Протести до 21 януари

Общината дала съгласие за провеждане на митинги от 11,00 до 19,30 часа всеки ден до 21 януари включително
16 яну 2009 10:30,
169
Протести до 21 януари
Снимка: Dnes.bg

Столичната община е дала съгласие за продължаване на протестните митинги и живата верига пред сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на общината.

Протестните действия ще са на 17, 18, 19, 20 и 21 януари от 11,00 до 19,30 ч.

Организатор е инициативна група от студенти, граждани, неправителствените организации Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове и Гражданското сдружение за защита на студентите в "Студентски град", екологични и граждански организации и движения. 

Протестните действия трябва да са извън охраняемата зона на Народното събрание.

Преди старта на митингите, от 10,30 часа, булевард "Цар Освободител", между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ще бъде затварян за движение за автомобили.

Протестите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
СВОДНИК преди 15 години
ПРОСТУИРАЩОТО УПРАВЛЕНИЕ ИСКА ПО-ГОЛЯМ
67
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
са против всички защо ги няма анархистите?Детинщини са това! Защо ли им се вързахме въобще! Децата си играят на политика, обаче без политически искания. Ами като не искате да идва този и онзи сега да не реват че са малко! Аз неканен не ходя. На граждански протести, където идват пикльовци, които 97 г. още са сучели от майките си, и ми казват да не викам това и онова- не отивам. Или излизаме да ги гоним, или хич да не се пенят. Дяца! Ще протестират под час, с пенсионери и млади майки в тоя студ! Как не ги е срам- изкараха хората да студуват, да ги бият, ос.раха (с извинение) положението още първия ден и продължават да си завират главите все по-дълбоко и по-дълбоко в пясъка, пък дупетата им навън!Не можеш да си политически настроен (аз съм, sorry), не може да симпатизираш на футболен отбор- sorry, аз съм си фен, не може да се поставят политически искания- sorry, ама аз защо да излизам тогава, и най-накрая не може да протестираш преди и след определеното време. СМЯХ!Депутатите сутрин идват на работа спокойно- улиците са празни. Излизат си през задните входове когато си искат и вечер се прибират пак спокойно защото някой разпуснл митинга преди да ми свърши работния ден! А, и за разнообразие може да погледат сеир докато си пият кафето.С такива детинщини нищо няма да постигнете! На тези въобще не им пука дали сте на топло или нямате парно, дали Брюксел ще им отпусне пари или ще им се кара за още едно нещо. Важното е митинга да не им развали хатъра!Алооо, дяца, 97 г. България бе блокирана близо седмица преди да изпуснат кокала. Мислите ли че им пука на депутатите? Само карате пенсионерите да мръзнат.
66
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ПРАВ СИ И ЕТО ТИ ОСНОВАНИЕТО ОТ ЗАКОНА ЗА МИТИНГЕТЕ......"Чл. 8. (1) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KAK DA Q NAPRAVIM TAZI REVOLIUCIQ KOGATO STUDENTITE SA TOTALNO MANIPOLIRANI I GLUPAVI CAISATKOVCI,AKO SLAVI POVEDE NARODA MOJE NO TEZI STUDENT4ETA SI MISLQT 4E TOLERANTNI A VSY6TNOST SA GLUPAVI I NEOPITNI ,NAIVNI DE4ICA,
64
0
 
0
 
! Отговори
Агитка преди 15 години
По коя телевизия излъчвчт протеста бе братя и сестри ,помогнете ни....но не ни хулете.....и ние като вас сме заинтересовани от събитията все пак и ние плащаме дан на таз държава,а и децата ни са сред вас-благодарим ви и Успех Българимилейте за майката България където и да сте..
63
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 15 години
ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК, РАНЕ ОТ ПОЛИЦАЙ НА 14.01 ПОЧИНА СЛЕД ТРАВМА НА ГЛАВАТА!!!!!КЪДЕ СТЕ, КОЛКО БЪЛГАРИ ИМА В МОМЕНТА ПРЕД НС???ОВЦЕ СТЕ И ЩЕ ПОТЪНЕТЕ, АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СИ СТОИТЕ НА ТОПЛИЧКО, СТОЯ И НАБЛЮДАВАМ ДАЛИ СЕ ПЪЛНИ ПЛОЩАДА И СЕ РАЗОЧАРОВАМ СЪС ВСЯКА ИЗМИНАЛА МИНУТА!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо храним по4ти 300 *** , когато мижем да станем президенска република и да храним много по малко, и колкото по малко - толко по добревместо 300 души да уграбват страната - 20 ще си вземат колкото им е необходимо и другото си остава на страната.Господина Симеон С.трябва да спре да си присвоява планини и земи от страната ни
61
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 15 години
Хе , вие сте Я Костов ,Я Сидеров под прикритие!Протестът е за смяна не на политическата система , а за статуквото , без значение на политическа сила.Протестира се против всички ,а не само против една партия. Хората желаят да гласуват за личности, за спазване на законите от всички, за спиране на безотговорноста.Не се опитвайте да яхнете гнева на хората..
60
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
НЕ СМЕ САМИОт: анонимен" Костов се юрна на протеста. Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях, обяви лидерът на ДСБ.По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!, категоричен бе Иван Костов.Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори изпратени нарочно, каза Костов и допълни:------------------всички интелигентни и будни хора ще излязат на протест!вие от кои сте?
59
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Общината дала СЪГЛАСИЕ, кога и къде да се провеждат митингите. Защо си мисля, че при организиране на такова събитие, по закон и конституция, общината трябва да бъда само ИНФОРМИРАНА за това, кога и къде ще се провежда митинга??!!
58
0
 
0
 
! Отговори
k.siderova преди 15 години
Naistina mieh toaletni, be6e prez 2006 godina v Germania.. No slu4i se 4e udarihme jakpota ot 21 milliona euro, i si go razdelihme trima 4oveka.. Sega ve4e ne mi se nalaga da miq kakvoto i da bilo Stanislave.. No tova koeto me boli, e za Bulgaria i horata.. ni6etata i mizeriata.. Syglasi se s men, 4e e savsem normalno horata da jiveiat oholno, da spestiavat ot zaplati i da se radvat na obiknovennite malki ne6ica.. Kaji ti na kakvo se radva6 v momenta??? Az 6e ti kaja - NA NI6O !!!I tuk ima komunisti4eska partia, no viarvai mi, mislqt za horata,za podobriavane na jiteiskia standart i kolkoto i prosti i elementarni da mi izglejdat(vinagi sam smiatala, 4e Bulgarskia narod e nai inteligenten i umen), vinagi si imat uvajenieto na naciata, vinagi se podkrepqt i ima edinstvo.. Gotova sam da doida i da zastana zad protesta, no vse si mislq, 4e kolkoto i millioni da imam zad garba si, to i te niama da pomognat da promenim ne6ata.. Prosto tova pravitelstvo trqbva da si ide, no .. zatova trqbva REVOLUCIAI za6o li imam 4uvstvoto, 4e horata niamat sili da se boriat ve4e.. ot4aqha se.. vsa6nost dali naistina ostanaha hora v Bulgaria???ah da.. studentite, pensionerite i.. pravitelstvoto..
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имало 200 души в момента ..много бързо ви прегоряха бушоните ,къде ви е революционната нагласа от 14 01 2009 ?? Ей панаирджии бай ганьовски -като няма единство на целите и идеите ,няма задружност в отделните обществени слоеве -НИЩО няма да постигнете!!!!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей най после и от BTV се престрашиха,току що в обедните новини даваха кадри от полицейския произвол,един ченгел казваше на другите:"Който гъкне удряй",много ми се ще Миков да реагира на такива кадри,и най вече от Канал 3
55
0
 
0
 
! Отговори
Ф преди 15 години
Повдига ми се от толкова алчност и безотговорност. Ходете на протести заедно с гърци и други *** за България.Аз не отивам никъде. Маша на чужди интереси няма да бъда.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вече не подкрепям протеста.''Някой''-кой е този'' някой'' който организира протест.Кой иска да смени властта без да политизира.Това означава да си направим нов бар-дак със старите ку-р-ви.А те са пак комунистите.Те организират вече 60 г. избори ,власт, скапване на държавата, митинги в подкрепа на нещо, и митинги против нещо, те организират уж сбивания ,те бият протестиращи, те изопачават нещата така че, все някой друг да е виновен-ББ ,Костов ,американците, капиталистите, ЕС и др. Според случая.Ще подкрепям тази или тези партии които излязат и открито поемат отговорност за бъдещо управление като кажат какво ще правят за бг.СТИГА АНОНИМНИ ОРГАНИЗАТОРИ НА ПРОТЕСТИ -ТЕ СА ЧЕРВЕНИ.Митинг за аец-що за глупост.България няма нужда от ток а от газ.На ченгетата на гоце им се дощяха още пари -ще пускат електроцентрали ще продават ток и ще печелят милиарди ще купуват избори и власт.Докога.
53
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Управляващите сами разрушиха обществения договор като не си спазиха предизборните обещания. Смятам че говоря от името на повечето работещи българи, които на всичкото отгоре сме изкарали не едно сваляне на правителство!КАКВО ЧАКАТ ОПОЗИЦИЯТА И СИНДИКАТИТЕ АМИ НЕ ОБЯВЯТ ВСЕОБЩ ПРОТЕСТ ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЙТО ДА СЕ ПРОВЕДЕ ОТ ... ДО ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ МУ- КАКТО БЕШЕ 90 Г., 93 Г. И 97 Г. КАКВИ СА ТИЯ ДЕТИНЩИНИ, КОГАТО ЦЕЛИЯ НАРОД СЕ ТРЕСЕ ОТ НЕДОВОЛСТВО!Какво чакате- да станем като в Гърция ли? И там никой не искаше да поведе недоволните и сега никой неможе да ги прибере. Само не забравяйте, че тука е България. Тука полицията не развива дейност "Зад всяка униформа стои човешко същество" а типично по милиционерски само си търси повод да бие наред, така че стигнем ли до положението на Гърция ме е страх, че жертвите ще са доста повече и тогава Жълтите павета наистина може да станат чеврени.Не изпускайте момента и не се водете по детинщините! Ще дойдат да ми кажат какво да не вокам! АЛО, АЛАНКООЛУ, АЗ СЪМ ИЗЛЯЗАЛ ДА СЕ БОРЯ СРЕЩУ ЗАБРАНИТЕ, А НЕ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМ НА НОВИ! ВЪРВИ СИ ИГРАЙ НА ПЯСЪЧНИКА ПРЕД ВХОДА, АКО МИСЛИШ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО ПО ТОЗИ НАЧИН!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господа ....спомнете си Доволната Физиономия на Петков от Вчера ........ и разберете че проблем у BG НЕМА!
51
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
" Костов се юрна на протеста. Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях, обяви лидерът на ДСБ.По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!, категоричен бе Иван Костов.Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона. Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори изпратени нарочно, каза Костов и допълни:
50
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 15 години
Протеста на 14.01 помогна на всички българи да разберат че Б.Б. е част от сценария на БСП и този грижовно отгледан от тях герой става само за ШОУТО НА СЛАВИ !
49
0
 
0
 
! Отговори
K.K. преди 15 години
Бях на протеста на 14 и 15 Януари. Вчера имаше една шепа хора. Така им показвате ,че сте доволни от правителството и не ви пука ,че ви крадат. КАКВО ВИ СТАВА БЕ????????????