Невероятно! Върнаха се!

Сестрите ни и д-р Здравко Георгиев стъпиха на родна земя след 8 години и 5 месеца тормоз в Либия
24 юли 2007 09:46,
195
Невероятно! Върнаха се!
Снимка: Булфото

Първи снимки

Петте медицински сестри - Кристияна, Нася, Валя, Валентина, Снежана, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар Ашраф вече са в България.

Те са придружавани от съпругата на френския президент Никола Саркози Сесилия Саркози, еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и генералният секретар на френското президентство Клод Геан.

След минути българите ще направят първите си изявления на родна земя. Във ВИП залата на летището е пълно с десетки хора, които са дошли да посрещнат сестрите ни.  

Самолетът, с който излетяха от Триполи, кацна на Летище "София" точно в 9.51 часа.

Вратата на самолета бе отворена минути след това и Кристияна Вълчева бе първата, излязла от него. Секунди по-късно българките попаднаха в прегръдките на близките си.

Там са премиерът Сергей Станишев, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът Първанов и съпругата му Зорка, външният министър Ивайло Калфин

Медиците ще бъдат откарани в резиденция "Бояна", където ще изкарат няколко дни и ще бъдат прегледани от лекари от Военномедицинска академия.

Правният екип на президента Георги Първанов в момента проучва документите на либийската страна и има готовност максимално бързо за издаване на указа за помилване на медиците ни, съобщиха от прессекретарита на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
0
 
! Отговори
MiMkA преди 16 години
Bravo Be Nai-Nakraq Da Gi Vidime Shtastlivi V BALGARIQ!!!
154
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 16 години
Да бъдеш в една общност с високоразвити държави е не само привилегия, но и отговорност. Днес България с пълна сила и С РАДОСТ усети, че е част от Европейския съюз!Браво на обединените усилия на европейските политици и дипломати, на САЩ и най-вече на Франция! Браво на гражданите на тези държави, които за пореден път ни дадоха урок, от който ние трябва да си извлечем и поуките!Гражданското общество вече трябва да излезе от аморфната си форма и да се активизира по всички ЗНАЧИМИ ПРОБЛЕМИ!НЕКА СЕ ПОУЧИМ НА ПОЛИТИЧЕСКА ЕТИКА И МОРАЛ, като си припомним, че при избора на Никола Саркози за президент (избирателната активност беше близо 80%), един от първите приоритети, които той сподели, беше готовността му да доведе сестрите в България И ТОЙ УСТОЯ НА ДУМАТА СИ! Нека се поучат нашите политици! Нека истински се радваме на това,че нашите медицински сестри са вече в България!НЕКА ДА ПОЗДРАВИМ ЗА УСПЕХА Г-ЖА СЕСИЛИЯ САРКОЗИ И Г-ЖА ВАЛДНЕР, които изиграха решаваща роля за връщането на нашите в България!Нека се зарадват и тези, които дори и сега продължават да пълнят форума с негативните си и незрели коментари... да ровят кой-взел, кой-дал, без да се запитат за ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, ЗА МОРАЛА И ЧОВЕШКАТА ЕТИКА, ЗА ОТГОВОРНОСТТА И ЧЕСТТА ДА БЪДЕШ БЪЛГАРИН И ЕВРОПЕЕЦ ТУК И НАВСЯКЪДЕ!
153
0
 
0
 
! Отговори
кирова преди 16 години
мили българи добре дошли
152
1
 
0
 
! Отговори
иво преди 16 години
Това е победа на всички българи! Да са живи и здрави тези изтезани жени и двамата доктори!
151
1
 
0
 
! Отговори
edna balgarka преди 16 години
obra6tam se kam vsi4ki , koito pluqt sre6tu balgarskite medici: eiiiiiiiiiiiiii prostaci samo si pomislete ako na vas ili na va6ite semeistva se be6e slu4ilo takova ne6to i da bqhte na tqhno mqsto kak 6tqhte da se 4uvstvate vie togava.....Ostavete horata da si jiveqt ve4e jivota dostata4no sa stradali celi 8 godini i polovina.
150
1
 
0
 
! Отговори
Ян Лесневски преди 16 години
С голяма международна подкрепа - ЕС, президентското семейство на Франция, шейхът на Катар, най-сетне справедливостта възтържествува.
149
1
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
ужасна жега е !!! направо ни се разтапят мозъците,но за съжаление едва ли това е причината да сме нация от много нещастни и огорчени хора,дребни души,които не могат дори да се зарадват,че група невинни затворници са получили свободата си !!!не можем поне за момент да оставим настрана злобата,ненавистта,беднотията и да кажем-"скапан живот,мамка му,но няколко жени отново са си у дома"...много е тъжно,много..оставете румънците,политиците,данъците и цялата мръсотия и гнилоч и се сетете,че сме хора,за бога !!! и че всеки живее живота,който сам си е създал и че всеки носи сам отговорност за действията си...дори ми е трудно да повярвам,че има толкова много негативни коментари..ужасно е,ужасно...опитвам се да си мисля,че това са само група психопати,които скоро не са мастурбирали и са си изгубили последната бутилка ракия и се опитват да ни залеят с душевни фекалии с надеждата така да им олекне..защото ще е страшно,ако наистина умни и интелигентни хора мислят колко много сме обеднели заради сестрите и как те са едни архи чудовища,сеещи смърт и зарази...и все пак сам готова да дам по 2 лв на някой крайно нуждаещ се да си купи едно шише ракия и дано му мине...и все пак за да не падам до нивото на тези създания,искам да кажа само едно-Добре дошли !!!
148
0
 
0
 
! Отговори
edna bulgarka преди 16 години
mnogo se radvam za tova koeto se slu4i , nai-setne sled tolkova maki kacnahte na balgarska zemq i dano da si varnete izpusnatite migove s va6ite semeistva .
147
0
 
0
 
! Отговори
Galaxy преди 16 години
"Кадафи ги пусна, след като си изигра набелязаната игра. И европейците си проправиха пътя до Либия. За сестрите скоро ще забравят." 126, много си прав.хората знаят как да водят преговори, защо да не използват случая да си проправят пътя до Либия - и за тях ще е по-добре, и за Либия. освен това, спасиха 6 осъдени на смърт невинни човека и прекратиха една осемгодишна истерия - евала на хората, които умеят да водят такива преговори. ние, българите не знаем как да го правим. ако България е платила за освобождаването им - ами сами се докарахме до тази ситуация. Ако Либия сама си е платила -значи проблемите на Кадафи са сериозни. Тепърва ще има разследвания и теории на конспирацията по въпроса с плащанията.Абе dnes.bg, защо не забраните мненията на шльокавица, толкова ли не можете да си програмирате някакъв редактор, който предварително да проверява дали мнението е написано на кирилица или на латиница, и ако е написано на латиница, да не разрешава публикуването му?!!
146
0
 
0
 
! Отговори
zaza преди 16 години
:))))))))))))
145
0
 
0
 
! Отговори
от 141 преди 16 години
Много добре могат да управляват, щом с 5 жени толкова години ни държат да живеем в мизерия... Не забравяй обаче, че има тепърва да се съди пияната перничанка с 3-те жертви, славитУ ще тръгне на турне, "Островът на изкушенията" започва есента...
144
0
 
1
 
! Отговори
Мислителят преди 16 години
"Невероятно! Върнаха се!"Не, уважаеми, не е невероятно. От доста време се очакваше... просто беше въпрос на време.Лошото е, че на гърба на осемгодишните изпитания на тези хора някои още от летището започнаха с пиар кампанията. Или даже - мноооого по - рано.Другото лошо е, че в последните месеци новините от либия бяха толкова интензивни, подеха се какви ли не кампании и - уж сме се обединили национално около идеята, уж това, уж онова, пък гледам - друго заглавие в сайта: "100 души ги посрещнаха". И някак ми се струва...абе странно ми се струва.Впрочем - лоши работи колкото искаш в нашата страна. А сега - да се порадваме, ако можем. Е, наложи се французите да ни свършат работата, ама...то май вече рядко прави впечатление, че ни "оправят" чужденците.С или без кавички...
143
0
 
0
 
! Отговори
гладен преди 16 години
Прав е 141 Реши се проблема със сестрите,хвала на тез които помогнаха.Сега идва проблема на останалите 6 милиона българи.Нека всеки по един път да попита - джанам оти в Румъния може пенсии и заплати да са 2-3 пъти по-високи а у нас неможело. Нали само преди година бяхме на един хал. Оти у нас не е така г,син Станишев? Кво става,а? Не можем да управляваме и просто много крадем?
142
0
 
0
 
! Отговори
boris преди 16 години
да,радост за невинните хора....радост за целия български народ...радост за ашраф и неговото семейство...радост за европа и европейския съюз.... радост за демократичната система,..нека тази наша радост е като обица към диктаторските режими по света,защото нямат никакъв шанс....благодаря не на нашите политици ,а на всички демократични страни,които се стекоха на помощ и върнаха тези изстрадали хора...чест и почитание!!!
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Оки, супер, айде сега да свършим и мъките на 5 милиона българи, живеещи с доходи под социалния минумум!
140
0
 
1
 
! Отговори
medik преди 16 години
Sud za 1 lev!! Med. sestri da sudqt I. Kostov, N. Mihajlova (i vseki vinoven) za 1 lev. Prisudata 6te e simvoli4na, moralna - ne za smetka na bulg. danakoplatec.
139
0
 
0
 
! Отговори
Камелия преди 16 години
Време беше тези хора, които стояха затворени достатъчно много на брой години в чужда страна, без нищо да са извършили, да се върнат тук. Дано успеят да съберат парченцата от разбития си живот и да продължат напред.
138
1
 
0
 
! Отговори
ТЪПИ преди 16 години
Д А Ж И В Е Е Ф Р А Н Ц И Я ! Искам да съм фрацузин или поне румънец. Д А Ж И В Е Е Ф Р А Н Ц И Я!
137
0
 
0
 
! Отговори
k0k0shkata преди 16 години
0mG0spudii radf1m sA :D {}{}{}{}{}{} aI mQQyYY []
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
radvam se che sa se zavarnali,gledax pristiganeto im v sofiq na letisteto direktno po televiziqta i beshe nqkak stranno ,nqkak izkystvenno ,ne mi se storixa tolkova izmacheni za 8 godini zatvor ,izglezdaxa dosta dobre,neznam az bix se xvarlila v pregratkite na maika mi ako tq besh ena tqxno mqsto ,a tova koeto vidqx po televizora beshe nqkakva stydena kartina,no kakto kazax iskrenno se radvam ch esa si y doma.