Хасковски училища с надписи на турски за добрутро

"Колко съм щастлив да се нарека турчин", бе написано на четири училища в града
24 ное 2008 16:19,
388
Хасковски училища с надписи на турски за добрутро
Снимка: БГНЕС

Надписите

"Колко съм щастлив да се нарека турчин"

С този надпис, а и с нарисуваното турско знаме, осъмнаха четири гимназии в Хасково.

Надписът е цитат от реч на покойния първи президент на южната ни съседка Кемал Ататюрк - баща на съвременна и светска Турция.

"Още сутринта от охраната са ги видели и са ги заличили веднага", категорична бе пред Dnes.bg Мария Якова, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, чиято фасада и врати също са били изографисани от неизвестния художник.

Другите три нарисувани училища са езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златарев", Финансово-стопанската гимназия и СОУ "Васил Левски" в града.

Органите на МВР не са сезирани, но ДАНС разследват надписите, допълни тя.

"Няма кой друг да разследва, освен ДАНС, защото това са няколко училища в Хасково", доста нелогично коментира Якова.

По думите й всичко в училището е спокойно, а децата даже и не разбрали.

"Всички сутринта бързат в 7,30 часа, едва ли... почти не са обърнали внимание", смята тя.

Допустимо ли е според вас такива надписи да се появяват върху фасадите на училище?

- Безспорно, не. Това са провокации, но кой ги прави - не знаем - завърши Мария Якова.

Надписите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Българските турци за българите са мръсни турци,за Турция пък са мръсни българи.Навремето отидоха в Турция с надеждата за по-добър живот защото железния комунизъм и неговите правила бяха непосилни за тях.Там видяха обаче че никак не е лесно и местните не ги обичаха.Много от момчетата ги пращаха да воюватпо планините с кюрдите.В бизнеса трудно успяваха,бяха добре подготвени кадри професионално,но ако искат да ти правят сечено нищо не можеш да направиш.От тези турци успяха само тези които бяха с няколко класи над другите и бяха взети на работа,това обаче бяха малък процент.Другите които бяха на нивото на местните дори и по-добри кандидатстващи за определена работа не ги взимаха на работа.После турците видяха че тяхната майка спасителка Турция се превърна към мащеха към тях,решиха да се поразходят по Европата,поработиха,почнаха да се връщат и към България.Видяха че тук има низши и решиха да поостанат.Плюс това България не е тази която оставиха преди промените,когато бяха сменяни имена,когато бяха пращани по затворите,когато беше железен комунизъм.Сега България е член на ЕС и той следи много стриктно за етническото равновесие в страните.Така че някои които пишат турците да си ходят ,просто си пишат ей така.Тези турци са родени в България,имат турски паспорти и никой не може да ги изгони.Те са дошли тук да се внедрят в българската икономика и ще го направят.Ще ви кажа защо.При избори турците гласуват на 90 процента,при това българите гласуват на 30 процента и много партии докато турците имат една.Барометъра при избори се явяват цианите,които се вербуват от различни агенти на ДС,които са наети от определени партии.Турците може да са всякакви,но ми е правило как си помагат помежду си,нещо което при българите не може да стане.Между българите омразата е голяма,българин българина не обича.Затова не е далеч времето когато ДПС ще спечели и изборите,това може да стане още на следващите избори.Българите може би трябва да загубят България която вече тръгнаха да губят че да се обединят помежду си.Едва ли някога българите ще станат единни и силни,без омраза помежду си.
346
0
 
1
 
! Отговори
х преди 15 години
именно...
345
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
така трябва РЕД ЗАКОНИ И СИГУРНОСТПроблема може би не е и само в хората и в тяхният начин на поведение..проблема е в политиците които трябва ясно да кажат..ЕТО ТОВА Е РЕДА ..ТОВА СА ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА..СПАЗВАШ ГИ ИЛИ СИ АЛТ ОТ СИСТЕМАТА!
344
0
 
1
 
! Отговори
ПОР но ГРАФ преди 15 години
"Колко съм щастлив да се нарека турчин".......... НЕПРЕКЪСНАТО ДА МИ Е ОТЗАД , И ВСЕ ДА СИ ГЛАСУВАМ ЗА МЕДИ СОКОЛЕТО.
343
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Много си прав но за съжаление Народ НЯМА..няма и ХОРА..провокации има и от двете страни..някой усилено иска да ни вкара в сръбската клопка...днес българи мюсюлмани викат че са "турци"..утре ***..регионализма и ниската култура са една от причината..друга причина за този процес е ниският жизнен стандарт в страната..Липсата на средна класа от интелектуалци..обезлюдаване насилствено и съвсем съзнателно на отделни региони..миграционните процеси..демографскияг срив..емиграционните потоци..Липсата на национална стратегия и национална политика за интеграция на малцинствата..Накарай един учител или лекар да работят в тези региони!!!В никакъв случай не трябва да се прави и повтаря грешката от соца..прием с предимство на деца от тези региони..трябва да се търсят икономически лостове..Споделям опита си ..в една арабска страна например за да привлекат специалисти лекари и учители в пустинята им се дават безлихвени кредити..към заплатата си получават за отдалеченост допълнително още до Една Заплата!!!това е пътя към промяната.. бавен но сигурен!Другото е да повторим косовският вариант..дза се избием и мизеруваме за шепа политици жадни за власт..готови на всичко за да удовлетворят своя егоцентризъм..ЛИПСВАТ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИЛИПСВА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРЕН КАПИТАЛЛИПСВА РЕД В СЛУЖБИТЕ......
342
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
докога ще се говорят за простотии.тоз бил българин,тоз бил турчин,тоз бил ***.вие друга работа нямате ли та да се дърлите за глупости.те турците като нямат самочувствие да си слагат *** и да си ходят в турция.да престанат да се правят на велики,видяхме до къде стигнаха те.не стига в турция не ги искат нашите турци,ами си вирят носа.ходете си на работа,живейте си в къщи,никой не ви закача.като не ви харесва,заминавайте си където искате.престанете да се правите на турци,защото сте никои.всеки е такъв какъвто е роден в страната си.
341
0
 
1
 
! Отговори
х преди 15 години
Ако в тази наша държава имаше добри закони и ако те се спазваха щяхме да си спестим много излишни емоции и омраза. Щом живееш в България- ти си българин и се подчиняваш на законите. Ние не сме многонционална държава и сме в правото си да браним българското в името но Левски и Ботев ако щете... Мисля, че може да живеем много добре и в разбирателство българи, турци и вякакви други, ако всички осъзнаем, че това е нашата държавата и от всички нас зависи каква ще е тя....и ако за всички законът е еднакъв и се спазва...но...
340
0
 
1
 
! Отговори
x преди 15 години
DRUGARI,NE SE PODDAVAITE NA PROVOKATSII:EDVA LI EDIN SVESTEN TURTCHIN SHTE NAPRAVI TOVA:TOI DOBRE ZNAE TSENATA NA ZEMQTA V KOQTO JIVEE
339
0
 
1
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Турцитею, които идват да живеят тук са най-страхливите ***, които са се пръкнали. Бягат от турската казарма, защото ще им напълнят гъзoвeтe там, на страхливите ***. Така че никой турчин, който е дошъл в България 17-18 годишен, не може да ме уплаши. *** са тия дето са тука.
338
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Едната чест ни е останала братя българи.До тук ни докараха некадърни политици,хора необичащи България,на които не им пука за нищо когато са на власт,самозабравили се.Ей,до каква мизерия докараха България и народа,да се карат помежду си!Беден ,окаян народ !И Господ вече не може да ни помогне!
337
0
 
1
 
! Отговори
kirkor преди 15 години
Добро утро на всички тук които се правят на БЪЛГАРИ пък не могат да пишат на български.Просто си пишат със латински букви.Виште какво станете хора най накрая а не българи или турци или не знам какви още.Много ясно е че това писаното е провокация.Атака са *** и правят всичко възможно да ни скарат вътрешно в държавата.Само че не дай си да стане нещо като война тези *** от Атака първи ще напуснат България
336
0
 
1
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Братя българи,не се поддавайте на поредните провокации на фашистите от АТАКА!!!Много ясно че те са автори на тези провокативни надписи. За какво ни е на нас,турците,сами да буним раята?Нима не ви управляваме( с помоща на машата Сергей)? Нима не сме изкупили 2/3 от пустеешата ви земя? Нима половината заводи в Северна България не са вече наши? Нима всички пловдивски отбори не са вече турски? Защо да си разваляме рахатлъка!!! Не си го разваляйте и вие , а гласувайте за ДПС-единствената либерална,европейска партия и каквото Аллах даде... П.п Неуважаеми атакисти,за да ви фане некой дикиш на глупостите барем пишете на родния си език,ако можете де.....
335
0
 
1
 
! Отговори
Българка преди 15 години
Znaesh kakvo shte ti kaja Kanuni.. ne znam si kakav. Kato edna gorda balgarka i dokato sam si v moqta strana, v koqto vie ste na gosti vprochem, shte si kazvame, kakvoto ni e na dushata.Edno e, che po tiq forumi, samo nqkoi turski *** kato tebe moje da se perchi i da ni vika da sme si sedqli vkashti, ama pak ti kazvam... Az sam si vkashti, a ti kade.... pri sasedite... a?! Taka,ceh moje daje da mu zvannesh na drugiq ***,deto mi hodil na izborni ekskurzii do Bulgariq,da ti dade napatstviq kak da si stignesh u vas... Zashtoto poslednoto neshto, ot koeto Bulgaria ima nujda sa takiva praznoglavci i perkovci, det daje si nqmat onaq rabota da se pechat s neq.. A za vsi4ki onezi normalni i razumni hora, koito ne opredelqt sebe si kato cherni, beli ... balgari ili turci, a po tova, kakvo predstavlqvat kato hora... Neka chuvstvat Bulgariq za tqhna rodina i da rabotqt za blagoto i!!!
334
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Pisaneto po steni ne e t vchera. Kakvo se pishe e druga rabota. MBR trqbva da poeme sluchaq i da se nalojat sankcii na izvurshitelite. No da se stigne do tuk, e che mnogo ot fasadite na sgradi sa napisani s kakvi li ne necenzurni dumi. I ne sum chul za nakazaniq.
333
0
 
1
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 15 години
"Колко съм щастлив да се нарека турчин"
332
0
 
1
 
! Отговори
Funkagenda преди 15 години
90 procenta ot nacistite ne znaqt dori za6to mrazqt turcite ili kusite rakavi kakto iskate gi opredelqite.Tezi 10% koito znaqt za6to gi mrazqt te ne pi6at v saitove ami deistvat ... ne sum ot haskovo,a ot varna i vuv varna ve4e e po4nala akciq.*** po4va da gi iznasq ot varna i kam 2010 g. *** vuv varna nqma da ima.Ako ima nqkoi po surcat i po taka golemi4ak vuv haskovo neka da go napravi su6toto.Probvaite ni6to ne gubite
331
0
 
1
 
! Отговори
Kanuni Sultan Suleym преди 15 години
Vnimavay az da ne ti po4ukam na vratata.***,kavto sam ogromen sta sma4kam.
330
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Явно ще се гласува за "АТАКА" може и те да не са много читави но са последната барикада преди превземането на територията все още носеща името БЪЛГАРИЯ! Няма за мислене, няма вече накъде...
329
0
 
1
 
! Отговори
stoyanoffski преди 15 години
Аз гласувам само за АТАКА!!! Хора,вземете се в ръце и гласувайте,гласувайте за когото искате,само така ще му се види края,иначе тия турци ще ни претопят!
328
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Теодора недей да ги объркваш, че ще станат като *** -да не знаят какво са. Трябва обратното -да се обясни на *** че са турско племе което доброволно да се изсели. Тука и без това не им е добре и по лошо ще става, а всички хора трябва да живеят добре -турците и *** в турция, Българите в България.