"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!

В писмо до Dnes.bg групата опровергава твърденията, че ще окървави демонстрациите
13 яну 2009 07:01,
155
"АнархоСъпротива" срещу протеста на 14-и: Той е в услуга на държавата!
Снимка: aresistance.net

"НЕ СМЕ СЪОРГАНИЗАТОРИ или ОРГАНИЗАТОРИ и няма да подкрепим и присъстваме на този протест официално, като група".

Така започва адресирано до редакцията на Dnes.bg писмо, в което групата "АнархоСъпротива" опровергава твърденията, че заплануваният за 14-и януари протест пред парламента ще бъде окървавен от анархисти.

"Ние, хората, обединени в неформалния колектив “АнархоСъпротива”, решихме да изразим нашето отношение относно протеста, макар писането на декларации и използването на гръмки думи да не е предпочитаният от нас метод за действие", пишат от организацията и допълват:

"Стоим зад природозащитници и студенти в яростта им, предизвикана от продължаващите процеси на комерсиализация на природа и образование, както и зад гнева им, предизвикан от насилието, съпътстващо тези антиобществени процеси на приватизация.

Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта".

От "АнархоСъпротива" заявяват, че не виждат здрава логика в това хора с откровено расистки мироглед, с неприкрита неонацистка символика да излизат и задават рамката и тона на протести с конкретна цел и искания...

И всичко това на фона на закани за “най-грозните картини в България” и явните стремежи за ексцесии между враждуващи футболни агитки, което заплашва да опорочи протестите на студентите, да даде формален повод на медии и власт да атакуват и омаловажат целите на подобен протест.

По този начин социалното напрежение ще бъде канализирано за пореден път, а недоволните студенти, еколози и обикновени граждани – омаскарени заради шепа футболни хулигани.

Анархистите наричат манипулация и търсене на евтина сензация участието и подкрепата на гръцки футболни хулигани, които "видите ли, връщали жест към българи, подкрепили протестите в Гърция миналия месец".

По думите им протестите няма да се превърнат в нищо повече от безсмислени паради.

"Нещата не стават по-предизвикателни, креативни и ефективни, а просто ще се превърнат в безформена група хора, държащи табели с надписи; всички са отегчени и им е писнало от това, така че трябва да има по-ефикасни и вълнуващи начини, за да изразиш и постигнеш това, което желаеш", завършват от  "АнархоСъпротива" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Петков преди 15 години
Правилно ви го каза 111, но на никой не му се ще да чува, че ще се прецака утре. Откъде извадихте тези надежди за промяна и аз недоумявам, но времето ще покаже. Дали изборите ще бъдат редовни след 5 месеца или извънредни след 3 месеца служебен кабинет си е все едно, като всеки вече си е заплюл (не премислил) за кого ще гласува. Въпросът е дали ще научим името на старите управляващи през април или юни. На тези, които все пак ще замъкнат до центъра, вземете си топли дрехи за 2 часа и по един термос с чай, може да сипете и малко ракийка за енергийна стойност, ще ви трябва. Айде и утре пишете какво сте направили! :)
93
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
sram za vsi4ki pensioneri si ti deto pitash za 100 lv!Taka ubivash budeshteto na vnucite si.ta nali tezi koito ti kupuvat glasa za 100 lv tidavat i takava pensia zashtoto sa sviknali da ti podhvarlyat samo trohi i ti si dovolen!!!!!! Sram!!
92
0
 
0
 
! Отговори
EG преди 15 години
НЕ Е ВЕРНОЗАСТАВАМЕ ЗАД ПРОТЕСТАИ ЩЕ ХОДИМЕ 11 ПРЕД ПАРЛАМЕНТА110% СМЕ ТАМТАЗИ НОВИНА Е ЛЪЖА
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
VREME E ! ! ! KOMUNISTITE VYN ! ! !
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DA IZMETET BOKLUKA !!! A predstavitel na BCP tuka v saita "111" da byde izgonen obratno v Sibir nezabavno !
89
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
ПРОТЕСТЪТ Е ОРГАНИЗИРАН ОТ ПОЛИТИЦИ, СРЕЩУ ДРУГИ ПОЛИТИЦИ!АКО ТОЛКОВА ИСКАТЕ ДА ИМ ИГРАЕТЕ ПО СВИРКАТА - УЧАСТВАЙТЕ! ПАК ЩЕ БЪДЕТЕ УПОТРЕБЕНИ! ЧЕСТИТО!АЗ ПЪК ЩЕ СИ ПОЧИВАМ ВКЪЩИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА И ЩЕ ВИ ГЛЕДАМ СЕИРА, ИЛИ ЩЕ ИЗЛЯЗА НЯКЪДЕ ДА ПИЙНА И ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМ С ПРИЯТЕЛИ... А НА ВАС - ПРИЯТНО ПРЕкарване! :))
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Бойко и неговия прислужник-шеф на ГЕРБ дават по 100 лв. там съм. Мисля, че при такова добро заплащане всички пенсионери излизат барабар с патериците.
87
0
 
0
 
! Отговори
min преди 15 години
АБЕ ЗЛАТКО МНОГО СИ *** БЕ!!!Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта. Т.Е. ДА ТИ ГО ПРЕВЕДА, МАЛУМНО ЖУРНАЛИСТЧЕ -- АНАРХОСЪПРОТИВАТА НЕ СА ПРОТИВ ПРОТЕСТА НА 14, А СА ПРОТИВ ПРОСТЕСТИ В КОИТО СЕ ПРОПАГАНДИРА НАЦИОНАЛИЗЪМ, РАСИЗЪМ И НАСИЛИЕ!!!ТЪПО К.ОП.ЕЛ.Е!!!АНАРХИСТИТЕ ЩЕ СМЕ ТАМ
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мона ЛизаЗдравй,Сергейцяла България говори,но аз не вярвам,че си гейи тука може да се спориНо какво да кажем ние на мореточе за петролопровода Александрупулис-Бургасти се чеса само по дупетои се дуржа като пълен И ти разбра,че ни настигна кризаи помоли за съвет приятеля Догангледа го учуден като Мона Лизаама битият е бит,а сметката е АйбанНастъпи кризата със газаи от столицата ти Москвахвърли Българите в джазаи майката ни разкатаЗаради теб сега ни е студенотреперят нашите децаза туй сме тук обединеноза да ти сложим обецаБъди рахат за левия завойдръж здраво курса на трамвайянарода го удари на запойзащото вече ти се живда края Автор:Турбо
85
0
 
0
 
! Отговори
min преди 15 години
АБЕ ЗЛАТКО МНОГО СИ *** БЕ!!!Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта. Т.Е. ДА ТИ ГО ПРЕВЕДА, МАЛУМНО ЖУРНАЛИСТЧЕ -- АНАРХОСЪПРОТИВАТА НЕ СА ПРОТИВ ПРОТЕСТА НА 14, А СА ПРОТИВ ПРОСТЕСТИ В КОИТО СЕ ПРОПАГАНДИРА НАЦИОНАЛИЗЪМ, РАСИЗЪМ И НАСИЛИЕ!!!ТЪПО К.ОП.ЕЛ.Е!!!
84
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
аз лично ще хода и ще снимам и ще пратя на медиите по света да видат в ква мизерия живееме да види света защо българите бягат от тая мизерия тука и да видат как българите могат да станат един ден и да променят хода на историята. дано стане нещо голямо та нашите деца и родители да са горди че можем да се противопоставиме на тия робовладетели.. ако нищо не стане се махам от бг и тва е - ако ние не можеме да промениме хода то кой?
83
0
 
0
 
! Отговори
min преди 15 години
АБЕ ЗЛАТКО МНОГО СИ *** БЕ!!!Но не заставаме зад протести, които открито прокарват националистически тенденции. Не заставаме зад протест, който не само ще е в услуга на държавата и властта. Т.Е. ДА ТИ ГО ПРЕВЕДА, МАЛУМНО ЖУРНАЛИСТЧЕ -- АНАРХОСЪПРОТИВАТА НЕ СА ПРОТИВ ПРОТЕСТА НА 14, А СА ПРОТИВ ПРОСТЕСТИ В КОИТО СЕ ПРОПАГАНДИРА НАЦИОНАЛИЗЪМ, РАСИЗЪМ И НАСИЛИЕ!!!ТЪПО !!!
82
0
 
0
 
! Отговори
DDPiBR преди 15 години
Движението за диетични пържоли и безалкохолна ракия не подкрепвa протеста ! ! ! ! !
81
0
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Анархистите в основата на възникването на комунизма!А по-голямо зло на Земята от "червената" чума няма!Тогава?!
80
0
 
0
 
! Отговори
NacionalSyprotiva na преди 15 години
Nie NQMA da uchastvame v tozi protest, tyi kato interesite na nashata velika iztori4eska organizaciq ne sa za6titeni. Molim grajdanite da NE uchastvat v tozi protest, tyi kato Ahmed Dogan i BCP 6te ni sprqt djobnite ot 5 lv- mese4no ako na 14.01 ima hora pred parlamenta.Nie govorim ot imeto na 20,000 000 balgari i vi MOLIM: nedeite da uchastvate v protesta
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do " " - Nie NQMA da uchastvame v tozi protest, tyi kato interesite na nashata velika iztori4eska organizaciq ne sa za6titeni. Molim grajdanite da NE uchastvat v tozi protest, tyi kato Ahmed Dogan i BCP 6te ni sprqt djobnite ot 5 lv- mese4no ako na 14.01 ima hora pred parlamenta.Nie govorim ot imeto na 20,000 000 balgari i vi MOLIM: nedeite da uchastvate v protesta!
78
0
 
0
 
! Отговори
Pensioner преди 15 години
Кога и къде ще дава Бойко по 100 лв? Много е важно да знаеме, къде да ходиме. Все пак ние сме болни и възрастни и не можеме много да стоиме на студено.
77
0
 
0
 
! Отговори
анарходемократ преди 15 години
Трябва да се създаде тотален хаос, за да може от него да се създаде ред. Това са законите на физиката, природата и политиката. Скапаните политици най-много ги е страх от "народната любов", защото полиция, парламент, съд и др могат да бъдат купени. Но цял един народ не може нито да бъде принуден, нито да бъде купен да понася "*** на жълтите павета". Да изхвърлим ***!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
predstavqm si, kak nqkoi ot na6te politici e dal taini4ko zapoved ,na nqkoi ,veroqtno i ot DANS,da napi6e i vnedri taq statiika,i tozi nqkoi e bil dostatu4no TUP DA ZA VUR6I S ONAQ REPLIKA ZA VALNUVA6TIQ NA4IN....HAHAHAHA
75
0
 
0
 
! Отговори
АТАКА! преди 15 години
Томас Джеферсон е казал: "Тирания е когато народа се страхува от правителството, СВОБОДАТА Е КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ СТРАХУВА ОТ НАРОДА! На 14ти ще започнем да се освобождаваме! РЕВОЛЮЦИЯ! АТАКА!