Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, толерантността е тест за развитието на дадено общество! Колкото по нетолерантен е един човек, толкова повече действат животинските инстинкти! Гейовете се преследваха в Румъния при чаушеску, в Иран, Северна Корея и т.н. На тях ли искате да приличаме????
14
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Болни сте вие, не хомосексуалистите!
13
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Отворено писмо до Европейската Комисия по Защита от Дискриминацията от г-н Жак Монтание, фермер от ФранцияУважаема комисия,Бих искал да се оплача от жестоката дискриминацията на която бях подложен в България! Какво се случи с мен?Със семейството ми решихме да си направим пътешествие в най-новия член на Европейския Съюз България. Още с пристигането си бяхме посрещнати с огромни и неразбираеми за нас надписи на кирилица. Истинските ни проблеми обаче почнаха, когато взехме кола под наем и нашите карти с изписани на латиница имена на селища и улици се оказаха напълно безполезни, защото 90 процента от надписите в България са само на кирилица!!!Като капак на всичко на 24 май попаднахме на някакъв парад на кирилицата в центъра на София, където празнуваха различието си, а Европейската Централна Банка прие името на общата европейска валута да се изпише на банкнотите на кирилица и то по някакъв абсолютно изкълчен начин, като ЕВРО, а не като общоприетото ЕУРО!!!!Питам аз??? Може ли едно 7 милионно малцинство да тероризира 500 милионна Европа със своята неразбираема азбука??? Има ли някъкви права пишещото на латиница нормално мнозинство или трябва да търпим различните да ни се качат на главата?Аз съм демократ нямам нищо напротив българите да си пишат на кирилица в къщи, но защо трябва да парадират с нея на публични места и да тровят живота на нормалните европейци? Как да обясня на моята дъщеричка какво пише на ъгъла на улицата, като самият аз не мога да го прочета?С Уважение!Жак Монтание, фермер от Франция и ЕвропеецОтговор на Европейската Комисията за Защита от Дискриминация до г.н Жак МонтаниеУважаеми г-н Монтание,Вашето оплакване беше прието от части от Комисията!Прав сте, че българското малцинство самозабравайки се в различието си е нарушило вашите права, като на публични места не е сложило двойни надписи на кирилица и латиница. Във връзка с това Комисията ще вземе необходимите мерки.Като несъстоятелно е отхвърлено желанието Ви българите да не могат да ползват на публични места кирилицата. Демокрацията в Европа не представлява диктатура на мнозинството! Всяко малцинство има максимално право да упражнява различията си, стига с това да не накърнява пряко и в голяма степен правата на някоя друга група!В казусът с кирилицата българите са малцинство, но не уважите ли тяхното право да упражняват и празнуват различието си утре няма как да очаквате те да ви толерират като част от някакво друго малцинство. Напримир като французин, фермер, гей или инвалид!С Уважение!Ерик РазмусенЕвропейска Комисия за Защита от Дискриминация
12
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Homosexualizmat e bolest...ne go prisuedinqvaj kum ednicheskata toleratnost, koqto mejdu drugoto v Bulgaria e na mnogo visoko nivo(s malki izkliucheniq razbira se). Nemoje da se tolerira psihichesko zabolqvane. ANALogichno sledva, che neravnopostaveni v obshtestvoto trqbva da sa sushto: Narkomanite, Alkoholicite, Kleptomanite, Psyhopatite i Serijnite ubijci... I na tqh li trqbva da napravim parad..?!
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хомосексуализмът е болест и трябва да се уважава дотолкова, доколкото един болен има нужда от лечение и обществена взаимопомощ. Ако ни натрапват нещо повече от това, значи злоупотребяват и трябва да им се покаже, че навлизат в личното пространство на всеки нормален хетеросексуален човек.
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А за екипа на Днес.бг на всички е ясно, че е само от обратни.
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочетете ли тема за гейове ,веднага си помислете,какво се случва,та ви пробутват пак обратните ,за да ви заблудат.Явно има сериозни проблеми,които не трябва да се съобщават.
8
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако на запад сктрадат от сексуална анорексия, защо трябва да страдаме и ние?????НЕ на *** и другите с извратена психика ***!!!!!!!А към тези 3 на 10 000 с наистина вродена хромозомна аномалия проявяваме разбиране и тлерантност. Но *** ни се натрапва като начин на поведение,на което здравият ни разум казва НЕ !!!!!!Българи, ние не страдаме от сексуална анорексия. Трябва ли да се чувстваме виновни, че Господ ни е опазил от нея и си се любим и сутрин и вечер по правилата Божии?
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
te i nemcite ne sa ot nai tolerantnite. Q se probvaite da se razhodite v iztochna germaniq v nqkoi ot po iztochnite gradove da vidite kolko sa tolerantni kum chujdencite kato cqlo, a kum pedali da ne govorim. Sled kato partiqta na *** e v mestnite parlamenti na nqkoi ot iztochnite oblasti za kakvo govorim. Taka che tiq da ne izlizat s pedalskite statiiki i kakvo pishelo v nemskite vestnici. V surbiq mn po jestoko premazaha geiovete na parada im predi 6-7 god. i ottogava ne se organizirat takiva neshta.. za spravka vijte klipcheto v vbox-a.
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хаха олеле тоя миков ще ме разплаче! как ли ще гледат сега на България? м?
5
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До кога ще ни сочат с прът в Европа??? За резил станахме :-(Не съм гей, но ми е гнусно от нетолераните ***, които ни заобикалят! :-(
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Predopolagam za vsikoi e qsno, 4e za6titinicite ne geyovete sa - golqmo 4ast ot jurnalisitite sa6to sa kakto se zabelqzva.
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станахме за резил пред цяла Европа с Неандертелците ни :-( Трябваше да ни държат още 50 години в азия с Мюсулманите, докато не се научим на толерантност!
2
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тея същества нямат право да крачат по земята... СМЪРТ за ***! Пълна гнусотия! Повръща ми се от такива житни... *** в ...
1
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Проблемите на Източно европейците са дълбоко психологически! Докато не разберем, че виновени за проблемите ни не са гейовете, ***, евреите и т.н., а ни самите сме си виновни, няма да се оправим!!!