Потоп! Четирима загинали, петима безследно изчезнали в Цар Калоян

Сред безследно изчезналите има майка с дете, градът е без ток, вода и телефони
7 авг 2007 08:57,
40
Потоп! Четирима загинали, петима безследно изчезнали в Цар Калоян
Четири души са се удавили при наводненията в град Цар Калоян, област Разград. Снимка: БГНЕС
Четири души са се удавили при наводненията в град Цар Калоян, област Разград, съобщиха от "Гражданска защита".

Петима души са изчезнали, сред тях е майка с дете. Други петима пострадали са потърсили лекарска помощ, само един е останал за лечение.

Причината за наводнението в Цар Калоян е обилният валеж, преливане на микроязовир “Езерче”, вследствие на което от коритото си е излязла река “Хлебаровска”.

Извършена е частична евакуация на хората, останали без подслон в училище “Христо Ботев”.

От вчера насам в града няма ток и вода. Организирано е доставянето на питейна вода.

Силно нарушени са и телефонните връзки в населеното място.

Пътищата около града са непроходими. И в този момент продължава работата на спасителните екипи в Цар Калоян. Изтеглени са много закъсали автомобили.

Жандармеристи с БТРса успели да изведат родилка от града и да я транспортират до здравно заведение.

Румънци пък са били превозени по обходен маршрут към Русе.

Спасителните екипи са евакуирали група от 27 румънци, от тях – 5 деца и трима българи. Те пътували с два микробуса и били застигнати от прииждащата вода.

Със съдействието на русенските полицаи чужденците са придружени до Дунав мост.

Цар Калоян е най-малката община в България с население 6 800 души, около половината от тях живеят в града.

Междувременно 89-годишен мъж е загинал в дома си в село Нисово, Русенска област от придошлите води на река Русенски Лом.

От наводненията са засегнати 15 къщи. Евакуирана е голяма част от населението.

Подобно е положението в село Писанец, където са пострадали 7 къщи, няма жертви. Залят е трафопост, малък мост е отнесен от водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 16 години
Вместо да се вземат мерки и трагедиите от миналата година да не се повтарят , Емел Етен отишла на почивка в Монте Карло в 5 звезден хотел за по 1500 Euro на ден.Ами какво да се очаква , като всеки гледа себе си, а за държавата няма кой да помисли. И после кой е виновен-пак ние, защотото ние сме ги избрали.Жалко за хората, Бог да ги пази!
18
0
 
0
 
! Отговори
Зад стъклото преди 16 години
Ти май не се четеш, като пишеш... били полупълни, вместо наполовина празни... wtf?
17
0
 
0
 
! Отговори
Provincialistka преди 16 години
Аз живея само на 20 км от бедствието. Не е вярно, че не се вземат мерки от държавата. От две години общините получават средства и техника и почистват коритатата на деретата и реките, укрепват свлачища, правят канавки и т.н. Проблемитеса другаде, но като чета коментарите, оставам с впечатлението, че не е важно те да се дискутират - важно е да наплюем държавата и правителството. За язовира - това е микроязовир, каквито има хиляди - на бившите ТКЗС. За мутрите не са интересни - вземат ги хора, колкото да се изхранвят от тях. За повечето не могат да се намерят арендатори въобще, този беше един от тях.
16
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 16 години
Те не са напълно невинни. Не съм за смъртни пресъди, но след като са доказани извършени нарушения на договора, който са подписали преди заминаването и неспазване на законите на странат в която са отишли да работят президента не трябваше да ги помилва, а да търси отговорност за това , което са извършили. Защо не дадоха апартаменти, пари и др. на войничетата, които загинаха в Ирак, на шофьорите, които бяха посечени в Ирак. Ами то излезе, че нормалните българи, които работят и се трудят в тази страна и не изменят на Родината си са виновни, другите .... герои. Медици, които са били преди 8 години в Либия разказват за любовните истории за пари с богати араби, за варенето на ракии, за незаконна търговия. Всичко това лъжа ли е? Гледах с особено внимание пресконференцията им. Как нагло отговаряха на някои въпроси и пропускаха отговорите на тези, които не им отърваха. Били задавани некоректно... Не им изнасяше да отговарят, защото скриват истината. Не заслужават толкова много. Малко бил един апартамент и 10000 лв. Че аз работя 40 години и с честен труд едва построих обикновенно жилище. А на тях всичко да им дадем от нашия труд. Да се бяха трудили честно в България и те щяха да имат колкото мен и моите деца. Престанете! Те не са герои!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
ralitsa преди 16 години
v taq dyrjava nqma organizaciq... tez typite policai mi otbivali typq da be da. I zatova v4era sedqhme cql avtpbus dva 4asa za da mogat da kajat, 4e 6te se minava po obhoden mar6rut. abe bylgraska rabota!
14
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 16 години
Медиците ни не са невинни. Трябваше президента да не бърза да ги награждава, а да потърси отговорност за неспазване на договора, който са подписали преди заминаването им и за неспазване на законите в страната в която са отишли.
13
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 16 години
То си пише. Язовира е прелял, реката е придошла и е станала белята. Защо ли не се учудвам? Веднага обяснявам - язовирите са собственост на държавата, но забележете - отдадени под аренда. Масово те се зарибяват от арендаторите, които ги държат полупълни зашото, ако ги държат наполовина празни ще им се вмирише рибата на блато.... Оттам идват и проблемите. Синоптиците викат идва дъжд, а арендаторите викат - майната му какво ми пука, ако тръгне да прелива - отварям и пускам в реката.... Отделно - горите се изсичат поголовно, склоновете ерозират и при дъжд водата не се задържа в почвата , а свлича всякакви земни маси, камъни и дънери в коритата . Те се затлачват, а парите за тяхното отпушване отиват в джобовете на братовчеди на властта. Така е в цялата държава с всичко. Бог да ни е на помощ с тези управници. И такива избиратели....
12
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Да вдигат цени на, какво ли не може, а да се почистят коритата на реките-не! Интересно... защо ли по Татово време нямаше такива бедствия макар и да помня периоди в, които е валяло по цяла седмица. Време е май народът да се вдигне и да потърси елементарните си права.
11
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
И как по-точно им пречим на хората?Понеже има такива като теб, които са свикнали да си мълчат, затова и депутатите ни са такива. А оттам идват и бедите.
10
0
 
0
 
! Отговори
анти преди 16 години
докато догановци са във власта така ще бъде к`во се чудите
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
То е ясно. Това правителство и министърката по бедствията бездейства. Не оправиха канализациите, не почистиха коритата, не стегнаха дигите на реките. Само говорят, че нещо вършат, а нищо не правят. За това при всеки по-голям дъжд, където и да е в България, става бедствие. Парите от еврофондовете не се дават по предназначение, а си пълнят джобовете с тях и ето резултатите. През август, след пожарите има и наводнения.
8
0
 
0
 
! Отговори
str преди 16 години
abe vie ko se vaikate za horata kato ne mojete da im pomognete 6to samo gi obsyjdate i im pre4ite a
7
0
 
0
 
! Отговори
Pleven преди 16 години
Може да съм малко ***, но се питам, защо и как така стана, че допреди 5 години (когато имаше и какви по-продължителни и проливни валежи)та се чудя , как тогава нямаше такива бедствия, а сега един обикновен дъжд и става бедствие...????
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimno преди 16 години
kak e v1zmojno da ne se vzimat nikakvi merki v taq na6a 6ibana d1rjava ei xora umirat nevini xora
5
0
 
0
 
! Отговори
Kompetentna преди 16 години
До #4. Как е възможно да говорим за смъртта на невинни хора и отново, и отново да има хора, които немогат да не говорят глупости!Има ли значение дали ще е Алах или Бог? Или само се чудиш какво да пишеш. Като нямаш мнение - мълчи!Това загубено правителство за пореден път допуска едни и същи грешки. Докога така?!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
te tam alah da gi prosti
3
0
 
0
 
! Отговори
Писанка преди 16 години
Горките хора Бог да прости загиналите и да е на помощ на пострадалите защото държавата ще ги остави сами в нещастието
2
0
 
0
 
! Отговори
4UDOLYUB преди 16 години
Ще им дадат менти, менти....
1
0
 
0
 
! Отговори
Тасула преди 16 години
Ха сега да видим дали ще им дадат апартаменти на горките хора, както дадоха на наглите гурбетчии.