поправителен! От 26 човека, само 10 го взехме, останалите 16 повтаряха 10-ти клас. Манолов накрая като взе показалката и туп по пръстите на ръцете, той така биеше, сложи ръката на чина, ха, като те хакне, та звезди виждаше!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия сега толкова елементарни неща учат, че думи нямам! По математика учат геометрична и аритметична прогресия в 10-ти клас, едно време ние я учихме в 9-ти. Корен квадратен още в 7-ми клас учехме, а тия чак в 8-ми. И се оплакват, че им било трудно
30
1
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Вместо да удължават учебната година, да махнат излишното и ненужното от учебниците, да ги напишат на разбираем стил за съответната възраст и всичко ще бъде наред! Много излишна и ненужна информация в учебниците и много малко по същество!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен моята класна, госпожа Харизанова много често си ме биеше, кат камбана ми беше главата. Още в първи клас, докато учихме да пишем ченгелчета, аз някак си не успявах добре да ги пиша и ми насиняваше врата. В трети клас пък с тубичката ми за вода ме отрака по кратуната хахахах! Лелееее! Кво беше!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То си беше добро, ама преди 30 години.
27
0
 
7
 
! Отговори
.... преди 1 година
Айде и бабишкерата почна да иска удължаване
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време другарката по Химия Йорданова ни напикаваше от бой, ако не си научил уравненията по химия. Имахме една съученичка - Галина Чернева, тя деугарката Йорданова всеки път я развъртяваше за косата, защото грам не учеше химията, другарката й викаше - Галено, всеки час ще ме чакаш на дъската с тебешир! Ще ядеш бой, докато не научиш да изравняваш!
25
8
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Не с руската, с немската учебна програма трябва да се синхронизира. Започват на 1 СЕПТЕМВРИ и завършват на 30 ЮЛИ ! След като са приели да сме по тази система, да го направят както трябва с програмата и ваканциите. Да се разкарат всякакви *** предмети и губи-време проекти от програмата на учениците, да се наблегне яко на математика, физика, химия. Който не иска да учи- прав му път. Работа за чистачи има навсякъде.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Източните държави са номер 1 в Образованието в Света- визирам Китай и Япония! Защото там децата от малки ги учат на труд, търпение и въздържание! Там училището е задължително и задължително в буквалния смисъл - много труд, малко говори, но работи!
23
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 1 година
24, не ти харесва дисциплината, но е факт, че робските държави и въобще слабите държави са със СЛАБА дисциплина. Това, ако беше образован, нямаше да има нужда да ти го обяснявам. Роб се става, когато нямаш образование, а не когато имаш дисциплина и се държиш уважително в училище. Справка: Китай, Япония, Корея, Германия (до скоро)...свободията ще изиграе безумна шега на Европа - бъдещия робски континент.
22
1
 
6
 
! Отговори
Lan преди 1 година
Ако в първи клас са 1-2 деца, които най-вече от безхаберие на са усвоили материала, във втори вече са 3-4, защото, тези, които са положили повечко усилия си казват: "Ми той Иванчо буквите не знае, но и той премина във втори клас, аз защо да се мъча?!" и така до 12 клас имаме абсолютния куриоз НИКОЙ да не си е вземе матурата, просто защото години наред са минавали от клас в клас, без някой да има каквито и да е проблеми.