Животът на Мануела е вън от опасност

На Мануела Горсова днес е направена сложна нерво-хирургична операция във ВМА; колата, с която пътува 18-годишното момиче , бе блъсната от джипа на Максим Стависки
8 авг 2007 18:32,
51
Животът на Мануела е вън от опасност
Реанимобилът с 18-годишната Мануела пристигна във ВМА от МБАЛ-Бургас снощи. Снимка: БГНЕС

На Мануела Горсова днес е направена сложна нерво-хирургична операция във ВМА, съобщи началникът на лечебното заведение бригаден генерал Стоян Тонев.

Той уточни, че състоянието й е тежко, но животът й е вън от опасност.

Dnes.bg припомня, че снощи Мануела Горсова, която е в кома, беше транспортирана с реанимобил от болницата в Бургас във ВМА в София.

За щастие девойката няма счупен прешлен.

Мануела Горсова пострада тежко при катастрофа тази неделя по пътя Приморско-Бургас.

Леката кола, с която пътува, беше блъсната от джипа на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

При инцидента загина 23-годишно момче, а брат му и още едно момиче бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да не нападаме само богатите и известните защото досега няма нито един осъден и вкаран в затвора за убииство в нетрезво състояние или с несъобразена скорост.Просто законите ни са такива.Дано да се оправи момичето.
49
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 16 години
Съжълявам ужасно за случилото се. Мъчно ми е за Максим, за пострадалите. И на Максим не му е лесно, не е искал да го направи. Сигурно чувства голяма вина и той се нуждае от подкрепа в този тежък момент.
48
0
 
0
 
! Отговори
Leia преди 16 години
Naistina se radvam, che Manuela shte ozhivee, no si mislia kakav shte i zhivotat i zanapred. Tialoto i shte se opravi, ama kolko vreme shte i tribava da zabravi tozi uzhash. Predpolagam mnogo. Kolkoto do Maxim, ama mislia che i toi niama da e sashtia, dori i da ne go osadiat (a bi tribavalo) shte zhivee s tazi vina.
47
0
 
0
 
! Отговори
димитрова преди 16 години
Присъединявам се към мнението на 38 и всички други, които мислят трезво.Помните ли това: "Нека оня, който е безгрешен, пръв хвърли камък!!!" Мъдрите не плюят младостта! Някои от вас сигурно имат деца. Можете ли да гарантирате за тях, че никога няма да допуснат грешка?
46
0
 
0
 
! Отговори
svetavaleri преди 16 години
Дано оцелее момичето!!!Мъчно ми е, че приятелят й вече го няма. Това е жестока, нелепа смърт на 23 годишното момче.Съчувствам и на причинителят на тази човешка трагедия! Дано психически оцелее.
45
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
нека да накажат всички виновни причинили катастрофи,но да не раздухваме расизъм,всички хора сме под едно небе не с делете души и сърцата си
44
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
само да добавя,момчето който беше в кома,не е сложил колан а приятелят му сложи и оцеля и се наплаши до смърт
43
0
 
0
 
! Отговори
ИРИНА преди 16 години
съгласна съм с номер 42,в моето семейства на моят мъж брат,карал микробус пиян и се обърна,добре че без работници,синът му,уж добро момче наистина карал с много висока скорост случаят е пресен,колата се обръща имаше и приятел до него,добре че е сложил колан спътникът му,а шофьорът който е карал излетя от колата,имаше удари в главата,цяла седмица в кома,не му даваха живот,по чудо се излязъл от кома,сега е на шепа хапчета,дано да се оправи. после баща му беше блъснат от една друга кола,беше в болница в тежко състояние,а този който го е блъснал една стотинка не му е дал за в болница и за кола. толкова катастрофи,бих сложила реклами на пътя други по важни,от всякакви простотии,но то простака нищо не го спира,имам един познат,който кара като трезвен по най откаченият начин,той е много зле,майка му плаче в кола от страх а той все още кара на свобода и нищо му няма,ама някой ден ще утрепи някой сто процента,как имат книжки такива шизофреници
42
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
i neka nezabravyame 4e mezdu tragi4en aksident,katastrofa,nestasten slu4ai i umi6lenno ubiistvo ima ogromna razlika.Stiga ste plyli Maxim .Smyatate li 4e toi e iskal smartta na mom4eto? Stiga ste pisali prostotii sudat e po-kompetenten ot pubertetskite vi zlobni pisaniya.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nadqvam se vsichki raneni da se opravqt.radvam se che vse pak tozi maz e zagrizen za trimata raneni,tai kato ima xora koito blaskat,ybivat,plastat i vaobst ene proqvqvat zelanie da popitat kak se chystvat drygite,nadqvam se vseki da se ponese nakaznieto i da vaztarzestvyva spravedlivosta.
40
0
 
0
 
! Отговори
Петьо преди 16 години
Мръсен руснак!Как си позволява тия неща в България?Къде се намира той?Край,вече не е български гражданин.Там в килията другите ще му покажат разни неща.За да му е обица на ухото за друг път.Ако не сме го изгонили след затвора разбирасе.
39
0
 
0
 
! Отговори
anele преди 16 години
До Drunken Russian - Максим е бил с 1.2 промила - това едва ли е концентрация след пиянски запой. А ти защо не използваш БЪЛГАРСКА КИРИЛИЦА?До cvet - мисля че само отговорен човек може да стане световен шампион ВИЖТЕ ЗА ДА ПОМНИТЕ iКоментари Програма на ръба Волната програма на българите бе на ръба на съвършенството с впечатляваща скорост и великолепна хореография. Поредицата от стъпки и прекрасното изпълнение на поддръжките изправи публиката на крака. Постоянството и търпението най-накрая бяха възнаградени в Калгари. Тези две качества се оказаха решаващи за златния медал. Двамата пишат историяС първата титла за България във фигурното пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки написаха златна страница в историята на своята страна. Събраха всички медалиАмериканците редовно печелят медали на световни първенство по фигурно пързаляне. Канадците също. А българите? Не и преди да се появят Албена Денкова и Максим Стависки. Тази танцова двойка вече притежава всичките медали на страната си от световни първенства. Наградиха упоритосттаУпоритостта на българите Албена Денкова и Максим Стависки най-накрая беше възнаградена. Сигурно няма да се намери човек, който да каже, че двамата не заслужават да бъдат в светлината на прожекторите.В. Стандарт стр. 3 Реакции Успехът, ще бъде записан със златни буквиГеорги Първановпрезидент на БългарияВашият успех ще бъде записан със златни букви в историята на родния ни спорт. С постоянство и воля вие доказахте своите неоспорими спортни качества и безапелационно заехте това място, което отдавна отговаряше на вашето майсторство и артистизъм. Честито, шампиони!Сергей СтанишевпремиерЧестито, шампиони! Поздравявам ви за майсторството, волята и устремеността, с които извоювахте най-високото отличие за всеки спортист. Както ви казах преди месец, в нашите сърца вие отдавна сте шампиони и победният триумф в Калгари е заслужена награда за упорития ви труд. Щастлива съм да ви прегърнаВесела Лечевапредседател на ДАМСЩастлива съм да ви прегърна и да ви поздравя за огромния успех. Честита световна титла! Това, което сътворихте на леда в Калгари, е триумф на шампионския характер, тържество на логиката и справедливостта в големия спорт.В. Стандарт стр. 2 Злато за страна с две ледени пързалки "Калгари Сън":Българите забравиха да си тръгнат от леда Канадското електронно издание на "Калгари Сън" отбеляза, че световните шампиони при танцовите двойки са от страна, в която има само 2 ледени пързалки. Основните коментари на изданието са свързани с разочарованието от изпуснатите златни медали от местните любимци на публиката Дюброа и Лозон, но е отделено и доста място на Денкова и Стависки. "Това е първият златен медал за българската двойка, пише там. Тази титла ще помогне за развитието на фигурното пързаляне в тази страна, където има само две ледени пързалки. Денкова и Стависки бяха толкова превъзбудени и погълнати от българските знамена в залата, ч
38
0
 
0
 
! Отговори
Dara преди 16 години
Стависки е виновен и ще си понесе наказанието.Помни ли обаче някой оная пияна овца от Перник, която уби три деца и я пуснаха срещу 5 000 лв. гаранция?!Не е нужно Стависки да отнася тази злоба. Когато печели наградите беше българска гордост, а сега "мръсен руснак".Не знам кой ви проми пилешките мозъци да мразите Русия и руснаците без да ги познавате.Със същата злоба, с която изливате анонимната си помия, с нея карате, изпреварвате, отнемате предимство и пр. дивотии, срещу които пищите тук.
37
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 16 години
Истината е, че дали се казва Максим или Иван,Драган или някой друг, няма никакво значение-просто Максим нямаше късмет и уби човек! Пътищата ни 80% са претъпкани с нагли, комплексирани, арогантни, къде пили, къде не, шофьори, които отнемат предимство на пешеходци и автомобили, не познават елементарни знаци от правилника за движение или дори и да ги познават, са им минали само като картинки, не могат да карат, но затова пък се пънат със 180 по магистралите -за съжаление, докато сами не си наложим да бъдем културни шофьори и да уважаваме тези около нас, това ще е само поредното нещастие, за което ние си пишем по форумите и се възмущаваме, докато дори някой около нас не предизвика същото:(((
36
0
 
0
 
! Отговори
Drunken Russian преди 16 години
Anele ako Maximus beshe ubil brat ti sled piyanski zapoy shteshe li da go opravdavash???
35
0
 
0
 
! Отговори
до защо преди 16 години
Чудесно е, че Максим е приел българско гражданство и че е донесър златни медали на България. Само че, в конкретния случай той е убиец. Чиста проба убиец, защото в пияно състояние е причинил смъртта на невинен млад човек. А се е напил сам, нали?
34
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Знаете ли, обичаме да съдим и плюем; сякаш това ни е заложено. Не оправдавам Макси; едва ли спи спокойно след случилото се. Но е готов да си понесе заслуженото. За разлика от мутрите, политиците и други големи паралии, които не само убиват, а попадат в графата "неизвестен извършител". Някой някога да е посмял да им иска отговорност? "Будната ни съвест" - журналистите - да са извадили на показ пътните прегрешения на властимащите или децата им; да са потърсили къде се потулват папките с преписките? А Максим го разкъсаха и плюха, и плюят; добър начин да си изкараш хляба... Права е anele за онова, което пише. Ала повечето предпочитаме да натикаме падналия още по-надолу, вместо да му помогнем да се изправи. А вместо да правим това, е необходимо само едно - всеки да стане по-отговорен не само към себе си, но и към другите; защото не живеем сами за себе си, а в общество.
33
0
 
0
 
! Отговори
cveti преди 16 години
dobre, vsichko mi e qsno- da ne sadim i da ne obvinqvame, no kak da stane tova? Vseki bqga ot otgovornost i iska da se skrie v mnojestvoto- na vseki mojelo da se sluchi! No ima fakti- kara piqn s nesaobrazena skorost. Patq moje da e vsqkakav, no si ima ogranicheniq i znaci- ne gi e spazil. Parvata kola reagira i izliza ot patq- taka se spasqva, a mojeshe v hoda na manevrata da se preobarne i da ima jertvi. Trqbva li pravilata za dvijenie po patishtata da ne vajat za shofiorite na golemi koli ili da se napishat novi pravila- ako ne karash djip- otbii vdqsno i dai predimstvo... Tova e bezumie- az iskam da si karam normalno, da ne precha na drugite, da ne me e strah ot piqni i nagli shofiori..., da ne me e strah, che kakto si karam- nqkoi shte reshi da pravi troino izprevarvane. Da, vdiga se poveche shum, zashtoto e mediina lichnost, no si ima opredeleni choveshki cennosti i otgovornosti!
32
0
 
0
 
! Отговори
арахангел преди 16 години
той е лице и има Хамър.Отново казвам не го защитавам, но безгрешни хора няма. Аз мразя да пия и не пия, даже и не карам кола, а имам книжка. Не карам заради *** по пътищата, защото нямам нерви да ги издържам.Аз сега едва ги издържам като пешеходец - псувам наляво и надясно и то на висок глас и не ми пука. Мечтая си да имам един трактор и да забърсвам всички безмозъчни *** калчили се на коли. За загиналото момче или хубаво или нищо! И отново ти казват и ТИ НЕ СИ СВЕТЕЦ,НИТО СИ ГОСПОД ДА СЪДИШ ДРУГИТЕ. Всеки си плаща за грешките. И престанете с този Максим.Сега важното е момичето да оцелее и да има нормален живот. Другото е поправимо. Жалко за загиналото момче.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз лично "буча", защото: Не може да си лице на кампания НЕ КАРАЙ ПИЛ и да се движиш по пътищата с 1.2. ТОЙ САМ е решил да се постави в ролята на пример за подражание и сега какво АКО СИ ПИЛ КАРАЙ ХАМЪР, за да останеш живНе е искал и съжалява ... , спор няма. Но аз не съм го качил на хамъпа и не съм му натискал газта.