Регистърът с наркодилърите - на бюрото на директора на училището

Започва електронизация на архива и сигналите
28 сеп 2023 16:29, Петър Бойчев
28
Регистърът с наркодилърите - на бюрото на директора на училището
Снимка БГНЕС

Училищните директори да имат информация за наркодилърите, да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите в нашата страна, за да могат да извършват проверки при съмнение. Възможностите за реализация на подобна идея бяха обсъдени по време на редовната среща на координационния механизъм за борба срещу вноса, производството и разпространението на наркотици в България. В нея участва и премиерът акад. Николай Денков.

„Всички регистри, свързани с темата за наркотиците, могат да бъдат посочени приоритетно за електронизация“, предложи министърът на електронното управление Александър Йоловски. До 31 март 2025 г. административните органи трябва да приведат в електронен вид регистрите, които водят. За целта ще бъде изготвен график, който ще бъде приет с постановление на Министерския съвет до края на октомври т.г.

Държавата ще насърчава родители, учители и ученици да подават сигнали, ако установят употреба или разпространение на наркотици в училище. За да се чувстват тези хора защитени, сигналите ще се подават анонимно. Допълнително ще се уточни по какъв канал. Сред възможностите са Националната телефонна линия за деца 116 111, която се администрира от Държавната агенция за закрила на детето, създаването на специално мобилно приложение или на отделен имейл адрес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Табу преди 7 месеца
Наркодилърите ученици ли са?
20
0
 
2
 
! Отговори
Най преди 7 месеца
Пак училищата са отговорни за всичко.
19
0
 
4
 
! Отговори
Чик преди 7 месеца
А парите за наркотици от родителите?
18
0
 
10
 
! Отговори
Нужда преди 7 месеца
Като ги знаят, защо не ги спрат? Директорите ли трябва да ги залавят?
17
0
 
13
 
! Отговори
Емигрант преди 7 месеца
Ами като има списъци за наркодилъри и разпространители на наркотици защо тези престъпници са на свобода и "РАБОТЯТ", а не са в затвора ? Директорите на училища ли ще арестуват престъпниците ??
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Klochkos - Не знам защо всички вярват, че се продават наркотици из класните стаи. Продава се навън, в парка, в градника, в колата на някй познат, в къщата на авера. Дилърите не са най0умните хора, ама не са тотално изтрещели.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 12 - Ама ти не знаеш ли? Учители трябвало да са и мед. сестир. Да взимат и рпавят ковид проби. Да са лекари, да оказват първа медицинска помощ. Да следят киберполиция и да следят за онлайн дейнсотите на учениците си. Сега са и полицай. А иначе, колкто за "правомощията", не се притеснявай. Молиш го, да ти покаже чантата си, какво има в нея и ако откаже, викаш майка му и баща му. Ако се вдигне скандла, ще дойде полиция и ще провери. В нашето сме виждали от ножове, през секс играчки до амфетамин
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е РАБОТА НА УЧИЛИЩЕТО да се прави на полиция. И какво? Отива дакслака при някой 25 годишен, 190 санта, яде по половин кило стероиди на ден и запзсан с пищак и нож и какво? "МОля ви ... махнете се от тук, господине". Ония ще погледне наляво, ще погледне надясно, янма да види камер и ще и събори зъбите ...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Как регистър на дилърите, бе хора? Не трябва ли да са по затворите като ги знаете кои са?
12
1
 
9
 
! Отговори
Предатели с Пералня преди 7 месеца
Какви правомощия има един директор над личните вещи и задържането на евентуален дилър? Гениялните умотворения на сглобката нямат край! След като решиха да направят всички доносници, сега ще правят училищата полицаи! ОСТАВКА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! ЗАТВОР ИЛИ ПО-ЛОШО!
11
1
 
10
 
! Отговори
Хюго Капет преди 7 месеца
Така де, няма да се купуват наркотици от нерегистрирани дилъри менте.
10
3
 
2
 
! Отговори
Не съм против преди 7 месеца
Наркотиците но ако ще се дрогирате не го правете с бок луците които се продават в България
9
0
 
6
 
! Отговори
Директора им иска преди 7 месеца
Номерата за да си поръчва матерял
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И за какво му е на директора номера на дилър? Да поръчва на едро, за да радва своите ученици?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Турция борят проблема, като си имат бюджет за плащане по дела в ЕСПЧ в Страсбург. Хванат ли дилър покрай училище в ареста го потрошават буквално. Държавата седи зад полицаите и ако се жали дилъра, че е бит, без съд и присъда и успее да осъди държавата му се изплаща обезщетение. Ама като знаят как бият, предпочита да не се навърта около училищата.
6
0
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 7 месеца
Ако някой родител изпее наркодилъра, ще получи ли защита от властите и 10% от изчислената стойност на веществото, което е заловено? Или само за укриване на доходи и данъци се отнася, мммм?
5
0
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 месеца
РЕГИСТЪРА В СОФИЯ СА ТРИМА...ПО ОХРАНАТА И БРОНИРАНИТЕ КОЛИ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ...АМА ОТ ГОДИНИ ТРИМА ПРОКУРОРИ И ПОЛОВИНАТА ОТ ГДБОП СЕКТОР НАРКОТИЦИ СА НА ЗАПЛАТА КЪМ ТЯХ....ТАКА ЧЕ ТОЯ РЕГИСТЪР МОЖЕ ДА СИ ГО ....ОТЗАД
4
0
 
7
 
! Отговори
Стойо преди 7 месеца
*** тъ-паците ни управляват
3
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Той Семерджиев има един такъв "регистър" и затова сега се чудят по кой параграф да го оправдаят.
2
2
 
5
 
! Отговори
Klochkos преди 7 месеца
Да се обърне внимание на употребата на метадон, регистър също на психично болните, следене камерите вход и зход на града.Нали влиза от накъде проклетата дрога.