Радев обяви бъдещето на българското образование

Обърна се към студенти
10 сеп 2022 18:15, Росен Стойчев
69
Радев обяви бъдещето на българското образование
Снимка: БГНЕС

Професионалистите, завършили иновативни специалности, ще бъдат лидерите на утрешния ден.

Още по темата
Това заяви президентът Румен Радев пред студенти и преподаватели на тържественото откриване на новата академична учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Подготвените кадри в телеграфните станции и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава и имат огромен принос за нейния подем", изтъкна Румен Радев.

Държавният глава посочи, че и до днес ВУТП подготвя експерти за сфера от изключително значение, както за работата на държавните и общинските органи, така и за промишлеността, земеделието и обществения живот.

"Днес от нивото на комуникациите и съобщенията зависи и нивото на общественото и икономическо развитие на всяка държава. Успехът днес се измерва със скоростта и обема на обменяната информация, с нейната достъпност и защитеност", заяви президентът Радев.

В приветствието си към студентите и преподавателите президентът Радев изтъкна значимите постижения на Висшето училище по телекомуникации и пощи през неговата 140-годишна история. Държавният глава открои ролята на висшето училище, както за развитието на българското образование, така и за модернизирането на съобщителното дело като основен фактор за просветното, политическо и икономическо развитие на следосвобожденска България.

Държавният глава поздрави ръководството и преподавателите на ВУТП за успешното съхраняване на добрите традиции на висшето училище и за успешното им обогатяване с най-модерните и иновативни форми на обучение. Президентът изтъкна активната научно-изследователска дейност на висшето училище, както и сътрудничеството му с българския бизнес и с водещи международни компании за развитието на нови, перспективни специалности, жизненоважни за прехода на държавата и обществото към цифровата икономика.

"Това е бъдещето на българското висше образование и именно вие прокарвате този път", обърна се президентът Радев към студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Davbe преди 1 година
До Да - Ми то беше една голяма борба срещу корупцията, пък беше и срещу антикорупцията. Направо голяма "борба". За кокала...
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж ги го добре това ще е първия позорно свален не български президен руски е какъв да е Марионеткин на Мутрофана
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския Крим е време да отиде при руския кораб Москва на дъното
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образованието в България, както и всичко останало от 30 години върви само надолу. *** народ, слаба държава, не е чудно че сме последни по всичко.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е поредният политик разочаровал българите. Такова слабо, служебно правителство не сме имали никога и то е благодарение на този политик. Правителството на Стефан Янев беше за предпочитане пред тези, които не знаят къде са и за какво са там.
43
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 година
До АнонименБорисов и Радев си стиснаха ръцете просто. Затова вече няма борба срещу корупцията.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалък ББОООКККЛЛУУУКККК!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Американското списание Ndtiona. Review тия дни направи обзор какво се учи в университетите в САЩ. -... - как можа да нацвъкаш толкова глупости впоста си!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този пък какво разбира от образование! Мечтата му е:Българското образование да е руско, както крим е руски!
39
2
 
14
 
! Отговори
Август Цезар преди 1 година
Гледам Pундю и виждам Татo. Тия дръти червени останки от миналото кога най-после ще бъдат премахнати веднъж завинаги от управлението на страната?
38
2
 
5
 
! Отговори
Румен Гнидев преди 1 година
Я скоро.. уезжаю в Мацкве!!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И г-н президентът стана пенкилер като ББ. Нещо много заприлича на него. Затова ли въобще не му се чува вече гласа за корупция, " мутри вън" и т.н.? Защо и как случи това?
36
1
 
15
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Това на снимката Тодор Живков ли е?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трепете го тозиФатмак. Не виждате ли, че ви прекара да живеете в мизерия и да сте работещи бедни, а той да тъне в лукс и да ви се прави на султана на Бруней? Никъде в цивилизования свят няма военниФатмашки диктатури, като при вас. Само вие сте единствените най-образовани чалгари, които не могат да изберат цивилна власт и да направят демокрация, като хората.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления чорап почна да чертае светлото бъдеще
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най необразования "български" политик се изказва по тези въпроси. Ей, фуражко послушна на кремълските си господари, поне млъкни, че и добродушието на българите си има граници. Това, че мутропартията ти е дала диплома защо се мислиш, че имаш образованост. Манталитета ти е като заглавието на един роман на Достоевски. Жалко че на сайтчето редакторите бързат да премахнат думата. Парфюмиран биологичен ***
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалък клoyн
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американското списание Ndtiona. Review тия дни направи обзор какво се учи в университетите в САЩ. Там има десетки курсове по ЛБГТ, *** и изучаване на порнографията, квир дисциплини и т.н Най-голяма е борбата против математиката, която вече е етническа. Университетите в САЩ са вече места за разврат и деградация. Крайно време е дипломите на завършилите в САЩ да не се признават у нас.Какво знаят техните студенти доказаха бившите министър председател и министър на финансите.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък в Австралийските училища вече са включили в менюто на децата закуски с буболечки. Да им е сладко! Скоро и у нас.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този почна да лъже повече от Кирчо в опита си да оправдае некъдърността на най- слабото правителство в историята, та било то и служебно! Радев и всички стари фуражки около него заедно с вицето си на бунището на историята!