Невероятно! Върнаха се!

Сестрите ни и д-р Здравко Георгиев стъпиха на родна земя след 8 години и 5 месеца тормоз в Либия
24 юли 2007 09:46,
195
Невероятно! Върнаха се!
Снимка: Булфото

Първи снимки

Петте медицински сестри - Кристияна, Нася, Валя, Валентина, Снежана, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар Ашраф вече са в България.

Те са придружавани от съпругата на френския президент Никола Саркози Сесилия Саркози, еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и генералният секретар на френското президентство Клод Геан.

След минути българите ще направят първите си изявления на родна земя. Във ВИП залата на летището е пълно с десетки хора, които са дошли да посрещнат сестрите ни.  

Самолетът, с който излетяха от Триполи, кацна на Летище "София" точно в 9.51 часа.

Вратата на самолета бе отворена минути след това и Кристияна Вълчева бе първата, излязла от него. Секунди по-късно българките попаднаха в прегръдките на близките си.

Там са премиерът Сергей Станишев, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът Първанов и съпругата му Зорка, външният министър Ивайло Калфин

Медиците ще бъдат откарани в резиденция "Бояна", където ще изкарат няколко дни и ще бъдат прегледани от лекари от Военномедицинска академия.

Правният екип на президента Георги Първанов в момента проучва документите на либийската страна и има готовност максимално бързо за издаване на указа за помилване на медиците ни, съобщиха от прессекретарита на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
Реалистката преди 16 години
В нашата мила родина уж има свобода на словото, ама друг път... Защо трият мненията, които отразяват действителността? Ей затова сме на това положение и няма да се оправим, докато обикновения човек не може да изрази мнението си!!!
174
0
 
1
 
! Отговори
poni преди 16 години
spodelqm radosta na tehnite blizki
173
0
 
0
 
! Отговори
dawi преди 16 години
nqmam dumi
172
0
 
0
 
! Отговори
от 159 преди 16 години
НЕ ОБВИНЯВАМ медиците, казвам, че са използвани, за да не видим истинските ни проблеми: мизерия, унищожаване на природата, затъпяване на младежта, липсата на гражданско общество. Ако има виновен - това сме всички жители на тая страна, защото си позволяваме да си играят с чувството ни на съпричастност към съдбата на изпаднали в немилост сънародници. Радвам се за сестрите, но не е ли време да прогледнем???
171
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 16 години
Да постигнем съгласие, да не се правят забележки за правописни и технически грешки, защото иначе форумът ще се изпълни само с такива коментари (по повод Az (166), в твоя коментар под 163, също има грешки, оставям те да си ги намериш сама!!!
170
0
 
0
 
! Отговори
Meri преди 16 години
Chestito.Nai posle medicinskite sestri stapiha na Bylgarska zemq!
169
0
 
0
 
! Отговори
гладни преди 16 години
къде ще са кебапчетата? и аз искам да празнувам от 2 дни не сън яла
168
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 16 години
ama4e tapi hora se izkazvat, kakvo jqlo da bade, parvo da stane pak togava revete, za6toto onq den nqkoi ot vas revaha za sarbite v 2te statii, sega pluqt protiv bulgarkite, nai mrazq takiva sajetva, tova ne sa bulgari, a eni4ari!Da jivee Bulgaria, pobedata da bade na6ia simvol vinagi!
167
0
 
0
 
! Отговори
kokona преди 16 години
толкова ли е трудно да се зарадвате?
166
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 16 години
Браво, Иво!
165
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
ех 165, научи се моля те да пишеш.
164
0
 
0
 
! Отговори
des преди 16 години
нека този ден с радост озарен се певърне в праздник на медицинската сестра и по случай праздника -двойна заплата за всички мед.сестри
163
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 16 години
Когато е във възможностите на отделния човек да се справи сам, той търси начини и се справя.Когато проблемите касаят цели социални или професионални групи, то би следвало да се окаже натиск върху ТЕЗИ, КОИТО СМЕ ИЗБРАЛИ НА ИЗБОРИТЕ ИЛИ ВЪРХУ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СДРУЖЕНИЯ!Но, когато проблемите са ОБЩЕСТВЕНОЗНАЧИМИ и КАСАЯТ ВСИЧКИ (като ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА, КАТАСТРОФИ, ПОЖАРИ, СПИН-ПРОЦЕСЪТ и т.н.) тогава ДУМАТА ИМА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО И РОЛЯТА ЗА ПОСТИГАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ Е НЕГОВА.
162
0
 
1
 
! Отговори
az преди 16 години
Ей мили или мила ти знаеш ли колко наистина невинни българи има по затворите в света, но никой не си мърда пръста за тях. А цяла България скочи да се преструва, че уж защитава не до там невинните медицински сестри, които сега ще продължат да грабят от България. Не те познавам но предполагам, че и ти можеш да разсъждаваш нормално и да видиш истината, защото тези сестри сега ще искат по 1 милион лева, а от къде ще дойдат тези пари - от джоба на данъкоплатеца. Бедните ни родители и ние ще има да плащаме за тях, нима малко пари се дадоха.
161
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 16 години
АЗ може и лук и сухар да ям, ама за едната българска чест съм съгласен да дадат някой лев за помощ на българите в някой чужд затвор, освен това ти не обвинявай медици, я виж нашите депутати колко служебни коли имат и колко гориво гълтат, нали по закон пътуват безплатно, защо не хванат автобуса, ами я виж всички министерства и агенции колко коли имат и колко климатици и куп неща които са лукс, ей за това трябва да се гневиш, а не, че 5 майки и истински български са били спасени!
160
0
 
0
 
! Отговори
от 159 преди 16 години
Сега също част от парите, които заработвам отиват за ромите. По света има много други български затворници, някои също невинни. Прав си, че са отделни въпроси, но въпросът за медиците ти попречи да видиш въпроса колко души в бг живеят скотски. Не в мизерия, а по-лошо. На теб тати ако ти е купил СЛК, на други родителите ядат по филийка хляб и половин кисело млекце дневно!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
IVO преди 16 години
159!!!!!!! Tova sa otdelni vapros! Ako ti utre otide6 v 4ujbina i te tiknat v zatvori i nqkoi politik kaje, aaaaa za kakvo da go izmakvame, da dedem parite za ***, te bez hlqb, TI KAK JE SE PO4UVSTAV6????? NE RASAJDAVAI TOLKOVA PLITKO MOI 4OVEK!Imenno takiva borbi ni pravqt edin obedinen narod, borej se za spravedlivot i DOSTOINSTVO!
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Марина, а не е ли крайно време да помогнем на останалите 5 милиона българи, живеещи с много под социалния минимум??? Хубаво, дойдоха си, невинни са, няма проблеми. Хайде да погледнем малко себе си,а ???
157
0
 
0
 
! Отговори
zornitsa преди 16 години
tryabva vreme za da se osaznayat ,4e sa ve4e udoma! Kakvoto i da se e slu4ilo otgovori nikoi nyma da nameri za sajelenie stoya tam celi 8 godini bez vyra ,i sigornost ,bez prava samo unijeniya za balgarkite! Vreme da se izpravim i da bademe xora sas dostoinstvo za6toto sme xora i byaxme dobri kam sebe si i darjavata,neka se spre tova bezdeistvie i da badat obedeneni vsi4ki balgari!
156
0
 
0
 
! Отговори
Марина преди 16 години
Нямам думи да кажа колко съм щаслива от това, че тези жени се върнаха и от това, че за първи път българската държава си мръдна ***, за да спаси свои граждани. Много благодарна съм, че много държави и хора ни помогнаха, но трябва да сте на ясна, че никой нямаше да ни/им помогне ако ние не вдигнахме глас и да искаме помош. Първо правило , за да получип помощ е да си я поискаш и то да знаеш как да си я поискаш. Сега е време да помогнем на тези заложници да забравят и да приемат болката си. За тях тя ше вечна, а ние да не забравяме, че сме народ.