"Пожелавам ви да умрете", пише в мейла с бомбените заплахи към училищата

Десетки школа в София, Бургас и Варна затвориха
Обновена: 27 мар 2023 17:38 | 27 мар 2023 15:09, Стела Стоянова
109

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ние сме от организацията FMUL - Free misanthropic Unabombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени изцяло. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще се взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете”.

Това е написано в мейлите, с които е отправена бомбена заплаха срещу десетки училища в София, Бургас и Варна. В различните градове понякога се посочва името на квартала, в който се намират заплашваните школа.

Припомняме, че десетки училища в София, Варна и Бургас бяха опразнени, след като получиха сигнали за поставени бомби по имейла. Над 20 са засегнатите учебни заведения в Бургас. Децата и учителите са евакуирани.

Поне 10 училища са получили сигнали за бомби и в София. Те са основно в районите "Подуяне" и "Красно село". Към обяд бе получен сигнал за бомба и в 119 училище в кв. "Изток". Неговият директор Диян Стаматов публикува мейла в профила си във фейсбук. На снимката се вижда посочен като подател „Егор Синянский“.

Антитерористични части проверяват училищата, като до момента не са открити взривни устройства.

ГДБОП разследва случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел "Киберпрестъпност" в главната дирекция. Имейлът с бомбената заплаха е дошъл от чужбина, твърди Националното радио. Текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач. Експертите са проследили адреса на изпращача и е установено, че той не е български.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, поне човекът е изразил ясно чувствата си.
51
2
 
10
 
! Отговори
Льотчик преди 1 година
Хей така преди изборите да подхвърлим едно руско име...
50
0
 
7
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Вай, вай, ваййййй......извънземните додаха!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой двойкаджия се е изцепил.
48
4
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Супер якото! Щом като един имейл е затворил толкова училища - положението е пълна скръб. Евала на симпатягите, които са го направили. Само някой да ме светне какви са тези антитерористични части по нашите земи, че за първи чувам за подобно нещо...
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сфия, Бургас и Вална" - не се пише Бургас а Булгас!!!
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глyпоcти отново. ФАЩ ДОЛУ!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начинът на писне говори за психически нестабилен човек и вероятността да се реализира взрив след такива "мозъчни ***" е много ниска. Най-вероятно ще го заловят скоро, защото си личи, че е крякаш за внимание. Такива би трябвало да ги вкарват за известно време в затвора, за да олабят малко загорвлите и превъзпитанието им ще е завършено.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости.Сега пак медийни истерии една седмица.А България потъва.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всеки се гаври с ***....
42
10
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
засега само русия има интерес да създава нестабилност в тук, но такива писачи трбва да ги приберат за булки в българските затвори
41
1
 
8
 
! Отговори
редактор няма ли? преди 1 година
Сфия и Вална
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак почивка за даскалята, браво, тъкмо се бяха разработили и хоп - пак , отбив.
39
2
 
8
 
! Отговори
Кривчовци преди 1 година
Не знам кой точно е фашист според този форум, но тука определено има селско-фашизъм. Хем мрази, хем е необразован, хем злобее, хем кривее.. ХА!
38
9
 
7
 
! Отговори
Нека помислим преди 1 година
Експертите са проследили адреса на изпращача и е установено, че той не е български. Някой отвън се опитва да заплаши най-скъпото, което имаме и то не къде да е а в родния град на Костадинов, председателят на Възраждане! И то точно преди изборите! Много интересно съвпадение! Сега остава службите да изкрат неопровержими доказателства че бил РУСНАК! И после ППДБ и останалите да го пораздухат!
37
4
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
34 години мизерия, след 30 години ще бъде ужас. Тогава тези деца ще бъдат на 40-50, животът им ще бъде ад. Или не бе, не бе, това е шега, пошегувах се, чака ни прекрасно бъдеще, всичко ще се оправи.
36
0
 
2
 
! Отговори
мозък личинка преди 1 година
До АнонименСкъпи Анонимен, и скъпи Цъ! Какво ощо имате с новини за образованието? Объркали сте се, отивайте под родния сайвант да ръмжите!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като прочетеш залахата, и ти става ясно че е някакъв недорасляк, най-много от 8-9 клас! За наказание го пратете да работи малко селскостопанска работа, ще му се види като изключително тежко наказание
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34, бил е руснак, автоматично фашист
33
0
 
5
 
! Отговори
Мари Кюри преди 1 година
До Ц до 29Как с толкова малко думи показафтолкова простащина и злоба? Браво, Менделеев е терорист, а Мари Кюри моделка.