Делото "Бончеви" спря, отвлечените мълчат, похитителите липсват

Бончев и Бончева не знаят кой ги е отвлякъл, а полицията изгуби дирите на похитителите
25 окт 2008 11:58,
23
Делото "Бончеви" спря, отвлечените мълчат, похитителите липсват
Снимка: БГНЕС

Магистрати твърдят, че по делото за отвличането на бившия президент на "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му няма никакъв напредък.

Затова се очаква и наказателното производство да бъде спряно. То ще бъде възобновено, ако дознанието в МВР попадне на някаква нова следа, преди да е изтекла давността по делото.

Разследващите твърдят, че са пред задънена улица, похитеното семейство твърди, че не знае кои са предполагаемите му похитители, а полицията не може да се добере до следите им.

Бончев бе отвлечен пред дома си през нощта на 21 срещу 22 май т.г. в столичния кв. "Дървеница".

50 дни по-късно патрул на полицията го откри в безпомощно състояние и без документи за самоличност в Княжево.

След приемането му във Военна болница се появи информацията, че е измъчван и психически смазан.
Разбра се, че са отрязани фалангите на два от пръстите на лявата му ръка, които били подхвърлени на съпругата му Камелия, за да събере откуп.

Самата Камелия пък бе отвлечена на 10 юли при предаването на откупа за свободата на съпруга й.

После Бончев дари събрания откуп за жена си - 157 000 евро, на фондацията за борба с рака "Утре за всеки" и  жената бе открита невредима от полицейски патрул край Казичене.

Нито банките, през които минаха парите, нито "Утре за всеки" сезираха ДАНС за проверка на произхода на дарените от Бончев пари. От ДАНС пък обясниха, че не могат да се самосезират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Tanakata преди 15 години
IMAM SLEDNIQT PLAN: Imam 150000 leva. Prodadoh tova-onova i sumata e nalice. ISKAM DA STANA DEPUTAT. Gotov sum da dam vsi4kite tezi pari, sa da vlqza v parlamenta. Nali kato stana deputat tezi pari ste si gi vurna za nula vreme. Ama na kogo trqbva da gi dam parite i kakvi sa garanciite?
1
0
 
0
 
! Отговори
Таня-обикновена граж преди 15 години
Та кой в България, ако го отвлекат, после измъчват, отрежат му част от пръстите, после похитят жена му и има деца, даже да подозира кои са извергите ще съобщи за това, като се знае какви са у нас органите за защита на сигурността на гражданите. Хич в МВР-то да ни си губят времето за разследване на това похищение. Кой то и да е на мястото на Ангел Бончев не би се решил да съобщи някакви факти, даже да има предположения, и който твърди обратното не е герой или борец за справедливост, тъй като живеем в Асурдистан. Няма защита на свидетели, няма анонимност на показания, има само изтичане на информация от висши служители в органите за сигурност и борба с престъпността. И всички журналисти, който написаха преди известно време статии, колко бил уплашен Ангел Бончев и не смеел да погледне в камерата по време на предаването на парите на фондацията за борба с рака "Утре за всеки" просто не са се поставили на негово място. Ако ти заплашат жената, децата или роднините в държава, в която всеки се оправя и спасява сам, за какво да говорим. Затова никога няма свидетели, които да искат да дават показания, по каквото и да е дело с престъпен характер, защото знаят, че няма орган в България, който да ги защити. Много е песимистично, но това е реалността в Родината ни.