Четири са кандидатурите за ректор на Софийския университет

Днес изтече срокът за издигане на кандидатури за ректор на Алма Матер
20 окт 2023 20:42, Красимир Ангелов
13
Четири са кандидатурите за ректор на Софийския университет
Снимка: БГНЕС

Четирима кандидати ще спорят за поста ректор на най-старото ни висше учебно заведение СУ „Св. Климент Охридски“, предаде БГНЕС.

В 17.00 часа изтече срокът за издигане на кандидатури за ректор на Алма Матер. Първото у нас висше учебно заведение ще има нов ректор, след като настоящият ректор проф. Анастас Герджиков приключва своя втори мандат и няма право да се кандидатира за нов.

Кандидатите са проф. дфзн Николай Витанов, проф. д-р Климент Найденов, проф. д-р Георги Вълчев и проф. дпн Милен Замфиров.

Те са издигнати съответно от Физическия, Геолого-географския, Философския факултети и Факултета по науки за образованието и изкуствата.

На 22 ноември 2023 г. Общото събрание на Софийския университет ще избере еднолични и колективни органи на управление и контрол на Софийския университет.

Вторият мандат на сегашния ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изтича през ноември. На 17 ноември 2015 г. той бе избран за ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за първи четиригодишен мандат. На 20 ноември 2019 г. проф. Герджиков бе преизбран за ректор на СУ за втори четиригодишен мандат, който завършва сега през ноември.  

Преди проф. Анастас Герджиков ректор на Софийския университет за два мандата - общо за осем години, беше историкът проф. Иван Илчев, а преди него 2 мандата изкара проф. Боян Биолчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
И какво излиза? преди 6 месеца
За ректорския пост на нашето най-престижно висше учебно заведение се борят някогашен комсомолски натегач (според коментатор N 3), някакъв връзкар-двойкаджия (според коментатор N 6) и някакво топ-корумпе (според коментатор N 11). Жална ни майка!
10
3
 
2
 
! Отговори
До Иван Райков преди 6 месеца
Огромното падение на академизма в България започна през 1947 г. в БАН и бе блестящо реализирано от партийните учЕни, чиито мързеливи и некадърни деца и внуци в момента се разпореждат в научните институти като в бащиния.Наистина им е бащиния, защото вече 76 години принципът е "Ти вземи за аспирант (докторант) сина ми, а аз ще взема племенницата ти в моя институт и ще говоря с Филанкишията от N-ския институт да хабилитира сестра ти, но ти пък ще помогнеш за хабилитацията на моята любовница и т.н.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само не педагогът Замфиров - най-голямото корумпе. Факултетът му е пълна измислица, инкубатор на непочтени некадърници и машина за правене на пари.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези тримата посочени двумандатни ректори на практика принизиха Софийския университет до едно обикновено висше училище.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СУ не е имал по-жалък ректор от Анастас Герджиков. Читави са физикът и педагогът, останалите двама не стават!
6
3
 
10
 
! Отговори
Иван Райков преди 6 месеца
Климентчо (селския шут от Толбухин) - двойкаджията като студент, най-големият слабак и ***, дето си урежда академичния просперитет въз основа на приятелства и връзки - тръгнал ректор да става. Смях в залата. Дано изберат някой от останалите трима кандидати, че ако гласуват за този копой на Пенча Славейков ще настане огромно падение за академизма в България.
5
4
 
9
 
! Отговори
Математикът Витанов преди 6 месеца
е от БАН. Този Витанов, дето е кандидат за ректор е друг. За математика Витанов от БАН, да става ректор на СУ е понижение. Не случайно го наричат професор Мориарти.
4
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
този е същия Витанов - математика от физическия факултет .. ЦРУ ще направи всичко възможно той да не стане..
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този Витанов не е онзи Витанов дето си мислите! Сред кандидатите има обаче един някогашен комсомолски секретар.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Koй oт тяx e cъrлacyвaният c nocoлcтвoтo?
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затова ли Витанов е толкова активен? Да видим дали ще позная?