Бомбени заплахи в 50 училища днес: Ако няма пари, терорът ще продължи!

Този път изпращачът иска биткойни
Обновена: 4 апр 2023 11:46 | 4 апр 2023 10:35, Стела Стоянова
132
Бомбени заплахи в 50 училища днес: Ако няма пари, терорът ще продължи!
Снимка БГНЕС

Поредни бомбени имейли се появиха и днес в столичните училища. Поне 50 училища в София са получили тази сутрин имейли със заплахи за поставено взривно устройство, предава БНР.

От СДВР са съобщили, че в две от учебните заведения занятията са преустановени. Във всички училища децата са изведени на двора.

Заради сигнал за бомба евакуират учениците и учителите от 25-о Основно училище "Д-р Петър Берон" в столичния район "Красно село".

Според приета миналата седмица промяна при подаден сигнал МВР трябва да прецени дали той е реален или не.

Директорът на 119-то СУ Диян Стаматов публикува в профила си във фейсбук писмото, дошло на имейла на училището.

Ето какво гласи то:

„Все още не си ме хванал. Аз съм същият Егор Синянский. А с мен е брат ми Даня Зайнуллин, руснак, живеещ в България. Вербувал съм много хора в моя легион и съм се снабдил с оборудване за производство на бомби и оръжия.
И ние ще стреляме и ще взривим всички училища и университети в България по всяко време. Можете да избегнете това, ако прехвърлите голяма сума пари в моя криптопортфейл. Трябват ми вашите пари. Ако няма пари, терорът ще продължи! Ако има пари, всичко ще приключи! Ние чакаме!“.

Стаматов посочва, че е подал сигнал на тел. 112 и че все още няма писмени правила за реакция в такива случаи. Заплахи са получили и няколко университети.

Припомняме, че в четири поредни дни преди изборите училищата бяха засипани с подобни имейли, а вътрешният министър Иван Демерджиев ги определи като хибридни атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪСЕДИТЕ СЕ СТРЕЛЯТ!ЛУДИТЕ ТОРМОЗЯТ!СЕМЕЙНИТЕ СКАНДАЛИ ЗАВЪРШВАТ С ТРУПОВЕ! ОСТАВА И БОМБА ДА ВЗРИВИ УЧИЛИЩЕ! НО ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ШЕФОВЕ МЯКАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА! НЕКАДЪРНИЦИ ДОВЕДЕНИ ОТ НЕКАДЪРНИК!СЪСИПА ДЪРЖАВАТА ЗА ДВЕ ГОДИНИ!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За родителите е ад!НООО ПОМИСЛЕТЕ !ВИЕ ЩЕ ПОЕМЕТЕ ЛИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА НА ХИЛЯДА ДЕЦА!РАНИЦА МОЖЕ ДА ВНЕСЕ НЯКОЕ ДЕТЕ ОТ УЧИЛИЩЕ СРЕЩУ ЕДНИ ХИЛЯДА ЛВ.УЖ ЗА МАЙТАП!ВСЕ ПАК В УЧИЛИЩЕ ИМА ВСЯКАКВИ ДЕЦА!АЗ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТА ДА ЕВАКУИРАМ ДЕЦАТА, НА ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА И ДА НЕ СЯ ПРАВЯТ НА ДАСКАЛИ ОБУЧАВАЩИ ДИРЕКТОРИТЕ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА БОМБЕНИ ЗАПЛАХИ!ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ПРИБИРА ПСИХИЧНО БОЛНИ!НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСВА В СЪСЕДСКИ СКАНДАЛИ !НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСВА В СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ!ЕЕЕ
107
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Там влизат само ученици! Как тогава и защо тогава, давате вяра на безпочвени заплахи! Стаматов, с елементарни психологически похвани те сте запознат! Кой Ви е завършил висшето образование, за мен е абсолютна загадка! Случай и чети, щото сигурно четеш - На тези шарлатани, дето ти пращат мейлите, колкото повече им се връзваш, толкова повече ще се ***! Трябва да покажеш, че си по-силен от тях, че не ти влияят! Ако имаш топки! Ако не, носи си цикламеното сакенце и остави на някой по знаеш и можещ
106
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
И фалцетът Ви, господин Стаматов, трябва да знаете, че въобще не респектира! Ех, какви директори имаше навремето! Като го видиш в коридора гледаш той да не те е видял! Сега сте абсолютни шматки без грам респект! Политически послушковци, сложени по постовете, за да подписвате с когото трябва и когато трябва! Ако трябва да се носи отговорност, някой друг Ви е виновен! Във Вашия случай, Стаматов, МВР, че не Ви е казало как да действате. А аз съм добре запознат с пропускателня режим в 119 СУ
105
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
107, абсолютно съм съгласен! Безкрайно съм възмутен от поведението на Диян Стаматов днес! Господин Стаматов, Вие сте директор и носите отговорност, за която Ви се плаща! Ако не Ви се носи отговорност, сдайте поста на някой, дето има повече топки от Вас и си гледайте рахатлъка! Вашите решения от днес не са носене на отговорност, а бягство от нея. Сигурно е много по-лесно на преобърнете деня на родителите на децата в 119 СУ, отколкото да се отърсите от паниката и да вземате адекватни решения
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все си мислех, че за да завършиш висше образование и да станеш директор на училище трябва да имаш поне малко мозък в главата. Въпросният *** явно си мисли, че единственото му задължение е да взема заплата.
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е отмъщението на ПеПетата за загубата на избори. ДАНС да влезе в АйТи сектора и ПП,ДБ.
102
1
 
2
 
! Отговори
от 104 продължение преди 1 година
"съм се снабдил" - минало неопределено време. Т.е. той не е бил там, когато е придобил това оборудване. Ако беше обратното "снабдил съм се" вече е друго значението. Предполага, че от неопределено време в миналото разполага с тия неща. Но ако беше малко по-грамотен - можеше да напише "разполагам с", "притежавам", т.е. в момента. Айде сега с учебника по българска граматика един здрав зъб да не му остане. И да му счупят и пръстите, че почва да омръзва тоя тъпан.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направи ми впечатление това - "и съм се снабдил с оборудване за производство на бомби и оръжия." Това е пълна глупост. Просто си представих как прави нарезни цеви в гараж?!? Каква ще направиш бе, байно? Мускет от тръба ли? Нали на втория изстрел ще му отпори половината кратуна? А пък за бомби... Трябват сериозни знания по-химия. Иначе ще направи само една. Самото "съм се снабдил" - минало неопределено време, т.е. някога може и да е имал, но не предполага, че в момента има. Неграмотен пубер.
100
0
 
1
 
! Отговори
аз де аз преди 1 година
Който ще да е - не ме интересува - ще направят необходимите процеси(ако имат капацитет и ще разберат и после ще се оплезят защото няма просто закон по темата) Въпроса е защо НАШИТЕ деца не могат да ги опази държавата? Защо при все че има избори не се запази присъствието на МВР по училища - проверява се през нощта сградата и от там само контрол на достъп + видеонаблюдение и си продължава нормално учебния процес ... а не хиляди родители да се чудят как да избягат от работа за да си вземат децата..
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченгесарски активни мероприятия. Накрая ше сложат милиционери в училищата, а всеки гражданин ше го слухтят незаконно.
98
0
 
2
 
! Отговори
A преди 1 година
https://dnes.bg/obrazovanie/2023/04/04/hvanaha-shestoklasnichki-za-bombena-zaplaha.565439 - какви руснаци, какви пет лева/
97
1
 
2
 
! Отговори
Кобра преди 1 година
Хаха това защо ли прилича като схемата за купуване на гласове.... Даваш на човек от малцинствата някаква сума правиш му легитимна поща в Гугъл и с негов телефон и после пращаш и през неговата мрежа мейл ииии незнам защо тъй има и хора хванати от Столипиново , бая хакери има там май , с напредването на дигитализацията и ИТ май и Интерпол няма да се занимава хахаахахаах
96
0
 
1
 
! Отговори
нее преди 1 година
До АнонименЕ, и? Аз се съмнявам.
95
0
 
2
 
! Отговори
нее преди 1 година
Как нямаше в изборния ден?
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, кой ще се напише какъв е и някакви смешни уж руски имена, мутренска история.
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци са,ама друг път!Такова афиширане никой терорист не прави.31
92
0
 
5
 
! Отговори
Алфред преди 1 година
До АнонименЖената-котка, жокера, пингвина, отровния бръшлян? Кой ли може да тероризира училищата в Готъм сити господарю Уейн? Мисля, че не можете да изпозвате батмобила заради многото дупки по улиците.
91
0
 
3
 
! Отговори
999 преди 1 година
Данил/Даня Зайнуллин е 25 годишен руснак, живеищ в Казан, Татарстан. Журналист.
90
6
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 година
ETOТ ИГОР- НАСТОЯЩИЙ,РУСКИЙ ЧОЛОВЕК,ДРУГ КОПЕЙКИНА !!!!!!