Нов бомбен мейл: "Смърт за държавата и цялото общество!"

Директори искат ясен протокол за действие в такива ситуации
28 мар 2023 10:50, Стела Стоянова
135
Нов бомбен мейл: "Смърт за държавата и цялото общество!"
Снимка БГНЕС

Авторът на имейла за бомбена заплаха, който вчера изпразни десетки училища в три града, днес е изпратил ново послание. За това съобщи във Facebook директорът на 119-то СУ Диян Стаматов.

Освен София, Бургас и Варна, днес потърпевши са и учениците от Сливен.

Още по темата
Писмото гласи: "Цялата човешка раса ще бъде унищожена. Ще ви поставим на колене. Във всички училища в София има самоделни взривни устройства и скоро те ще взривят всички вас. Смърт за държавата и цялото общество".

Адресът отново е на предишния подадел - Егор Синянский. Стаматов дори предположи, че това е някакъв бот или софтуер за масов спам, настроен да пуска съобщения в 9 часа всяка сутрин. Под поста му имаше и коментари, че по този начин е възможно да се провали и изборния ден, тъй като гласуването става именно в училищата.

Стаматов постави и въпроса за обновяване на протокола за действие при подобни ситуации, тъй като сегашната инструкция е отпреди 23 години."Необходим е точен протокол с ясни стъпки, които да се следват", допълва той.

Припомняме, че вчера същият автор разпространи мейл до училища в София, Варна и Бургас със заплахи за заложена бомба и учениците бяха пуснати за 24 часа.

Тази сутрин имаше и телефонна бомбена заплаха в 22-ро училище в столицата.

Вижте кадри от столичното 22-ро училище в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
ами ако заложат те тепат деца в украйна та у нас ли и ги храним и им гласуваме обърка се света ни
95
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и къде е резидента...къде са службите...къде е доган-борисов-костя-нинова-манолова...гАспадаря им от мАсква заплашва невинните ви деца с...бомби в училища!!!и гласувате за руски роби заплашващи да заложат бомби училищата на децата ви???
94
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Добре че имаха поне един свестен президент Горбачов, т.а сега сме Свободни и България е ЕС и НАТО!!!
93
1
 
0
 
! Отговори
Псикхолокг преди 1 година
Посланито е продиктувано от жена.
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този лозунг е като от холивудски филм: Ще се лее бира и рокендрол
91
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
с версията , че Русия е автора на мейлите, набираме доброволци за войната а и пишещите мислят Русия за виновника - постигнахте целите
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои разполагат със специална техника, която не може да бъде засечена ?
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 век ! 90 процента от бизнеса е онлайн ! Децата учат вкъщи онлайн ! Няма хулигани, няма наркотици, няма бомби, няма финансиране на бандитизма в България !
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците си мислеха, че могат да се хвалят по медиите, как помагали на Украйна, и да не ядосат руските служби. Затворете си устите и спазвайте военната тайна. Ние не сме САЩ или Великобритания, които могат да се перчат и хвалят всеки ден какво пращат и в какви количества. "Видяла жабата евроатлантик, че подковават американския и британския кон, и тя вдигнала крак."....Молим жабите евроатлантици да не се правят на магарета за подковаване, а мълчаливо да заминат на бойното поле в Украйна.
87
2
 
3
 
! Отговори
Ре преди 1 година
Американците не спят. Освен че си свалих сами кулите, обвинявайки неграмотни бедуини, сега ни разкриват друга тайна. Американските послания ги били писали руснаци... Последните даже удобно са се подписали... Явно за да влошат допълнително имиджа си...
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103 Сериозно ли мислиш, че ЦРУ ще се занимават с такава кокошкарска история. Даже не мисля че е Русия. По скоро е или някое хлапе, или някаква недоскалъпена мутренска схема на ГЕРБ/ДПС. Само те могат да го направят толкова аматьорски
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 голяма глу пост пишеш приятел
84
3
 
1
 
! Отговори
Логиката?? преди 1 година
Бомбени заплахи из цяла България.Точно преди изборите.И рсзбира се били Руски. Няма какви други да са!Даже съм сигурен че БГ службите работят с ЦРУ и ЦРУ са им дали всички неопровержими доказателства.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момент в който набират сили партиите, които са твърдо против всякакво участие на България във войната, и в навечерието на изборите, изведнъж Русия организира поредица бомбени заплахи и някакви лунатични съобщения как щели да избият обществото. Русия има огромна полза от тая работа. ПовЕрвайте!! Тия наистина ни взимат за зевзеци.
82
2
 
3
 
! Отговори
21 век преди 1 година
90 процента от бизнеса е онлайн ! Децата у дома, он лайн по компютрите се обучават ! Няма хулигани да ги малтретират, няма наркотици, няма бомби !
81
0
 
6
 
! Отговори
Нещо преди 1 година
Нещо за милионите, които се наливат за киберсигурност? Сега е момента да се оправдаят. Ако службите ни са на място, трябва бързо да го заковат, преди да са нанесени още щети!
80
0
 
3
 
! Отговори
Буда Соколов преди 1 година
Какво ли не ще измислим само и само да не изтървем Кокъла ?!?!
79
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Авари простотиите. Едно врене имаше един бульон пред 133-то. През него се вършеше работата. Сега ботове. Цял сайт ботове :)
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиквайте, в колонизаторката всеки ден има я, атентат, я стрелба, а убийства с нож. И ние на там сме тръгнали. Нали е демокрациял.
77
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-обикновен руски тероризъм. Това е типично за Русия през последните 105 години. Руските терористи знаят че нищо хубаво не ги чака след изборите в България и са решили да действат изпреварващо.

Спонсорирани публикации