Максим остана с условна присъда

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на фигуриста от 2.5 години условно
7 май 2008 12:03,
103
Максим остана с условна присъда
Снимка: Булфото

Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на Максим Стависки, определена от Бургаския окръжен съд на 30 януари тази година - две години и половина условно

Магистратите прецениха, че на родителите на загиналия Петър Петров -  Стависки трябва да плати по 90 000 лева, заедно с лихвите от момента на произнасяне на присъдата до окончателното им изплащане.

Искът им за обезщетение от 500 000 лева бе отхвърлен.

Съдът не одобри и иска на родителите на Мануела Горсова за 2 милиона лева.

Стависки бе осъден да плати на момичето, което все още е в кома 80 000 лв., както и разходите по делото в размер на 3000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ами щом имаш толкова добра памет, би трябвало да си спомняш, че бързо взетите мерки по настаняването на Мануела в Пирогов, започнатото лечение, се дължат на Максим. А и това, че родителите се съгласиха да оттеглят иска, не е ли показателно, че разчитат на него извън съдебните договорки? Бъди сигурен, че Максим и в момента им помага финансово! А за назиданието казах, че не е редно да се затрива още един човешки живот като бъде хвърлен в затвора!
61
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Моля Ви, променете това обжалване пред ВАС и го заменете с обжалване пред ВКС. ВКС е касационната инстанция по наказателни дела.
60
0
 
2
 
! Отговори
olele преди 15 години
Да са ти живи и здрави децата.Та сега да ти отговоря мислейки.Та момчето нищо не ще го върне, дори милиони.Мануела обаче е друга работа. тука май опряхме до парите.Ок ако той нямаше пари ще кажете...е да ама имаНо не е въпроса само за пари тука има и затвор.Ако Максим искаше да помогне с нещо на Мануела щеще да е помогнал, както между другото направи, ако не се лъжа работодателя на баща и.И така с какво ще помогне в случая свободния Максим.Аз имам теория за това с какво ще помогне затворника Максим."Затворника Максим" е най-доброто лице на кампанията не карай ПИЛ- защото като караш пил ще станеш затворника "Х" Няма богопомазани и има справедливост.Много пресен и бърз пример: Уесли Снайпс укри данъци в Щатите и сега ще го съдят по строго защото е Уесли Снайпс и е публична фигура за НАЗИДАНИЕ. Това ми е теорийката. Оборете ме!
59
0
 
2
 
! Отговори
Руский человек преди 15 години
Ну,болгарские дураки,что я вам сказал?А,вы помните?Нет?...Здесь,в Задунайская губерния,никогда не осудят руский человек!НИКОГДА!То,что в Росии,то и в Болгарии!
58
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
По цял свят се случва известни хора да лежат в затвора за разни провинения /Майк Тайсън, Уесли Снайпс, Парис Хилтън/, само в бг това е НЕВЪЗМОЖНО! Нали разбирате, българи, че в бг умишлено няма закони?!
57
0
 
2
 
! Отговори
Nevena goceva преди 15 години
Само се чудя.Моят съпруг имаше подобна случка.За съжаление имаше смъртен случай на възрастна жена,но той не беше пил,не караше и с превишена скорост.Пое си всички неща.И сега е с условна присъда 3год,без книжка 4 и изпитателен срок 5.а този пиян и с други нарушения по-малко - страннооооооо
56
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аз деца имам, няма нищо по-страшно от загубата им, но пак питам, ще ги върнат ли като лежи в затвора? Не е ли по-полезен на семействата като е на свобода? А и другия въпрос, защо са им на тях неговите пари-за къщи, коли, охолен живот ли? Я помислете малко!
55
0
 
2
 
! Отговори
Pisna mi ot tulupi преди 15 години
Извинете Вие от Бургаския съд ли сте?Абе некои май не схващат.Максим или не няма значение жива ли са пострадалите или не няма значение.Аз знам, че Максим или друг негов последовател например в Гърция няма да пие и да шофира, нещо повече шофирайки той няма да нарушава правилата щото има и закон и той се прилага. Май до скучните принципи опряхме май а? АБЕ ДРАГАНОВА Т'ВА В КНИГИТЕ ПИШЕ ЛИ ГО?
54
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
няма смисъл да се обсъжда тая история като няма правда...само за това че пекламира "не карам пил" трябва да е в затвора за известно време, за това че е убил човек да му добавят още годинки, но все пак не забравяйте къде живеем за да може това да се случи...жалко но факт!
53
0
 
2
 
! Отговори
Веселина преди 15 години
Браво на Бургаския съд, браво на правораздаването! И най-много на Максим и всички, които го подкрепят! От сега нататък да му мисли Албена, как ще живее с такъв човек. Няма достойнство, няма ни срам, ни сурат! Махай се от страната ни, човече, докато не си направил още поразии!!! НЕ ТЕ ИСКАМЕ ВЕЧЕ!!!
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
евала 27 харесва ми стратегията...след тоя фарс и нелепост която ни управлявя мисля че трябва да се стигне до истината - "око за око, зъб за зъб" след като скапаната държава не може да дава справедливо правосъдие!
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
слушай какво.че няма да се върне живота няма.така е.ама дай и аз ще ти пръсна мозъка и после ме съдете условно.навит ли си
50
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ами ок.тогава да се преразгледат делата на всички досега които са осъдени и лежат по затворите .щом за тоя *** може да има условна тогава и за другите да ги освобождават.
49
0
 
2
 
! Отговори
olele преди 15 години
...бате ти деца немаш май а?. не е честно да му вземат парите а? а колко честно е да ти земат детето баце а? И тука никой не твърди, че нечестно ги е искарал и НИКОЙ не казва, че не му се е кефил яко на успехите щото го е направил за България донекъде и донекъде за себе си. *** да беше правил деца место да пие и да шофира бе бате...сега немаше да пишем тука и да се нервим.
48
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Добре де, ако Максим влезе в затвора, ще върнат ли убитото момче на родителите му, а Мануела ще се оправи ли? Сега, като е на свобода, поне с парите си ще може да помогне, а иначе какво... и пари нямаше да видят, някакво си глупаво възмездие! Не е това начина! Максим трябва да е на свобода, тя неговата травма остава за цял живот!
47
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Не съм съгласен с някои,които казват,че Максим всяка вечер сънувал катастрофата. Ако беше така,тя нямаше да я има, или последствията щяха да са други. Като удари няколко водки сигурен съм, че вижда всичко в розово. Затова трябваше да бъде в затвора, макар и за кратко.
46
0
 
2
 
! Отговори
Цар картечар на под преди 15 години
Максимчо трябва да бъде съден в компект със състава на Бургаския съд извън БГ . Този процес е срам за българското правосъдие и прокуратура . Защо досега никои никъде не споменава колко пари е платила застрахователната компания където е бил застрахован Максим ? Никой не се намери да попита колко е получил за смачкването джипа си тоя лиглио ? Според мен тоз човечец няма да влезне в никакви разходи заради стоиноста на хамера а и предполагам хомо ориентацията му и връските с *** от власта много му помагат . Повече фигурное катане не смотрю . *** ты нахерн сукен сын ! Н
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Къде в книжките със законите пише, че трябваше да дадат 9 години на шофьора от катастрофата край Бяла без да има никаква вина момчето????? Нали си ги чела? Ако се мъж още по зле за теб....Аман от *** като тебе!!!!!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
olele преди 15 години
Да ти кажа честно аз книги не чета, още повече книги дето им викат закони, аз съм шлосер и съм чел само за металите и обработката им.Та тука си расъждавам само за присъда не съм си и помислял да давам.Такаааа както казах шлосер съм и мога да си шлосерувам и го права добре, *** май тези дето прават законите и тез дет ги тълкуват тука се усраха нещо май. Само да добава немам НИЩО ама НИЩИЧКО против Максимчо, като човек...и аз си пийвам
43
0
 
2
 
! Отговори
olele преди 15 години
......нали се самоупреква съдийчето. САМОУПРЕКВАНЕ му е майката брат.абе там имаше ли и загинало момче...а? имало значи, е ми него никво дело не може го върна така че.......Максимчо е жив и здрав защо да му губим времето сега с разни затвори там. Кой ше прави тогава ЗАПОИ да си отпразнува условната присъда.Ако некой иска да пита защо за обещетения не са увеличени парите нали на Мануела 80 хил ще и стигнат за дни, а тя не е с грип за 7 дена да и мине.... Ми за съдиите кво ше остане бе Той Максим да не ги *** парите. (2х90 000)+83 000=263 000 Той ако е спестил към 400/ 500 хиляди лева човека ще си остави там двайсетина и после остатъка за Бургаския съд. Кво беше едно дело *** доходно и после виж къв хотел ше си напрааа, и много ше се САМОупреквам