Учителите с курсове по приложна магия

Даниел Вълчев: Преговорите продължават, но някои хора искат неща, като че ли са завършили училището на магиите; не ме плаши стачката, а Халеевата комета
10 сеп 2007 13:05,
76
Учителите с курсове по приложна магия
Министър Вълчев не го тревожи учителската стачка, а Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята. Снимка: БГНЕС
"Нашите разговори продължават със социалните партньори и ние се разбрахме следващата ни среща да бъде на 12 септември", съобщи просветният министър Даниел Вълчев.

Повече от два часа продължиха преговорите между него и представителите на учителските синдикати от КНСБ и КТ „Подкрепа“, които настояват за по-високи учителски заплати.

На въпрос дали се надява все пак да няма учителска стачка, той каза, че за това ще говори след два дни, когато продължат разговорите.

Той е уведомил социалните партньори още веднъж за становището на правителството по отношение на образованието.

„Някои хора искат неща като че ли са завършили училището на магиите, но аз съм завършил реално училище“, изрази се метафорично министърът.

Той отново подчерта, че в момента средната учителска заплата е 444,20 лева, а като се прибави и 13-та заплата, което става на три пъти през годината, е 472,11 лева.

Попитан отново дали не се притеснява, че ще има стачка и учебната година няма да започне навреме, министърът каза, че единственото, което го притеснява е Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята.

Междувременно Синдикатът на българските учители, Независимият учителски синдикат към КНСБ и синдикат "Образование" към КТ Подкрепа" са препотвърдили готовността си за ефективни стачни действия.

На 15 септември в цялата страна от 9.00 до 10.00 ще има едночасова предупредителна ефективна стачка на учителите, каза лидерът на КНСБ Желязко Христов.

Между 17 и 24 септември учителите предвиждат да има молебен за спасяване на българското образование, мълчаливо бдение, автошествие, ден на мълчанието в класната стая.

За 24 септември е насрочена еднодневна ефективна стачка.

Стачки ще има на 25 и на 26 септември.

Синдикатите настояват и за бърза среща с президента Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Всички преди 16 години
Дикато тоя народ не схване, че трябва всички заедно да искаме нищо няма да се оправи в България. Когато шофьори, лекари и учители стачкуват за по-добро възнаграждение всички ние с различните професии трябва да кажем едно мощно и дружно "ДА" на техните искания, и то така, че да бъде чуто, а не да плюем едни срещу други и сами да си изкопаваме гроба - така само правим услуга на подлите и егоистични управляващи. ЗА ТОВА СЕГА КАЗВАМ - ДАЙТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИТЕ, за да се зъдържат в съсловието ценните хора с призвание да обучават децата, за да бъдат децата ни добре образовани и да израснат със самочувствие.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Даниел Вълчев много се влоши, горкият...Има се за много важен и неповторим, много себедостатъчен, а такива най-бързо и тежко се сгромолясват. Той става вреден все повече и повече, освен това е самовлюбен, нагъл и не знае на кой свят се намира. За едно е прав - да се тревожи за Халеевата комета, защото ще го нацели като едното нищо!
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Някак си ми става тъжно,четейки коментарите.Самата аз имам известен педагогически опит като гимназиален преподавател по немски език.Защо напуснах:Не ми харесва,че децата не са мотивирани в по-голямата си част,нямам впредвид немския,а изобщо.Ами те имат у дома родители-висшисти,които са безработни!Или пък работят за някакви мизерни заплати!Нямаш право да изгониш ученик от час,държат се арогантно,учителите трябва да попълват всевъзможни справки,разпределения на учебния материал,а пази боже в края на годината и ако имаш "щастието" да си класен на абитуриенти!То започват едни изчисления,диктуваш на информатиците да ти пишат дипломи и свидетелства..а и попълването на картони на всеки ученик в края на всеки срок и всяка учебна година,което също е задължение на класния ръководител!!!Това е една изключително изхабяваща и неблагодарна професия!!За съжаление обаче има много преподаватели,коита така са се одаскалили,че осакатяват децата,и това е много жалко.Според мен след 15г.стаж като учител хората от тази професия трябва да се пенсионират,малко са тези,които биха издържали и биха имали сили да работят върху професионалното си усъвършенствуване.Но съм абсолютно съгласна,че заплащането им е крайно недостатъчно,защото нервите и стресът,на който са подложени през учебната година не могат да се компенсират с отпуските,които в крайна сметка не са толкова дълги,както си мислят хората. Аз лично не съм имала проблеми с дисциплината в час,липсват ми учениците,защото е добре да си сред млади и необременени личности,и когато ги уважаваш и те ти отвръщат със същото.Но за съжаление минусите в тази професия са много повече от плюсовете...
32
0
 
1
 
! Отговори
Blo преди 16 години
Категорично са виновни родителите. Разглезени лигльовци, които пращат в училище, като в калъп и очакват чудеса. Съвременният тийнейджър в 80% от случайте е безумно *** и си няма и бегла идея защо е изпратен на училище, като може да си цъка в интернет или да си прави снимки с ултра-свръх-супер-дупер модерния телефон. Мотивацията на децата да получат образование тръгва от вкъщи, от родителите. Но бивайки абсолютно същите нравствени деграденти, същите тези родители не обръщат никакво внимание на престъпно затъпелите си дечица, на които ако променят местоположението на храната, ще пукнат от глад. Трудно е да се създаде и самочувствие у учители, живеещи със заплата, ненадвишаваща джобните пари на учениците им. Осъзнайте се и помислете що за пример даваме ние на учащите. Защото ако един ученик има интерес към нещо, изучавано в училище, то той ще намери начин (необвързан с пари, естествено) да го учи и да задоволи потребността си от информация.
31
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 16 години
Колко учители дават частни уроци-единици...останалите мизерстват!В България средно статистически погледнато ,ядем свинско със зеле .Само че -за едни са пържолите ,а за другите -зелето .Сега и чистачките вземат повече от учителите .моя позната ,прекрасна ,умна ,добра учителка ,обичана и от децата и от родителите им ,стана метачка .Не издържа на гаврата със съсловието ,защото има 2 деца.Сега получава 600 лв и та на непълен работен ден.Как ще коментирате?
30
0
 
1
 
! Отговори
Възмутена преди 16 години
Ама тея хора не са наред. Искат пари а нямат човешко отношение към учениците. Един даскал например нарича свои ученици ***, обижда нямате си представа как се държи. Една учителка пък си идва жената пияна на училище даже и там си носи да пие е на какво прилича това!!!!!!!!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
zest преди 16 години
да те попитам от 96 000 учители в страната всички ли дават частни уроци.Съпругата ми е учителка и си нямаш представа в какъв стрес преподава, частни не дава, не че не може и не иска,след работа е все заета да проверява контролни и класни, да пише тестове, да си преповтаря матерала за да не се излага на другия ден.и не преподава сам ов един клас, а в различни , където и матерала е различен.чисто взима 250 лв. от 15.09 вече няма да работи като учител , намери си работа за 3 пъти повече пари, не по специалността. Който не уважава учителите си, не уважава себе си, теб кой те е учил на четмо и писмо, май си забравил това! не се излагай, исканията им не са за 1000 лв като на шофьорите. дори на тях и за храна им дават още колкото една учителска заплата.Говорим тук за квалифициран труд, учителите заслужаеат най малко заплатата на депутатите, които и без това не е сигурно какво точно вършат.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Родители, да поемем нашата отговорност и да не прехвърляме всичко на учителите.Преди да ги упрекваме да видим ние какво сме свършили, дали децата са се подготвили по всички предмети, дали са си написали домашното и т.н.Нима мислите че учителя ще седне вместо тях да ги пише?Да не бягаме по тъча от нашите отговорности като родители! Те не свършват с това че децата ни са нахранени и облечени. Но и аз споделям мнението на много други участници че мнго от мненията са дирижирани от хора на ...Така че не обръщайте внимание на тях.Аз като родител ви подкрепям. Имате отговорности и задължения пред обществото.Заслужавате достойно заплащане.
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
да дойде тая комета и да го удари по главата!
26
0
 
1
 
! Отговори
дани преди 16 години
какви заплати искат тия учители. я да си сядат на задниците, че вече ми писна с тях. не си декларират доходите от частни уроци, не обръщат достатъчно внимание на децата, а после плачат. нека да се замислят защо от по-старото поколение всички имахме уважение, а и повечето все още имаме към учителите си. защото бяха хора, и ни научиха на ум, ред и дисциплина, че поне част от нас да станат хора, а и се отдаваха изцяло на работата си. ако някой некадърен даскал посмее да развали първи учебен ден на първолаците е за разстел. защото тези деца, ако не запомнят 15 септември с учителска стачка, не ми е ясно как родителите, а и учителите ще ги накарат да си учат уроците и да ходят с удоволствие на училище.
25
0
 
1
 
! Отговори
ядосан преди 16 години
Човешката простотия няма граници и пример за това е този ***! Нямам думи- само му вижте изказването! Пьлен ***, ама пьлен! Те всички в това правителство се надпреварват по малоумие! Защо ли ги тьрпим?
24
0
 
1
 
! Отговори
иванчо преди 16 години
Защо нашите управници постоянно се правят на интересни като говорят някакви "духовитости"? Да не би да се мислят за супер човеци и че могат да се подиграват с по-нишите от тях? Не разбирам тяхното супер уродливо и неуместно чувство за хумор :(
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
То най - добре накрая да дойде Халеевата комета!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
не са само учителите са с ниски заплати аз съм библиотекар и също имам много по ниска заплата от тях нищо че вършим тяхната работа като ограмотямаме децата .Пък и от никой учител не съм удовлетворена нито тези които срещам в работата си нито тези които са учители на децата ми. голяма част от тях не са нито интелигентни нито образовани .
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
сигурно пък много труд сте хвърлили през август... много добре съм запознат с учителската професия така че имам право на мнение. Добрите и отговорни учители които си разбират от работата заслужават повече, но някакви скапаняци да искат да взимат повече от 300 лева за правене на нищо си е наглост!!!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Що се хабите и злобеете.Управниците ни заслужават ли си заплатите? Пак си личи подписа на хората от....Само ни насъскват за да не погледнем истината в очите "Разделяй и владей " в действие Деригенти с палки пишат във форумите.Лекари , учители,учени всички заедно да защитим нашите интереси.
19
0
 
1
 
! Отговори
joji преди 16 години
Хора, които не са преподавали в училише няма начин да познават естеството на работата и нямат право да дават оценка.Ако настоявате ще ви сканирам фиш за заплата от 250 лв за август.Живейте вие с тази заплата!Нека се сменим
18
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 16 години
Миналата учебна година на родителска среща една от учителките каза: "Аз работя само с 3-4 човека останалите не взимат участие и аз не им обръщам внимание" Нека тези така наречени преподаватели започнат да преподават и в училищата не само когато дават части уроци и тогава да имат претенции към заплащането.
17
0
 
1
 
! Отговори
smith преди 16 години
Абе тоя е много зле бе, няма ли кой да го махне накрая. Само глупости ръси! *** и министъра на образованието..
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Колко от учителите са си декларирали доходите от частни уроци ???Отговор: Нито един!Тогава за какви 200 лв говорят?!?! Всеки знае колко струват частните уроци. Да не се правят на света вода!

Спонсорирани публикации