Стига амнезия!

Трета седмица след убийството на Стоян. Трета седмица промяна няма! Отново на протест, но този път от Студентския град до парламента
17 дек 2008 21:15,
81
Стига амнезия!
Колаж: Dnes.bg

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.

Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Това са исканията им... на студентите, които трета седмица чакат справедливост за смъртта на Стоян и за сигурността си в Студентския град.

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентски град, приятелите на зверски убития студент по фармация отново ще се съберат на 19.декември в 11 ч. пред зала "Христо Ботев".

Този път обаче няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.

Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че Висшият съдебен съвет е решил да вземе под наблюдение делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Работната група за наблюдение на делата от особен обществен интерес е изпратила писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане за информация за това дали е образувано досъдебно производство по случая и от коя дата е, кой е разследващият орган и наблюдаващият прокурор.

Отправено е и питане дали делото е взето на специален отчет във ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
жорж преди 15 години
Абе и аз нещо не сванах ,какво искат за какво протестират и за какво се борят студентите -нали убийците са задържани .Какво поколение на какви 500 лв???Ами учете в Оксфорд и взимайте 5000 паунда -само ,че там не е като студентски град който мяза на нещо средно на Син Сити и *** бардак! Кръчми ,клубове ,дискотеки ,наркотици ,разврат ..искате на всеки метър и пред всяка кръчма полицай ли ?Нали ще ревнете че има полицейщина ..то и полицаи кандидати да работят в това РПУ май няма ...За каква промяна говорят обаче -едва ли за тотална забрана на увеселителните заведение ..за някои студентсвото е само купон и безразборен секс-затова и новоизлюпените специалисти в Европа мият чинии ,лепят плочки и карат таксита!!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
zorro преди 15 години
Участвах през 1990 година в студенсктите протести в Шуменският университет, тогава имаше купонна система, а за нас в университета постоянно си имаше луканка и хляб, никой не ни е искал пари за нея имаше на корем. От позицията на 18 годишен житейски опит си вадя изводите, че и това е постановка и накой ще спечели дивиденти и власт. Можете ли да си представите цял квартал "Студенсткият град" без нито една дискотека, бар и каквото се сетите кръчма, след месец ще има стачка да ги върнат, на всички ни е ясно, че днешната младеж , по голямата част отива да учи просто да се отдели от мама, да опита от живота, да не се върне на село, но не и да научи нещо. Като ги слушам за кампуси и градинки да говорят ми става весело, никой не каза шума от дискотеките ми пречи да уча, ама никой!
18
0
 
0
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 15 години
ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ"НЕМОЖЕМ БЕЗ ДРОГА","НЕМОЖЕМ БЕЗ АЛКОХОЛ","НЕМОЖЕМ БЕЗ "!ИСКАМЕ ВСИЧКО ТОВА!ИСКАМЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПУСНАТ СТУДЕНСКИЯ ГРАД,ДА ГО ВЪРНАТ ПАК НА СТУДЕНТИТЕ!ДАЙТЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА СИ ИСКАМЕ ТЕЗИ ПРАВА!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
УТРЕ ПАК ИЗЛИЗАМЕ ! ПОДКРЕПЕТЕ НИ
16
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 15 години
Гърция, Франция.....дали ние сме по-умни от тях,а. Когато правителствата пренебрегват обществените интереси, а преследват единствено частния такъв и мнозинството страда от това, просто гражданите излизат навън и сменят правителството или дори системата, както трябва да бъде в нашия случай. Но това става в цивилизованите страни, където хората си знаят правата. Тук незнам какво трябва да стане(изобщо тук всичко е ставало и става в момента), че на някого да почне да му пука и да реши да промени нещо.
15
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
А бе до кога "млади социалисти" долни комунисти ,ще се пулите пред мониторите!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
убийците до един месец ще бъдат пуснати и ще купонясват в Джим Бийм
13
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Що бе аз съм си Студент.И не няма да застана зад вашите искания,колкото и отвратен да се чуствам за това що става в бг последно време.Нищо общо с разума и логиката не излагате.Заблуждавате се.Пробутвате социални увреди на хората.До кога ще говорите глупости.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това ще е егати протестния поход - от зала Христо Ботев до центъра.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте и аз съм бил студент по медицина.Завърших преди 4 години.Но днес като ве гледах в предаването на Милен Цветков видях колко сте елементарни.ТА ВИЕ СИ ГО ТЪРСИТЕ САМИ!ИСКАТЕ НАРКОТИЦИ!ИСКАТЕ АЛКОХОЛ!ИСКАТЕ РАЗВРАТ!БАРОВЕ!АМИ ТОГАВА СИ ТРАЙТЕ !НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ КОЛКО СТЕ БАНАЛНИ!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че в суматохата не се разбра? Да сте по-интелигентни, разбрани, умни, красиви?Това на кое гише трябвало да ви го раздадат, пък свършило точно пред вас, скъпи суденти?Как точно се върза инциндентната смърт на едно момче с "Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева"Кви 5 лева?!!?
9
0
 
0
 
! Отговори
БИВШ СТУДЕНТ преди 15 години
Вижте и аз съм бил студент по медицина.Завърших преди 4 години.Но днес като ве гледах в предаването на Милен Цветков видях колко сте елементарни.ТА ВИЕ СИ ГО ТЪРСИТЕ САМИ!ИСКАТЕ НАРКОТИЦИ!ИСКАТЕ АЛКОХОЛ!ИСКАТЕ РАЗВРАТ!БАРОВЕ!АМИ ТОГАВА СИ ТРАЙТЕ !НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ КОЛКО СТЕ БАНАЛНИ!
8
0
 
0
 
! Отговори
Ram преди 15 години
пак ли цъфна ?! С този правопис нямаш шанс някога да станеш студент, така че не им давай акъл! Лично на теб, ти е дефицит! Затворник нещастен!
7
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Гледах ви физиономиите тази вечер при М.Цветков.Ми втрещих се що за индивиди сте,и що за глупости изказахте.Моя блок 9,Моя блок 23,Кампуси и прочие.По елементарни млади хора не съм виждал.Искайте от ректорите и министъра да ви облагородят средата.Хората с разум няма да ви поткрепят.Сменети си чипа.
6
0
 
0
 
! Отговори
wiggaa преди 15 години
Дано дойдат много хора да покажем поне веднъж,че можем да бъдем единни, ченаистина се борим за нещо и няма да си затворим очите и този път!Трябва да има справедливо наказание.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и гадно да звучи " Керванът си върви ,а кучетата лаят" нищо няма да се промени с протести. Пука им на ония в парламента и министерствата а студенти и млади хора в бг. За да им запука трябва да им се бутне някой милион за да се заинтересуват. И водени от идеалистчни чуства правим една революция и после пак ще си изберем крадци и лъжци за управници.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
revolution
3
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 15 години
Да ги изкараме от дупките им,народоубийците-политиците!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАЧАЛОТО! Когато нацията спи, младите са тези, които я събуждат! Вие сте надеждата!
1
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
nie vi 4akahme na osmi da vi 4uem....