Хасковски училища с надписи на турски за добрутро

"Колко съм щастлив да се нарека турчин", бе написано на четири училища в града
24 ное 2008 16:19,
388
Хасковски училища с надписи на турски за добрутро
Снимка: БГНЕС

Надписите

"Колко съм щастлив да се нарека турчин"

С този надпис, а и с нарисуваното турско знаме, осъмнаха четири гимназии в Хасково.

Надписът е цитат от реч на покойния първи президент на южната ни съседка Кемал Ататюрк - баща на съвременна и светска Турция.

"Още сутринта от охраната са ги видели и са ги заличили веднага", категорична бе пред Dnes.bg Мария Якова, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, чиято фасада и врати също са били изографисани от неизвестния художник.

Другите три нарисувани училища са езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златарев", Финансово-стопанската гимназия и СОУ "Васил Левски" в града.

Органите на МВР не са сезирани, но ДАНС разследват надписите, допълни тя.

"Няма кой друг да разследва, освен ДАНС, защото това са няколко училища в Хасково", доста нелогично коментира Якова.

По думите й всичко в училището е спокойно, а децата даже и не разбрали.

"Всички сутринта бързат в 7,30 часа, едва ли... почти не са обърнали внимание", смята тя.

Допустимо ли е според вас такива надписи да се появяват върху фасадите на училище?

- Безспорно, не. Това са провокации, но кой ги прави - не знаем - завърши Мария Якова.

Надписите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
1
 
! Отговори
Pobalgaren tur4in... преди 15 години
4eta komentarite,i zasi4am hasan1969,4etoh go vnimatelno na nyakolko pati,tozi 4ovek ne e bil nikoga v Tursia ,moje da ima ne6to tursko ama toy ne znae.E tova negovoto e idealnata provokasia.Sled tova da psuva i mrazi bednia neobrazovan poludyal ot mizeria balgarin.Na beden 4ovek vsi4ko mu e krivo.A v nadpisa na u4ili6teto nyama ni6to antibalgarsko...
326
0
 
1
 
! Отговори
Теодора/The ManOwaR преди 15 години
Колкото до Skina ,както казах аз му се кефя и се радвам,че има повече такива хора:)
325
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не фанете пътя за анадола по баи.ряма ще ядете сланина и ще пикаете на курана
324
0
 
1
 
! Отговори
Теодора/The ManOwaR преди 15 години
А иначе: ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ !!! На влизане в БЪЛГАРИЯ на границата ,да не би някой от вас да прочете надпис : "БЪЛГАРИЯ- Мястото,където да си избивате комплексите и да демонстрирате изкуствена родова принадлежностна гърба на БЪЛГАРСКОТО население " ?! НЕ НАЛИ!!! ТОГАВА ПРОСТО СИ ВЪРВЕТЕ !!! Обаче не можете да се върнете в турция(умишлено е написано с малка буква!) , защото истинските турци живеещи там ви считат за 2ра ръка хора,понеже не сте турци (за каквито се пишете докато сте в БЪЛГАРИЯ)а сте български турци(КОЛКОТО И ГНУСНО ДА ЗВУЧИ ПОДОБНО СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ).ТАКА,ЧЕ РЕШЕНИЕТО Е ПРОСТО:=> Намират се още малко хора като SKINHEAD и проблема се решава КАРДИНАЛНО!!
323
0
 
2
 
! Отговори
Теодора/The ManOwaR преди 15 години
Хора,защо първо не направите ралика между *** и турци?! Вярно всичките трябва да бъдат изселени от пределите на България ,но нека поне се уточняваме за какво говорим!А това,че всички ***(хубаво де РОМИ) се причисляват към турското малцинство(добре де кандидат мнозинство) си е чиста липса на етническа или политическа принадлежност.
322
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Айде всички *** да вземат пример от хасан и да си ходат в турция с цялата рода
321
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Еее щом сте цялата рода ще трябват повече колчета
320
1
 
1
 
! Отговори
hASAN1969 преди 15 години
Koga sa izborite da si idvame v bulgaristan da glasuvame s moite roda vsiko ni plashtat i iskurzia si pravim da si vidim priateli tam i da si glasuvame za Dogan!V harmanli imam brat4edi i haskovsko!Izbori izbori
319
0
 
1
 
! Отговори
hASAN1969 преди 15 години
Abe koi si otiva i koi idva be celata roda glasuvame za DPS-e!Dogan i Dps!
318
0
 
1
 
! Отговори
osman4o преди 15 години
glasa mi e sre6tu takiva oligofreni kato tebe !
317
0
 
1
 
! Отговори
osman4o преди 15 години
tova e nyakakva selska istoriya(njakoj si pravi evtina reklamka)predizborno makar,4e e oshte rano! Saglasen sam s tebe,no kato gi ima ey takiva kato 'skinhead' shte patyat obiknovenite hora!
316
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 15 години
hei osman4i li si kiurd4u li si kakuvtoii da si tam -misleneto ti kakto i na tvoeto kiurdsk/anadolsko pleme nqmat nikakvo zna4enie v БЪЛГАРИЯ,6toto ti ne si bulgarin be *** takav..БЪЛГАРИЯ za teb ne e rodina - ma6teha e !!!! i sled kato se osmelqva6 da se dava6 glas sre6tu neq bqgai kato jivotno v anadolskata si ko4ina(PS: IZVINQVAM SE 4E SRAVNQVAM JIVOTNITE S FESOVETE,SORRY MAI I TE SA POVE4E OT TAQ SGAN:)
315
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo jalko 4e ima takiva nadpisi na oligofrenski,sas oligofrensko zname,mnogo jalko.
314
0
 
1
 
! Отговори
Паисий преди 15 години
Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това бъларите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах.Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се ***, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии? Аз ще ти отговоря накратко за това. От Адама до Давида и праведния Йоаким, Йосиф годеник (на света Богородица), колкото праведни и свети пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай. Но всички тия праведни праотци са били земеделци и овчари и били богати с *** и земни плодове, и били прости и незлобливи на земята. И самият Христос слезе и заживя в дома на простия и бедния Йосиф. Виж как бог обича повече простите и незлобливи орачи и овчари и най-първо тях е възлюбил и прославил на земята, а ти се срамуваш, защото българите са прости и неизкусни, и овчари, и орачи, оставяш своя род и език, хвалиш чуждия език и се влачиш по техния обичай.Аз видях, че много българ
313
0
 
1
 
! Отговори
MM преди 15 години
Kak da ti kaje kato go e shube , ne razbirash li che iska da te drazni otdalech ,obache....
312
0
 
1
 
! Отговори
skinhead преди 15 години
О ти да си близко, ела ще си направим купон-с тебе в главната роля-на , ама не идваш.Престраши се де.
311
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Хасане ако търсиш кой да те управи се ще намериме някое колче - не ти трябва Доган.
310
0
 
1
 
! Отговори
skinhead преди 15 години
Добре, не казвай то ще ви дойде времето и ще ви размажем, рези, и тогава ще те подкастрим хубавичко.
309
0
 
1
 
! Отговори
osman4o преди 15 години
a tay kato gledam postoyanno sam po blizo do tebe otkolkoto predpolgash! Samo ostava da ti pojelaya leka ti no6t!
308
0
 
1
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Ne moga da ia razbera taia moia rodina. Niakakvo pishleme napisalo neshto si - vyh DANS sha go razsledva. V systhiia moment v medreseta i dzhamii oniia bashibozuka podgotvia otcepvaneto, bylgarite gi goniat i diskriminirat siakash sa v Turciia, a ne v Bylgariia, a DANS si bara topkite!????

Спонсорирани публикации