Орешарски и Вълчев в интимен разговор, развалят седянки

Камерата на bTV излови министъра на финансите Орешарски и колегата му от МОН - Вълчев, да водят таен разговор по време на преговорите с учителските синдикати
8 окт 2007 08:33,
291
Орешарски и Вълчев в интимен разговор, развалят седянки
Орешарски и Вълчев в щастлив момент, току що развалили седянката. Снимка: БГНЕС

Днес от 10 часа, в заседателната зала на 7 етаж на Министерство на образованието, ще бъдат продължени преговорите между Единния национален стачен комитет на учителите и представители на МОН и МФ на експертно ниво.

В неделя преговорите в МОН между министрите на образованието и науката Даниел Вълчев и на финансите Пламен Орешарски и синдикалните лидери на КНСБ д-р Желязко Христов и на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев продължиха над два часа и половина, без особен успех.

Камерата на bTV обаче улови двама министриВълчев и Орешарски, без тяхното знание, в разгара на прикрит разговор по темата.

Очевидно отегчен и уморен от разговорите със синдикатите, финансовият министър посъветва шепнешком колегата си от МОН да „разваля седянката“ и да свиква „експертни разговори“.

Ето и целия диалог между двамата министри:

"Орешарски: Дай да разваляме седянката. Дай да разваляме седянката. Първо да мислим за числа, съкращения и после...

Вълчев: Аз предлагам така: теб и без това няма да те има сега известно време...

Орешарски: Да, три дни.

Вълчев: Два де, стига така!

Орешарски: Е, в сряда на обяд ще дойда.

Вълчев: И да видим дали е възможно в това време да направим някакви експертни разговори. Горе-долу по една, две сметки да направим, за да приказваме.

Орешарски: Не, не трябва да се прекъсва.От утре експертни разговори. Те ще размотаят.

Вълчев: Сега уважаеми колеги да продължим нашата работа... "

В преговорите днес по план /виж диалога по-горе/  ще се включат и експерти от МТСП и на Националното сдружение на общините, тъй като 80% от училищата в България са общински.

Стачката на учителите навлиза вече в третата си седмица.

От 16.30 ч. днес те ще проведат поредния си протестен митинг на площад "Независимост". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
Работим на 5(дневна) работна седмица по 8.30 часа работен ден, в това число и половин час обедна почивка.
149
0
 
0
 
! Отговори
стачник преди 16 години
КОМЕНТАР 147 Е ЗА 141
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аде малко попрочети кодекса на труда преди да се правиш на компетентен:)
147
0
 
0
 
! Отговори
ijd'uwldy преди 16 години
По твойта логика на пенсионер ,който не е доволен от пенсия 120 лева ,да се обеси на лампата или на асмата.Това и го правят някои бедни хора.Не разбираш ли ,че икономическата политика на правителството е грешна и трябва да се промени.Ела и постой 1 час в училище и ще разбереш защо учителите често "психясват" и колко часа ти ще издържиш.Това e изключително сложен труд-да се работи с хора,и то деца,и то днешните деца.
146
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
AZ GOVORQ ZA U4EBNI CHASOVE NE ASTRONOMICHESKI!
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако работниците ти работят на 5/6 дневна работна седмица по не повече от 12 часа на ден, свалям ти шапка! За това, че се занимаваш с производство - съм приятно изненадан, в условията на МОЛ-Техно-Метро-Практи- търговски моди..Дай боже повече такива работодатели като теб!
144
0
 
0
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
В момента имам 7(седем) заема на обща стойност около 250 000 евро. Нито за миг не съм се колебал да тегля заеми и да ги влагам в бизнеса си. Имам призводство-11 души работници. Давам им безплатно карта за цялата градска мрежа, заплата над 700 лв., пълно осигуряване, 25 дни годишен отпуск, за работно блекло и др. да не говорим. Никога не съм стоял на чужди порти да прося милостиня. Е толкова ли е трудно? Оправданието е като ***-човек винаги си го носи със себе си.
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз до колкото знам, нормалната ранботна седмица в България е 5 дни по 8 часа:) Kоето май прави точно 40 часа:)
142
0
 
0
 
! Отговори
Ученик преди 16 години
Каква реформа бе,***!От 20 децата да станат 40 ли в клас.
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ, НО НЕ СЪМ САГЛАСЕН С ТОВА ЕДИН ДЕН ДА ИМА 7 УЧЕБНИ ЧАСА, А ДРУГ ДЕН ДА ИМА 2 УЧЕБНИ ЧАСА КАТО МАКСИМУМ В СЕДМИЦАТА ДА ИМАТ 40 ЧАСА И ДА ИСКАТ НА КРАЯ НА МЕСЕЦА 1000 ЛВ ЗАПЛАТА.Е СПОРЕД МЕН ИЛИ ТРАБВА ДАМ ИМ СЕ ПОНАТОВАРИ РАБОТНИЯ ДЕН ИЛИ НА КОИТО НЕ МУ ХАРЕСВА ЗАПЛАТАТА ДА СИ ПОТАРСИ ПО-ЗАПЛАТЕНА РАБОТА.
140
0
 
0
 
! Отговори
УЧИТЕЛИ С БОЕН ДУХ преди 16 години
Цитираме: "*** идиотщината!"VОХУ, наистина си ***! Знаеш ли, драги, начален учител и учител от детската градина по колко предмета преподава? Не, не знаеш! В и клас - 11 предмета, в и V - 12 предмета. Знаеш ли, драги VОХУ, това каква подготовка изисква? Не, не знаеш! А знаш ли, драги ми Смехурко, учител от гимназиален и прогимназиален етап в колко паралелки трябва да влезе, за да преподаде материала по съответния предмет - в зависимост от предмета и неговия норматив - между 6 и 12 паралелки в V-Х клас. Не, не знаш! Но....какво да обясняваме! Народът е казал: Ако си ***, то е за дълго!
139
0
 
0
 
! Отговори
стачкуващ преди 16 години
Този път министъра не е познал.Той не е и предполагал с кого си има работа този път и какво ще си случи.Стачката ще е до победа.Просто няма друга алтернатива,сега или никога,това е шанс,който учителите осъзнават и няма да го пропуснат.Самодоволните им усмивки ще са до време,а времето работи за стачката,а ако ще и до Коледа да продължи.
138
0
 
0
 
! Отговори
xax преди 16 години
XHahx s va6te sme6ni ostavki :D xah ... ae podavaite gi otvorkovci samo na prikazki vi ima ei...svirkat mi tam i vikat ostavka Xhaxha sme6ni ste !!!!
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Гладна мечка хоро не играе! Като ти доде майстора за теракотата у вас и се пазари! Ако не се съгласиш да му платш колкото иска- си тръгва! Когато няма достатъчен материален стимул, никой няма да си дава зор да работи! Проста истина, която колкото и да не се харесва на някого е истина! По света затова почти за всяка длъжност освен договорената аплата всеки месец дават премии, но те са различни в зависимост от това дали шефа ти е доволен от теб..
136
0
 
0
 
! Отговори
SG преди 16 години
...да те чуя: коя е причината? После ще ти докажа, че е обратно...
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да им се иска ОСТАВКАТА и това е, да си ходят свободно по седянки, а не да решават важни за нас проблеми. как да се явя аз на матура, като не сме карали пълноценни часове вече трета седмица?
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
е точно ти най-малко можеш да упрекваш с тая маймуница.. а относно правописа - пиша много бързо и не чета какво съм писал та може и да съм объркал някоя буква.. но все пак това е форум за мнения а не час по правопис..а аз когато е трябвало да уча съм учил предполагам дори повече от теб..
133
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 16 години
Да, така е. Досега реформа няма. Вината е и на всички правителства.Ама що учителите не стачкуваха да има реформа? Вместо това се противопоставят на всеки опит за някаква промяна.Истината е, че учителите НЕ ИСКАТ реформата, понеже са прекалено уплашени за работните си места.
132
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 16 години
Чета и не мога да повярвам!Ние си пишем с се ядем един-друг, а те само това чакат!Никой ли не направи аналогия със случая с танковете на Петър Младенов?Снощния репортаж на БТВ само показа тази прилика и доказа абсолютната незаинтересованост на т.нар.правителство от живота и битието на обикновения човек в България!И затова е редно да си отидат всички както стана и преди-поне има прецедент!Няма ли някой да се задвижи и да ги свали от трона?На министъра дъщеря му е по-малка /10 или 11 клас в 119-то у-ще в София/ и не го вълнува точно какво ще се случи с учебната година-да му мислят тези,които завършват училище/ако има такова още/ и 7-ми клас.смятам,че както те искат съкращения в образованието,така и ние трябва да поискаме пълно съкращение на министрите!
131
0
 
0
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
Ако колосалната енергия, прахосана по тези форуми, бе впрегната да работи, голяма част от проблемите биха намерили решение.