"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!

В писмо до Dnes.bg групата опровергава твърденията, че ще окървави демонстрациите
13 яну 2009 07:01,
155
"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!
Снимка: aresistance.net

"НЕ СМЕ СЪОРГАНИЗАТОРИ или ОРГАНИЗАТОРИ и няма да подкрепим и присъстваме на този протест официално, като група".

Така започва адресирано до редакцията на Dnes.bg писмо, в което групата "АнархоСъпротива" опровергава твърденията, че заплануваният за 14-и януари протест пред парламента ще бъде окървавен от анархисти.

"Ние, хората, обединени в неформалния колектив “АнархоСъпротива”, решихме да изразим нашето отношение относно протеста, макар писането на декларации и използването на гръмки думи да не е предпочитаният от нас метод за действие", пишат от организацията и допълват:

"Стоим зад природозащитници и студенти в яростта им, предизвикана от продължаващите процеси на комерсиализация на природа и образование, както и зад гнева им, предизвикан от насилието, съпътстващо тези антиобществени процеси на приватизация.

Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта".

От "АнархоСъпротива" заявяват, че не виждат здрава логика в това хора с откровено расистки мироглед, с неприкрита неонацистка символика да излизат и задават рамката и тона на протести с конкретна цел и искания...

И всичко това на фона на закани за “най-грозните картини в България” и явните стремежи за ексцесии между враждуващи футболни агитки, което заплашва да опорочи протестите на студентите, да даде формален повод на медии и власт да атакуват и омаловажат целите на подобен протест.

По този начин социалното напрежение ще бъде канализирано за пореден път, а недоволните студенти, еколози и обикновени граждани – омаскарени заради шепа футболни хулигани.

Анархистите наричат манипулация и търсене на евтина сензация участието и подкрепата на гръцки футболни хулигани, които "видите ли, връщали жест към българи, подкрепили протестите в Гърция миналия месец".

По думите им протестите няма да се превърнат в нищо повече от безсмислени паради.

"Нещата не стават по-предизвикателни, креативни и ефективни, а просто ще се превърнат в безформена група хора, държащи табели с надписи; всички са отегчени и им е писнало от това, така че трябва да има по-ефикасни и вълнуващи начини, за да изразиш и постигнеш това, което желаеш", завършват от  "АнархоСъпротива" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Атака преди 15 години
Кое е по-изгодно за маимуните във власта да има протести или да си крадат спокоино? Мисля, че така наречените АнархоСъпротива работят в помощ на тиранното ни правителство... РЕВОЛЮЦИЯ! АТАКА!
73
0
 
0
 
! Отговори
AHH преди 15 години
Упитва се управляващата класса да опорочи протестите всячески и да ги изкара политически - НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ - НАРОДА ИМА ПРАВО ДА ИЗРАЗИ СВОЕТО НЕДОВОЛСТВО СРЕЩУ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА В БГ и истинския бизнес в БГ излиза на улицата и ще протестира, но онзи бизнес, които изнемогва притиснат от политическата олигархия!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
PILAT преди 15 години
Едва ли ще кажа нещо нова ако кажа, че България в момента е ОКУПИРАНА ОТ ИЗМЕННИЦИ НА РОДИНАТА.Миналата година ми попадна книга със спомените на един българин, който е бил опълченец на Шипка. Един от българите показал преди 130 години, че България не е, не може и НЕ БИВА ДА ЗАГИНЕ. Българине са един от последните НАРОДИ С НАЙ-СТАРА ИСТОРИЯ В ЕВРОПА ВЪОБЩЕ - НАД 2200 ГОДИНИ ДОКАЗАНА ИСТОРИЯ КАТО НАЦИЯ И ДЪРЖАВА.Просто сега е времето отново да си върнем държавата.Тя е в бедствено положение - благодарение на изменниците на Родината, които се намират в парламента, правителството и президентсвото (да не го забравяме).А когато една държава е в бедствено положение ДЪРЖАВНИЯ ФЛАГ СЕ ОБРЪЩА НА ОБРАТНО - В НАШИЯ СЛУЧАЙ С ЧЕРВЕНОТО НА ГОРЕ.УТРЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СЪС ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ ОБЪРНАТО НА ОБРАТНО."БОГ ДА ПАЗИ НАРОДА И РОДИНАТА" - С ТЕЗИ ДУМИ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА, ВОЙНИЦИТЕНИ НА СЛИВНИЦА, НА ОДРИН И ДЕДЕАГАЧ СА ПРОЛИВАЛИ КРЪВТТА СИ ЗА ДА МОЖЕ НИЕ ДНЕС ДА СЕ НАРЕЧЕМ БЪЛГАРИ И ИЗПИТВАМЕ БЕЗМЕРНА ГОРДОСТ ОТ ТОВА.Така че, и утре "БОГ ДА ПАЗИ НАРОДА И РОДИНАТА"
71
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
prikazki za toka za Dogan i B.B. item podobni.Na protesta tryabva da sme vsi4 ki no do tam ni dokaraha 4e ne mojem da si platim bileta do Sofia.Izmitayte gi !Ne ni tryabvat parti za da izberem pravitelstvo.
70
0
 
0
 
! Отговори
hexz преди 15 години
111 Много си ***, ама много. Чак не намирам думи да го изразя. По- голям циркаджия от теб няма. Яж си и си трай и се радвай че *** взима пенсия 100 лв. От къде има толкова *** в тая държава. Тези хора ще отидат да защитават и твоя интерес бе ***. Ама мизерниците сте си мизерници и такива ще си останете.
69
0
 
0
 
! Отговори
Ж.Желев преди 15 години
Ние,анархистите няма да бъдем на протеста.Аз съм б чужбина ,а другият е болен.
68
0
 
0
 
! Отговори
REVOLUCION преди 15 години
Izob6to ne sy6testvyva podobna grupirovka, skypi sygrajdani. Tova e o4aqn opit na komunistite da manipulirat mediite i horata 4res masova sybluda. Ni6to novo. ***-syprotiva... A istinskite anarhisti, 6te bydat na 1-vi red na 14.01.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора като Иван Костов и Бойко Борисов не трябва да претендират за участие в управлението на България, след като вече са били в управлението и е известно какво са направили
66
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Stiga reval be, komunist ***!
65
0
 
0
 
! Отговори
Anarhist преди 15 години
Tova ne sa NIKAKVI anarhisti. Povqrvaite mi, nie SHTE uchastvame...
64
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
Сединението прави силата.
63
0
 
0
 
! Отговори
ucom преди 15 години
Obratno v Sibir i teq !
62
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Мухобойко и той е сред ***, заедно с червената крадлива шапчица и *** *** Доган
61
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
КОИ СА *** ПОСЛЕ!!! КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ, ГОРКИТЕ... :)))РАДВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ УПОТРЕБЕНИ! ЩЕ БЪДЕ МНОГО ЗАБАВНО! ЦИРК! :)))
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разделяй и владей ! - идеална работа върши у нас !... и ще продължава да е така
59
0
 
0
 
! Отговори
ПРОСТО ЧОВЕК преди 15 години
Само така може да покажем, че сме достойни хора, а не мекотели. Ако продължим да се правим на непукиси долните и крадливи политици ще продължат да правят това, което правят вече 20 години Дойде време да запеем СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ, ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ.
58
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Анархо-незнам си какви... Ако аз ви напиша, от името на Движението за диетични пържоли и безалкохолна ракия, че не подкрепям протеста но ще го опуша със аромат на препечени мръвки, ще ми повярвате ли?
57
0
 
0
 
! Отговори
mb преди 15 години
А защо смятате, че само комунистите са виновни????!!??След тях кой дойде??? Още по зле и СДС и Царя!!!В момента са те на власт - това е факт, но нищо не се решава еднолично. Така че....
56
0
 
0
 
! Отговори
mb преди 15 години
А защо смятате, че само комунистите са виновни????!!??След тях кой дойде??? Още по зле и СДС и Царя!!!В момента са те на власт - това е факт, но нищо не се решава еднолично. Така че....
55
0
 
0
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
***!