Ще се шофира почти безнаказано с до 1.2 промила алкохол

Депутатите отхвърлиха предложението на депутата от НДСВ Йордан Мирчев на наказания да подлежат шофьорите с концентрация на алкохол в кръвта над 1.5 промила
5 окт 2007 09:56,
124
Ще се шофира почти безнаказано с до 1.2 промила алкохол
Депутатите се обединиха и гласуваха против предложението на Мирчев. Снимка: Булфото

Депутатите отхвърлиха предложението на депутата от НДСВ Йордан Мирчев на наказания да подлежат шофьорите с концентрация на алкохол в кръвта над 1.5 промила.

По този начин остава да действа сегашният текст от Наказателния кодекс, според който на наказателно преследване подлежат онези, които шофират с над 1.2 промила.

В предложенията на Йордан Мирчев за изменения в Наказателния кодекс, отхвърлени от депутатите, беше отбелязано още да се отнемат в полза на държавата автомобили, с които има пътен инцидент след употреба на алкохол от страна на водача.

Депутатът обясни от парламентарната трибуна, че предложението за вдигане границата на алкохол, който може да бъде употребен от шофьорите от 1.2 на 1.5 промила, всъщност е на правителството.

На 27 октомври м.г. кабинетът е внесъл предложение за промени в Закона за движение по пътищата, с които се увеличава допустимата употреба на алкохол.

Тези промени нямат нищо общо със случая с Максим Стависки, категоричен бе още Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Ghost Dog преди 16 години
Vinagi sum si znael, 4e zakonite ne sa, za da se spazvat, a za da se nagajdat. Dneska ni kefi taka, utre ina4e... vsi4ko si e e*alo mamata
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хора, помнете ми думата-заради това решение жертвите по пътищата ще скочат с пъти-гарантирам ви!!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
и аз съм с всички ва преди 16 години
съгласна съм със всички но най ми хареса предложението да излезем на вън.Хайде бе хора защо търпим тази шайка обирджии
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В Западна Европа, количеството на алкохол в кръвта води до следните правни последици: 1. до 0,8 промила - административно нарушение, 2. от 0,8 - 2,99 промила - административно нарушение + съотв. официален деликт (леко опиянение - вменяемост), 3. над 3 промила - ***. нарушение + деликт,но не за който би бил наказан, ако е бил вменяем, а силно редуциран (силно опиянение - невменяемост). При употреба на алкохол над разрешеното, законодателят в Западна Европа предвижда особено строги наказателноправни и административни последици (вкл. и лишаване от свобода от ***. орган), независимо дали алкохолът е този, който е довел до евентуално настъпилите щети.
40
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 16 години
Е това е! Абсурдистан! Ама като сме овце и търпим...
39
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Срам. Срам ме е, че имам толкова високопоставени, толкова глупави и толкова некадърни управници. Ние не сме република. Ние сме монархия на Глупостта!
38
0
 
0
 
! Отговори
KlimBo преди 16 години
Подиграват се с живота на загиналите, заради пияници по пътищата. Подиграват се и с паметта на убитите от Максим-***. Тия *** заслужават само тероризъм.
37
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 16 години
Браво на Ставински! Ето колко го обичат бъл. парламент - чак и закон промениха, за да мине безнаказано и утре да затрие и друг човешки живот!!!! А могат ли да върнат господа депутатите убитото момче? Колкото и грозно да звучи - пожелавам в най-скоро време Албена и Максим да изпитат тока, което изпитват родителите на убитото молче и момиченцето в кома! Максиме - Бог забавя, но не забравя! Сега може да се отървеш, но стократно ще ти се върне!Рано или ръсно! "НАПРАВИШ ЛИ ДОБРО - НАДЯВАЙ СЕ! НАПРАВИШ ЛИ ЗЛО - ЧАКАЙ ГО!" А ти направи умишлено зло!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вместо да озъбтите такива *** вие направо им давате простор на действие. Направихте да не се спира по пешеходните пътеки, човек ако бъде блъснат не на пешеходната пътека шофьорът не е виновен. Няма наказани за неспазване на дистанция, а заради това почти всеки ден умират хора, сега вдигате границите за алкохолиците, катаджийте все по-рядко патрулират, пък и да го правят заплатите и правомощията им са толкова малки, че направо са задължени да приемат подкупи за да не попаднат на човек на някого и да има какво да занесат вкъщи. Всичко е пълен абсурд.Само да добавя тези *** политици са извадка от това изгнило общество! Радвам се като чета тези недоволни коментари за това. Те ме навеждат на мисълта че има и разумни шофьори и будни граждани, но повече от половината са деградирали чалгаджиии с морални устои и ценостна система клоняща към нула и торба с пари и избухване на по дискотеките....
35
0
 
1
 
! Отговори
k преди 16 години
dobre 4e izbiagah ot taz 6ibana darjava
34
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 16 години
Ще се шофира безнаказано с до 1.2 промила алкохол!!! По голяма простотия от това не бях чел. Разбира се, че не е безнаказано това шофиране, само че отговорността е административно-наказателна по ЗДвП, а не по НК. Който го е писал това е гола вода
33
0
 
0
 
! Отговори
Бо преди 16 години
Хаховциииии!!! И при 1 промил вече си пиян. Трябва да е 0,5.
32
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 16 години
Не може точно да се каже на колко се равняват 1.5 промила независмо от килограмите. може да са 100 грама твърд алкохол, може и да са 300. Зависи изцяло от това каква ти е нормата за разграждане на алкохол. А относно внесения проект мога само да кажа че ни управляват хора, които си прокарват закони с цел тяхна лична изгода. Нямам думи......
31
0
 
0
 
! Отговори
besen преди 16 години
тези дебели прасета в Парламента нормални ли са и докога ще ги търпим? Докога ще се подиграват с народа?
30
0
 
0
 
! Отговори
Биби преди 16 години
с увеличаването на промилите ще се увеличат и рушветитедавани от пияниците след проверка от полицайте
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мамка ви смотана! Който го предложи,Господ да го накаже! Сумати народ измря от такива ***! Ние сме най-забутаната държава в света!
28
0
 
0
 
! Отговори
Вил преди 16 години
За капак на цялата смърт по пътищата те ще увеличават разрешените промили?!?Пожелавам на всички политици децата им да изпитат това, което всеки българин загубил детето си на пътя изпитва! Няма ли кой да хвърли една бомба в парламента и да ги изтреби до крак? Народа трябва да се вдигне целия за да изкорени злото в тази държава. Смешни сме и сме жалки само заради тъпите политици. *** ***...
27
0
 
0
 
! Отговори
ludi li ste преди 16 години
а бе тия хора луди ли са? Българина е дисциплиниран и като му кажеш да не пие удря една бира и -в колата, като му отпуснеш 1промил - две ракии и айде зад волана, с тия 1.5 ще " се отцепи до козирката" и газ до дупка. Геноцид!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всичко е заради Стависки и после пак ще върнат стария закон .Просто всички в парламента са *** податливи травестити
25
0
 
0
 
! Отговори
лора преди 16 години
УВЕЛИЧЕТЕ заплатите на хората и помощите за майките,.... детските, а не промилите на убийците