Протест с кървави кърпи на очи

С кървави кърпи бяха превързали очите си български учени, които тази вечер участваха във факелно шествие в защита на българската наука
31 окт 2007 20:16,
45
Протест с кървави кърпи на очи
С напомнянето за Самуиловите войни учените символизираха мрака на бездуховността и упадъка на нацията без образование. Снимка: БГНЕС

С кървави кърпи бяха превързали очите си български учени, които тази вечер участваха във факелно шествие в защита на българската наука.

С напомнянето за Самуиловите войни учените символизираха мрака на бездуховността и упадъка на нацията без образование.

Факелното шествие потегли в 18 часа от Националния дворец на културата, премина по булевард „Витоша” и завърши пред храм-паметник „Александър Невски”.

Към протестиращите учени се присъединиха учители и участници в шествието на сдружението „Мати Болгария”, посветено на Деня на будителите.

Около 500 протестиращи издигнаха лозунги „Оставка” и „Реформи”.

Те носеха плакати с надписи: "Откъдето крадат, оттам да дадат", "Образованието и науката - национален приоритет", "Ослепи ни Станиш-Наукоубиец".

Един от учените, участник в шествието- Христо Лафчиев, бе категоричен: „Имаме страхотен бюджет. Заслепи ни с блясъка си и нищо не виждаме вече. Като погледне човек бюджета и вижда същите средства и така, докато умре науката. Вече не се надяваме много - това са хора без съвест, без виждане, това са хора, които са дошли, за да крадат. Не за да правят каквото и да било. Ходихме, говорихме, те обещаваха. В министерски съвет император Станиш Втори Наукоубиец не пожела да се види с нас. Видял се с някакви млади учени, които така и не знаем кои са и от къде са”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Абсолютно те подкрепям за мнението, което изказа.Нагледахме се и се наслушахме на простотий и изнудвания за пари(стачки и т.н.), а за децата кой мисли? Аз няма деца, но мисълта че детските са 18лв. направо ме шокира. После защо прираста бил отрицателен. 18лв. ли струват децата? А някакви даскали дето ходят на работа за 2-3 ч. и имат около 60дни платен отпуск, 650лв. не им стигат!
3
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Станишев,по-добре Наукоубиец,отколкото ***!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Абе ние едва оцеляваме и едва си изхранваме децата,те наука ще правят.Знаете ли колко струва един учебник,тъпоглавци такива.Сега е време за оцеляване,не за наука.Наука ще има и след 50 години,ама БЪЛГАРЧЕТА НЯМА ДА ИМА.Незабавно да се увеличат детските надбавки от 18 на 180 лева за всички майки със средно и над това образование!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Ей, пък тези да не видят нещо! Не ни ли стигат наглите учители, които едва не провалиха учебната година! Вместо да стачкувате, започнете да работите по - усърдно. Добре свършената работа никога не отива на вятъра. Ама нали трябва да се направите и вие на интересни! Пфу, аман от подобни изпълнения!

Спонсорирани публикации