Стига амнезия!

Трета седмица след убийството на Стоян. Трета седмица промяна няма! Отново на протест, но този път от Студентския град до парламента
17 дек 2008 21:15,
81
Стига амнезия!
Колаж: Dnes.bg

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.

Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Това са исканията им... на студентите, които трета седмица чакат справедливост за смъртта на Стоян и за сигурността си в Студентския град.

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентски град, приятелите на зверски убития студент по фармация отново ще се съберат на 19.декември в 11 ч. пред зала "Христо Ботев".

Този път обаче няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.

Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че Висшият съдебен съвет е решил да вземе под наблюдение делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Работната група за наблюдение на делата от особен обществен интерес е изпратила писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане за информация за това дали е образувано досъдебно производство по случая и от коя дата е, кой е разследващият орган и наблюдаващият прокурор.

Отправено е и питане дали делото е взето на специален отчет във ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
и да протестирате и да не протестирате все тая. ако линчувате убиеца, тогава може и да ви погледна с респект, но до тогава - среден пръст от мене.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е добре де, а това, че момчето е пласирало марихуана и др. и са го били заради това, що не го споменавате
58
0
 
0
 
! Отговори
linka преди 15 години
ako naistina se organizira nacionalna sta4ka moje i da ima efekt i ivan kostov da doide na vlast.toi e edinstveniq politik dokazal , 4e BG moje da se razvivai toi e 4ovekat izdignal darjavata na kraka
57
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 15 години
Не само студентите - всички трябва да сме на този протест, за да се осъзнае от управниците - настоящи и бъдещи, че българите искат промяна в отношението към тях и вече отхвърлят робския манталитет, който бе удобен за всички управници досега да ни въртят както си искат! Всички на протеста, за да защитаваме правото си на качествен живот и да се спрат подигравките към народа от управници, пряко вързани с престъпност и мафия. Необходима е смяна не само на управляващите партии днес, но и смяна на отношението на управниците към хората. Което няма как да стане ако не излезнеме всички по улиците и не настояваме за това!
56
0
 
0
 
! Отговори
да изметем оклука преди 15 години
54, ше ти майката! И второ - ти кво, не си българин ли? ***. Всички на студентския протест да почнем отнякъде!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kude e talantlivata ni jurnalistka Yoncheva v tozi moment...
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз отсега знам какво ще се случи - ще дойдат 20 човека, ще поскандират и ще си идат поживо поздраво с подвити опашки.Лош е материала в тая страна.Страхливи хора сте, страхливци до един
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Друго правителство и какво? Посред бял ден хора умират в тази държава, какво ще промени ново правителство? Всеки е сам в мъката си, никой с нищо не му помага защо? Студентски град в София да се изчисти ли, нека се оправи...но тази тема не ме вълнува, а за студентите като са интелигентна нация какво търсят по дискотеки и казина.Всеки сам отговаря за себе си, на умрелия да почива в мир, на живите живота продължава, а мъката за близките остава. Горчивата истина!
52
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Нека подкрепим студентите в петък от 11! Време е това правителство да си ходи!
51
0
 
0
 
! Отговори
kiro pora преди 15 години
imax previd V MEXANATA ................
50
0
 
0
 
! Отговори
zok преди 15 години
когато си друсате потните , и единствената мисъл в главата е къде да го заврете ,си спомнете за СТОЯН и неговите близки . и си молете в този момент някой да не изнасилва сестра ви или дъщеря ви под ритъма на тази така прекрасна музика......
49
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Нека изхвърлим *** от парламента! Стига корупция, стига подигравка с младите хора! Елате всички в петък за да изразим общественото мнение!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се построи нов студентски град. Държавата има достатъчно пари. Трябва да се инвестира в младите и образованието, така както ирландците инвестираха в образованието и се превърнаха от най-бедната държава в Европа в най-богатата. Нов студентски град където да живеят и учат само студенти без казина и чалготеки.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
УТРЕ В КАЗАНЛЪК ЩЕ ИМА ПРОТЕСТНО ШЕСТВИ!ОЧАКВАМЕ ДА СМЕ ОКОЛО 2 ХИЛЯДИ!
46
0
 
0
 
! Отговори
STUDENT преди 15 години
ТАМ СЪМ!!!Не коментирайте. сега ни е паднало! нека идем и да свършим нещо. да измием ***.викайте и пенсионерите, че имат свободно време милите, като стане боя ще ги отпратим!!!ВЪН ИЗМЕТТА ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
do преди 15 години
44, поне пиши на кирилица. Заради тези, който не се опитват въобще нищо да направят, не сме такова гражданско общество като гърците. По-лесно ти е да стойш отстрани и да пплюваш отколкото да се опиташ да промениш нещо. Лошото е че повечето българи сме така...
44
0
 
0
 
! Отговори
kiro pora преди 15 години
vie protestirateli a ???? mai samo se izlagate na fona na edno istensko grajdansko ob6testvo kato tova v garciq ...... xa xa ei *** AZ sam selqnin i 6te vi preponq edin drug selqnin Xristo Botev koito napisa specqlno za vas "V KRA4MATA " ....... druk selqnin Vasil Levski napisa 4e ot Balgarsko kerpi4 ne stava ..... a edin drug napravo si go kaza 4e sme mar6a ........... IZVODAT - sprete da pravite ra4en seks na publi4no mqsto ....... vie ste ni6to sme6nici
43
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Мозъчният център на БСП-тю ги пуска тези лафове.Това да да си знаете.Другарите от ред-бг "младите" социалистчета/комунистчета творят бисери сред вас.
42
0
 
0
 
! Отговори
Aналия Курвева от Па преди 15 години
ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ "НЕМОЖЕМ БЕЗ ДРОГА", "НЕМОЖЕМ БЕЗ АЛКОХОЛ", 'НЕМОЖЕМ БЕЗ ЧАЛГА' ,"НЕМОЖЕМ БЕЗ ДИСКОТЕКИ'' !! ИСКАМЕ ВСИЧКО ТОВА ! ИСКАМЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПУСНАТ СТУДЕНСКИЯ ГРАД,ДА ГО ВЪРНАТ ПАК НА СТУДЕНТИТЕ!ДАЙТЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА СИ ИСКАМЕ ТЕЗИ ПРАВА !! btw УТРЕ ИМА ПРОМОЦИЯ НА ВОДКА В МИЛЕНКАТА ;))
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОК ***, щпм казваш...