Орешарски и Вълчев в интимен разговор, развалят седянки

Камерата на bTV излови министъра на финансите Орешарски и колегата му от МОН - Вълчев, да водят таен разговор по време на преговорите с учителските синдикати
8 окт 2007 08:33,
291
Орешарски и Вълчев в интимен разговор, развалят седянки
Орешарски и Вълчев в щастлив момент, току що развалили седянката. Снимка: БГНЕС

Днес от 10 часа, в заседателната зала на 7 етаж на Министерство на образованието, ще бъдат продължени преговорите между Единния национален стачен комитет на учителите и представители на МОН и МФ на експертно ниво.

В неделя преговорите в МОН между министрите на образованието и науката Даниел Вълчев и на финансите Пламен Орешарски и синдикалните лидери на КНСБ д-р Желязко Христов и на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев продължиха над два часа и половина, без особен успех.

Камерата на bTV обаче улови двама министриВълчев и Орешарски, без тяхното знание, в разгара на прикрит разговор по темата.

Очевидно отегчен и уморен от разговорите със синдикатите, финансовият министър посъветва шепнешком колегата си от МОН да „разваля седянката“ и да свиква „експертни разговори“.

Ето и целия диалог между двамата министри:

"Орешарски: Дай да разваляме седянката. Дай да разваляме седянката. Първо да мислим за числа, съкращения и после...

Вълчев: Аз предлагам така: теб и без това няма да те има сега известно време...

Орешарски: Да, три дни.

Вълчев: Два де, стига така!

Орешарски: Е, в сряда на обяд ще дойда.

Вълчев: И да видим дали е възможно в това време да направим някакви експертни разговори. Горе-долу по една, две сметки да направим, за да приказваме.

Орешарски: Не, не трябва да се прекъсва.От утре експертни разговори. Те ще размотаят.

Вълчев: Сега уважаеми колеги да продължим нашата работа... "

В преговорите днес по план /виж диалога по-горе/  ще се включат и експерти от МТСП и на Националното сдружение на общините, тъй като 80% от училищата в България са общински.

Стачката на учителите навлиза вече в третата си седмица.

От 16.30 ч. днес те ще проведат поредния си протестен митинг на площад "Независимост". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Частен разговор на публично място в присъствието на журналисти и микрофони пред теб на масата:) Всъщност и аз не виждам нещо кой знае какво казано, но това не значи, че на хората не им омръзна да са бедни.. Всъщност нещата имат и друга страна-ако имаше реален пазар на труда за учителите, всичко щеше да стои по друг начин. Но колко частни училища и в колко града има?!
169
0
 
0
 
! Отговори
njama znachenie преди 16 години
ima iziskvane ot svetovnata banka za 30 procenta sakrastenia. neprijatno no ste stane, hich ne si mislete che ste se otarvete. i njama da sa 30 ami povechko. ako ne spazvas pravilata na igrata-cherven karton. kato v zimbabwe s inflacia 10 000 procenta.a kakvo tolkova sa kazali ministrite? pri tova v chasten razgovor, prostaski zasnet ot zurnalisti-prostaci. v chasten razgovor moga da si govorja kakvoto si iskam.
168
0
 
0
 
! Отговори
amina преди 16 години
кой от всички тези, които работят 'за бизнеса' се осигуряват на минимална заплата и колко плащат в държавната хазна? Номер 159...преди да се изказваш направи една сметка, че едва 20%-30% от работещите се осигуряват на реална заплата...Това какво значи? Че не 1,000,000 са платците, а реално платците са 20-30% от тях. Да се вземат пари от тези, които взимат по 2-3 хиляди, а се осигуряват на 220. Оттам ще дойдат парите. Пари има, но има и некадърници, които не знаят за какво става въпрос в тази държава. Който не е доволен от нещо има право да протестира, независимо дали е на държавна работа или не. Или дай да направим частни всички училища да видим като си плащаме за услугата реално, какво ще стане. Но ние искаме хем да ни е безплатно, хем да сме икономически добре.
167
0
 
0
 
! Отговори
+- преди 16 години
Е те това се казва наглост и безочие.Типичните властимащи. Хората, каквото ще да си говорят, те (министрите) ще си правят каквото си искат, щото могат.
166
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Даниел - министър без самобръсначка ,спретнали му даскалите стачка ,че вместо за просвета да лобира ,с другите министри делят келепира .Сега Даниел по телевизия говори ,гледа умно , влажно , спори ,че в държава като длан голяма ,пари за образование няма .Има само за мутраци ,за обръчи и всякакви калтаци.Е , намират се за полицаи,за прокурори и лентяи ,които за властта работят ,слухтят , крадат без много да се потят .Даниел прилича ми на мен ,на Симеончо - аристократа-бизнесмен,що без образование ни управлява ,имоти взе си , без нищо да ни дава ,а на Миленчовци и другите *** ,остави да крадат кой както свари .И двамата говорят кротко,възпитано , разумно , гладко ,но и двамата са лъжльовци крадливи ,не бръснат хората за сини сливи .
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
do 159 a ti sigyrno si bradov4ed na Lykanov ili Dogan ili na nqkoi takuv bastyn...stiga si demagogstval sus zay4enoto: ipotekirah trabanta...sega sum milioner........prosto na6ite politici si kradat zdravo....ili 6te mi kaje6, 4e ti kato biznesmen ne si daval podkypi....stegni se malko i hodi da si gleda6 biznesa...az su6to ne vzimam zaplata ot durjavata i az pla6tam po 3000 lv danuci na godina, no trqbva da mislim i za ostanalite hora....stiga sme turpqli tiq izednici, po tyrsko ne eimalo takova ograbvane
164
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Сергей и Даниел два цвята бели ,На дърво червено разцъфтели .Сергей и Даниел два цирея дебели ,Върху снага народна гной налели .Мразят те народната просвета ,Че народа просветен тогаз ,Няма даже за минута да търпи червена власт .Трябват им само *** , аргати , полицаи и раЯ,Която да бере домати , по текезесарските поля .Искат българите всички , да са като Доганов електорат ,Гладни , бедни , дисциплинирани и прости ,Със заплати , колкото да не умрат от глад .Защото само простотия , може да търпи червена власт ,И Бате Бойко , и Атака И Симеон таз кадесарска гняз .Народа просветен не би гласувал За крадливи , нагли мутри и ***,Които България овършаха ,И я върнаха назад две поколения поне .ОДА ЗА СЕРГЕЙСергейчо - миловиден мушмурок ,на Политбюро любим отрок ,сложен от генералитета нашда управлява той без трудов стаж.Защо е сложен ?- някой ще попита .За да разпределя той държавна пита ,на обръчи и олигарси - по милиард ,а за народа ни - като в Афганистан стандарт
163
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
днес лайнометната батарея , е в униние . Само един Николай се е помъчил сутринта , но явно , и него са го викнали на оперативка , за най-резултатно бърсане на наакани дупета на нагли министърчета-ерудити :-) > Тежка е и тяхната , братя во Христе , ибрикчийството даже покорни нации , като турската не са го уважавали . А с тези ръце и ядат , и децата си прегръщат - мъка....:-) Иначе - нааканите министри - вън !И шефа им - тоже ! :-)
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
daite si ostavkite pederasi nagli
161
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 16 години
ВЪЛЧЕВ - СЕДЕНКАТА СВЪРШИ- А СЕГА НАКЪДЕ??? ОСТАВКА-ПРАСЕ!!!! ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!! !!!!ПОБЕДА!!!!!!!!!!
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нали не мислиш, че ако не се вдигнат заплатите на учителите, ще се вдигнат на останалите? Това би било много наивно..
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вижте нека си кажем нещата с истинските им имена: В България населението е около 7 000 000 от тях 2 500 000 са пенсионери.. 2 000 000 са работещите.. като махнеме чиновниците.. ще се окаже ,че тая държава я крепят 1 000 000 души ,които се занимават с бизнес или работят за бизнеса.. е не може 1 000 000 да носят на гърба си 6 000 000 не става господа.. тия пари ,които всички искат и пенсионери и държавни служители няма кой друг да ги даде.. Не може да искате от министрите защото те не правят парите в някаква печатница.. Тия пари те трябва да ги вземат пак от тоя 1 000 000 .. и защо трябва да ви ги дадем тия пари??? Защо??? .. Защото ние нямаме семейства ли??? Защото не сме решили като вас да си стоиме на държавна работа ли??? Видяхме какво остана след Комунизма и държавната работа... Нищо.. една икономика неспособна де се справи с конкуренцията... Не става така бе хора... не може цял живот друг да се грижи за вас.. Преди държавата а сега тия ,които работят... Колкото и да казвате ,че няма да е за наша сметка .. пак към нас гледате.. Гледате ,че караме коли, че имаме хубави апартаменти ама с гледане и цъкане с език не става.. Казвате щом е богат е маскара.. Може би най-богатите да са такива но това са 1000-2000 човека а останалите ,които опитват да носят ралото на икономиката напред са честни хора... заложили всичко на карта ,за да успеят... а вие се в тяхното канче гледате и искате каквото имат те... Но си стоите в клас лапате мухите и си чакате заплатите..
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КОМЕНТАР 156 Е ЗА 147
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На това му се нагледахме вече:) Дай нещо ново - като например скрита камера от правителствената тоалетна :) Шегувам се:)
156
0
 
0
 
! Отговори
do 149 преди 16 години
Извунявяй,но учителите пенсионери ли са?Ако е така какво правят в училището!И аз съм завършил 3 висшета, но не работя по специалността.Не работя не защото не искам, а защото ми предлагат малко пари.НЯМА ПОСТОЯНИ НЕЩА, ЕДИНСТВЕНОТО ПОСТОЯНО НЕЩО Е НЕПРЕКЪСНАТА ПРОМЯНА!
155
0
 
0
 
! Отговори
Топчо преди 16 години
Благодаря!! Винаги има начини, когато човек търси решения, а не извинения.
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://***.vbox7.com/play:1b48c67f
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нямам какво да кажа, Топчо.. Най-искрено ти желая успешен бизнес!
152
0
 
0
 
! Отговори
Viv преди 16 години
Аз пък искам да кажа "Браво!" на биТиВи за журналистическото попадение! Да има още повече такива "изловени" разговори и машинации между гнусните ни политици и министри!
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
daite si ostavkite pederasi nagli