МВР към протестиращите: Пазете се... сами!

"Опазването на реда не е само наше задължение", МВР чака 5-хилядна тълпа да се изсипе пред НС
21 яну 2009 07:00,
88
МВР към протестиращите: Пазете се... сами!
Снимка: Dnes.bg

Заради днешните протести пред парламента МВР уведомява гражданите и гостите на столицата, че около площадите "Народно събрание" и "Независимост" ще бъдат въведени ограничения за придвижване.

От 11,30 ч. поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала "Христо Ботев" до последната спирка на автобус номер 280 и площад "Народно събрание".

За времето на протеста пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. "Цар Освободител", от бул. "Васил Левски" до ул. "Г. С. Раковски".

В зоната за сигурност на Народното събрание и Министерския съвет ще бъдат взети превантивни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред.

Организаторите очакват в протестите да се включат около 5000 души.

Те са осигурили 25 души с цветна лента на ръкава, които ще следят за недопускане на нарушения и престъпления от участниците в протеста.

МВР пък напомня на участниците в протестите, че спазването на законите е основен белег за демократичността на всяка държава.

„Правото на свободно изразяване на волята, на протест и несъгласие с политиката за управление на страната не може да бъде основание за нарушаване на правата на останалите граждани, още по-малко за провокации към полицейските служители, ангажирани с охраната на митинга“, добавят от министерството.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Ало ГЛУПАЦИТЕ, , БЕЗМОЗЪЧНИТЕ, ШЛЯЕЩИТЕ СЕ ПО КАФЕНЕТАТА, НЕНАБЛЯГАЩИТЕ НА УЧЕБНИЦИТЕ, ХУЛИГАНЧЕТАТА, ВОЛЕН СИДЕРОВЧЕТАТА, БОЙКО БОРИСОВ ТЪПАНАРЧЕТАТА, ИВАН КОСТОВ ШМЕКЕРЧЕТАТА И ПР. ПАСМИНА - пак ли ще ходите на разходка по жълтите павета бе глупачета? що не вземете да протестирате за това, че гърците ще затварят границата. Хайде на протест - издигайте лозунги срещу ДЯСНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ГЪРЦИЯ. *** тъпчовци. Защо не вземете да издигнете лозунг на благодарност към Турция, че се отзова и навярно ще бъдат направени алтернативни варианти за доставка на газ - да ви кажа ли защо????? Защото сте слагачи на Бойко тъпанарина и неговите бръщолевения срещу ДПС и пр. Защото не виждате по-далече от носа си. Защо не издигнете лозунг, че не бива, не може САЩ да имат президент ***. Нали сте АТАКА, нали сте фашисти, нали сте расисти, нали сте . А да ви видя? Защо не издигнете лозунг, че пътя на Китай е сбъркан. Издигнете, че тъкмо милиард и нещо да ви се смеят на тъпите лозунги. Нали тъкмо сега, след всички дивотии, които направиха Буш и неговата администрация Китай са аха аха на върха. Ало слагачите на Костов, Бойко *** и на Волен - къде сте със смешните си искания. Нали спряха заменките на гори, но защо не питате кой ги разреши навремето, кой измисли реституцията (не че е лошо...). Защо не протестирате пред Общината и пред Бойко *** загдето София е ***, транспорта е задръстен (и сте затруднени да дойдете на митинг). Нали проблемите на Студентския град не са от вчера, а са създадени от Иван Костов, Ст. Софиянски, сегашния Бойко. Защо бе олигофренчета? Защо пак пред парламента - да слушате чалги песничките и тъпите врякания - да ги изгоним, та да дойдем ние... Ало, мили момчета и момичета, не е ли време за сесия? Не се връзвайте на платените от Бойко провокатори псевдостуденти. Учете, спортувайте, бъдете умни...
6
1
 
0
 
! Отговори
Не лъжа като ФАРС преди 15 години
Фарс ти сам вярваш ли си? Недеи правокира хората защото и без това са доста ядосани. А ако си вярваш на дъмите - един ден ще посрешнеш съдията си. Бог да ти е на помощ.
5
1
 
0
 
! Отговори
Пазител преди 15 години
Да пазим се. С тези протести ние се пазим от мърсолите като вас! Марсоли които призовават да се пазят законите които те самите не спазват. ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ УМЕН ЧОВЕК КОИТО ИСКА ЗАКОНИТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ!!! ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ***!!! Сами ще го направим. Полоция не е нужна. *** ВЪН!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
Полицаите не са бодигардове на организаторите на митинги. Те охраняват немитингуващи от митингуващи и следят дали на самия митинг се спазва закона за провеждането на такъв митнинг. Ако не се спазва, те просто чакат да се получи заповед от кмета, че митингът се прекратява и хората трябва да се разотидат. Полицията се намесва едва, когато има заповед за прекратяване, а въпреки нея хората не се разпръскват и има такива, които вършат противозаконни действия. До тогава полицаите нямат право да се намесват. Затова и толкова време стояха на 15-и, докато маскираните им хвърляха железа на главите. Нямаха право да се защитят с активни действия, докато митингът не бъде прекратен (не от тях). Те стояха зад загражденията затова, въпреки че ги нападаха. Отговорността за реда при провеждането на митинги е изцяло на организаторите. Полицията се намесва, когато митинг вече няма - преценено е от КМЕТА, че не се спазва реда, че има нарушения и опасност за живота и здравето на хората И Е ОБЯВЕНО, ЧЕ МИТИНГЪТ СЕ ПРЕКРАТЯВА И ПРОДЪЛЖАВАНЕТО МУ Е НЕЗАКОННО.
3
1
 
0
 
! Отговори
Ало! преди 15 години
Управляващите всекидневно нарушават законите. Защо полицията просто не се обърне влезе в парламента и народното събрание и не ги арестува за корупция, измами и нарушаване на правата на 8 милиона души? Лецимерието на управляващите е безкраино. Но Времето ви доиде! *** ВЪН!
2
1
 
0
 
! Отговори
Ivanov преди 15 години
MVR da vnimava i da ne povtarq opita da vzeme straha na naroda zashtoto ot naroda im idvat zaplatite!!!!Grajdani tyrsete si pravata ako bydete napadnati ot policai po vreme na protestite,a i ne samo.Tazi korumpirana policia v bulgaria se vidq na vsi4ki video zapisi kakvo napravi.Ima advokati koito shte vi pomagnat hora tyrsete si pravata!!!!I PRIZOVAVAM VSI4KO DNES ... 15:00 PLOSHTAD NARODNO SYBRANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DA KAJEM NE NA NAGLOTO UPRAVLENIE NA KOMUNQGITE!
1
1
 
0
 
! Отговори
комунистически закон преди 15 години
Ако законите противоречат на природните човешките права дадени то на всеки е задължение да не ги спазва. Полицаите са уплашени и се опитват да ни заблудят с пропаганда. *** ВЪН!!! Без значение с ритници или не! РЕВОЛЮЦИЯ! АТАКА!