Подаръци ще има за всички от сърце

Ден след завръщането си, медиците се сдобиха с апартаменти, сметки с пари. И това няма да е всичко.
25 юли 2007 16:07,
245
Подаръци ще има за всички от сърце
Снимка: БГНЕС

Българският мобилен оператор М-Тел ще подари по един апартамент на всеки един от българските медици и на палестинския лекар Ашраф, които изкараха 8 години в либийските затвори, а вчера триумфално се завърнаха в България.

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на М-Тел Йозеф Винатцер по време на среща с медицинските ни сестри.

Той им подари и по един мобилен телефон, обяснявайки, че от телекома са искали да направят това още преди две години, но не е било възможно апаратите да бъдат изпратени.

Винатцер допълни, че той е австриец и е горд, че бившият външен министър на Австрия Бенита Фереро-Валднер има изключителен принос за тяхното връщане на българска земя.

Собственикът на в. "Стандарт" Тодор Батков пък съобщи, че инициаторите на кампанията „Не сте сами” са решили да отворят сметка на всеки един от медиците в банка ДСК, като за целта първи внасят по 10 000 лева.

Батков заяви още, че ако медиците решат да заведат дело за причинените им страдания, кампанията ще продължи и той като адвокат ще им помогне максимално.

Адвокатът разкри още, че инициаторите на кампанията са имали идея да организират грандиозен концерт за връщането на медиците в родината, но сега са решили това да се случи през септември, когато тук ще бъдат френският президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия.

На хепънинга ще бъде поканена и еврокомисар Бенита Фереро-Валднер, която, заедно със семейство Саркози, вчера стана почетен гражданин на София.

От името на медиците благодарности за щедрите подаръци изказа съпругът на Нася Ненова и увери, че изпълнителният директор на М-Тел и Тодор Батков ще бъдат първите гости в техните апартаменти.
 
По-рано днес пък стана ясно, че  Българският лекарски съюз /БЛС/ е открил банкова сметка за подпомагане на медиците, в която, по решение на оперативното ръководство, са били преведени 2500 лева.

Поводът за откриването на сметката е завръщането на медиците ни от Либия, като идеята е в бъдеще средствата по сметката да се използват и по други поводи, уточниха от съюза.      

Лични средства в нея са внесли д-р Андрей Кехайов, председател на УС на БЛС, д-р Георги Сакакушев и д-р Цветан Райчинов, заместник-председатели, и д-р Пламен Демиров, главен секретар на УС на БЛС.   

Членовете на УС на БЛС и управители на лечебни заведения д-р Георги Кръстев и д-р Добрин Папуров също са дарили пари.    

Така, само ден след завръщането на Валентина, Кристияна, Нася, Снежана и Валя, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф, те се превърнаха в разбираем център на алтруистичните прояви на различни организации и компании.

Съвсем реално е да се предполага, че може да се стигне и до елегантна надпревара във връчването на различни /не/символични подаръци и придобивки.

Остава да видим кой докъде ще успее да стигне в засега честната надпревара.

Старт!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
срам и позор завист завист завист не заслужавате дори обидите ми малки жалки хорица жалко че сестрите са прживели и надживели толкова много за да може малки душици като вас сега да им завиждат а завиждахте ли им когато ги изнасилваха и когато са им пускали ток ?:)да умрат всички *** да умрат мама ви ***
143
0
 
0
 
! Отговори
sdasd преди 16 години
zasto ne praviat pametnik na sestrite i da prati za sledvasto 7'ma chudesa na sveta. Tolkova mnogo hora umirat v sveta po voinni i ot glad.. te 5 sestri sa varnali ...goliama rabota
142
0
 
0
 
! Отговори
франсе преди 16 години
защо сте толкова злостни и зависливи всички българи те сестрите заслужават много повече а тези които се оплакват от живота си в бг значи са неспособни да се оправят не бъдете зависливи защото утре и на вас може да се случи същото
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Твърде насериозно сте взели тази история. Сигурно няма да спите тази нощ от яд, че Мтел са решили да направят подаръци на сестрите. Пожелавам и на вас да ви подарят апартамент, вероятно имате нужда. Хубава вечер!
140
0
 
0
 
! Отговори
gesha преди 16 години
Радвам се,че жените вече са свободни и са си у дома,но недоумявам защо ги посрещат като национални герои.Митинги,всенародна радост,подаръци,банкови сметки.Все едно са първите хора стъпили на Луната.Сега очаквам да ги наградят с орден "Стара Планина".
139
0
 
0
 
! Отговори
bulgaria преди 16 години
Tripoli owes Bulgaria $54 million and Stanishev said "Undoubtedly, the issue of [forgiving] the Libyan debt is one of the possible ways for Bulgaria to contribute."
138
0
 
0
 
! Отговори
@136 преди 16 години
ne wijdam nikade da pishe, che sa newini prosto nqkakuw swidetel si brashtolevi neshto:)) te i libicite si brashtolewqt:P
137
0
 
0
 
! Отговори
z преди 16 години
Наистина, "момичето" отwww.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1& i=905заслужава подарък с нашите пари. Погледнете и кажете, скапани моралисти.
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
@134: The children were infected through transfusions. During the trial of the nurses, a French scientist testified that poor hygiene at the hospital likely led to the contamination of the blood used in the transfusions.He said the contamination dated to 1997 -- two years before the Bulgarians were hired to work in Libya.http://***.cnn.com/2007/WORLD/europe/07/ 24/bulgaria.nurses/index.html?iref=newssearchК ойто търси намира...
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Злоба ли? Не драга/и, това не е злоба. Просто , нали знаеш - прекаления светец и Богу не е драг!
134
0
 
0
 
! Отговори
anton преди 16 години
tursq speshno statiq ot chujdestranna mediq, kadeto da pishe cherno na bqlo, che sa newinni nashte medici i da zastawat zad towa twurdenie hora ot EU
133
0
 
0
 
! Отговори
умен преди 16 години
до предходния коментар: ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ!!!!
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Потресена съм, като като чета последните коментари. Един апартамент едва ли ще заличи мъченията на сестрите през тези 8 години в либийския затвор. Защо да не им подарят апартаменти?? За тези 8 години те не са имали възможност да спечелят и един лев???Освен това са преживели такива неща, за които по-добре е да не знаем. Каква е тази завист в българския народ??? Те имат семейства, деца...Каква е тази злоба??Хора осъзнайте се!Разсъждавайте трезво, не бъдете толкова ограничени, това ще ви съсипе!
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Потресена съм, като като чета последните коментари. Един апартамент едва ли ще заличи мъченията на сестрите през тези 8 години в либийския затвор. Защо да не им подарят апартаменти?? За тези 8 години те не са имали възможност да спечелят и един лев???Освен това са преживели такива неща, за които по-добре е да не знаем. Каква е тази завист в българския народ??? Те имат семейства, деца...Каква е тази злоба??Хора осъзнайте се!Разсъждавайте трезво, не бъдете толкова ограничени, това ще ви съсипе!
130
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 16 години
Много българи са загинали в чужбина докато са се опитвали да изкарат пари за семействата си. Много хора ги върнаха в ковчези...На близките им не знам да са давали някакви компенсации или подаръци. Аз съвсем не се оплаквам от живота си. Много си прав - живота е такъв, какъвто сам си го направиш... Но да не забравяме, че не само при мен е така, при всички останали (включително и при въпросните медицински сестри). Не смея дори да си помисля, че са виновни, през ум не би ми минало подобно нещо, но да ти кажа, те сами си се забъркаха в тази каша (лекарите могат да работят на много места в чужбина и да изкарват добри пари, не само в Либия, но с малката разлика, че в Либия е по-лесно, понеже няма да държат допълнителни изпити за признаване на диплома и други подобни екстри...) Показността на дарителите в този момент е дразнеща, но когато даренията се правят за сметка на данъкоплатците, а не от частни фирми, тогава не е само до дразнене. Плащам доста големи данъци и искам парите да се дават за по-полезни неща, за хора, които няма на какво да разчитат (а медицинските сестри имат семейства и има кой да се погрижи за тях).
129
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
М-тел вече не е моят глас.
128
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
*** държава! Пълна с ***! Значи аз и моят мъж, и двамата нямаме 30 години, и двамата сме образовани и прочие, и двамата висим тук като паяци, вместо да си вдигнем парцалите и да идем на гурбет, и работим за разни станишевци, първановци и други смешници, та ние трябва да продължаваме да се блъскаме като волове, за да успеем някак си да живеем под наем в родния си град, докато тъпата ни държавица раздава апартаменти и пълни с пари банковите сметки на някакави гурбетчии, на които се е случило да станат медийни звезди... Еми мерси на тая държава. Ейй, как се ядосах. Малоуни хорица в идиотска дъжава! Кога някой ще се сети за тези, които кротко и напоително си блъскат тук, за да плащат и данъците и дълговете на тая загубена източноевропейска дупка. Радвам се, че се прибраха хората от Либия. Да си ходят по къщите и да се радват на семействата си сега. Но извинете - апартаменти, сметки??...
127
0
 
0
 
! Отговори
TiPi преди 16 години
Май днес на голяма част от моите сънародничи...им хлопа! За пореден път се обеждавам...че ние май не заслужаваме да се оправиме някога! Защо компенсации...ми защото тъпите ни оправляващи нищо не сториха за тях и сега и измиват ръцете!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Завръщат се след 8 години на мъчения и изтезания, едва са живи, тръбят преди броени дни медиите. А сега да питам - откъде аджеба взеха тези сили и енергия да тичкат по пресконференции и медийни изяви. Нещо не ми са връзват нещата.
125
0
 
0
 
! Отговори
Realstka преди 16 години
M-tel krade ot klientite si i razdava pari.Pitam se dali medicite 6te otidat da ra botjat za 300 leva ili pak 6te otidat da rabotjat v 4ujbina,no nadjavam se tam da im dojde akala i da ne se zanimavat s drugi raboti.No balgarina e al4en i maloumen i smjata kato otide njakade da si pokaje prostotijata.Sega neka si po4inat i posle da otidat da rabotjat v obiknovenna bolnica,a ne da tarsjat 'Tokuba' ili Sv.Ekaterina.