Ремонтират с 30 млн. лв. студентски общежития

Те са в София, Пловдив и Велико Търново
13 мар 2024 14:09, Красимир Ангелов
12
Ремонтират с 30 млн. лв. студентски общежития
Снимка: БГНЕС

Капиталът на "Студентски столове и общежития" ЕАД се увеличава с 30 млн. лв., като със средствата ще бъдат обновени по два блока в София и Пловдив и един във Велико Търново. Решението на Министерския съвет е в съответствие с приетата Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития.

Съгласно нейните условия средствата за одобрените за финансиране общежития към "ССО" ЕАД се предоставят чрез увеличение на капитала на дружеството.

В момента голяма част от местата за живеене на студентите се нуждаят от цялостен ремонт, включващ енергийна ефективност, ремонт на покриви, подмяна на всички видове инсталации, ремонт на санитарни възли, вътрешен ремонт на отделните помещения и общи части, както и съвременното оборудване и обзавеждане, става ясно от мотивите за решението.

С отпуснатото финансиране всички места за настаняване в общежитията на дружеството ще отговарят на съвременните условия за задоволяване на жилищните нужди на студентите, докторантите и специализантите. Това ще допринесе да се подобрят възможностите за продължаване на учебния процес в извънаудиторни условия и за отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Пари има действай преди 1 месец
Защо за тези пари + още толкова не построят нов Студентски град, държавата да дари парцел някъде около София (Кремиковци, Божурище и подобни) да го свържат с метрото (Европа пари дава за това) и да има забрана за кръчми/ дискотеки. Да го направят като кампус каквато е била първичната идея, общежития, библиотеки и столови или супермаркети(най-много).
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Студентски град е една комунистическа отживелица! Там нормален човек не може да вирее. Както казаха и други - невъзможно е да се учи след като музика дъни денонощно, а макаци пик аят през прозорците .
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то не може след една пиянска нощ гарнирана с дрога да се прибереш в неуютен апартамент.Трябва си лукс.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дано добре да ги ремонтират и дано след това стриктно да следят за счупено, скъсано, неработещо, и възстановяване на евентуалните щети от извършителя!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна има цели занемарени блокове студентски общежития, но много по-важно е да се направят тоалетните на софийските общежития като в Париж. Всички плащат, накрая само София печели!
2
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 месец
30 млн. лева за 5 блока! Ремонт при това! това прави по 6 млн лв на блок! Пак да кажа това е за ремонт! Абря то за 6 млн лв ще построите барем 6 блока и ще ви останат пари да ги ремонтирате бря!!! 6 млн лв за ремонт на блок!!!!????? Ай да ви ...... много жалко че не дават да се псува тука да са ви живи и здрави и майките на вас ей!!!!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Студентския град трябва да се закрие като такъв.Там е развъдник на наркомани,чалгари и разврат.По цели нощи се вихрят купони и после се купуват дипломи,защото не остава време за учене.Който иска да учи и при добри оценки да му се предлага евтина квартира или стипендия за такава.Иначе институтите ще продължават да бълват неграмотници с дипломи