МВР към протестиращите: Пазете се... сами!

"Опазването на реда не е само наше задължение", МВР чака 5-хилядна тълпа да се изсипе пред НС
21 яну 2009 07:00,
88
МВР към протестиращите: Пазете се... сами!
Снимка: Dnes.bg

Заради днешните протести пред парламента МВР уведомява гражданите и гостите на столицата, че около площадите "Народно събрание" и "Независимост" ще бъдат въведени ограничения за придвижване.

От 11,30 ч. поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите студенти от зала "Христо Ботев" до последната спирка на автобус номер 280 и площад "Народно събрание".

За времето на протеста пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. "Цар Освободител", от бул. "Васил Левски" до ул. "Г. С. Раковски".

В зоната за сигурност на Народното събрание и Министерския съвет ще бъдат взети превантивни мерки за недопускане на нарушения на обществения ред.

Организаторите очакват в протестите да се включат около 5000 души.

Те са осигурили 25 души с цветна лента на ръкава, които ще следят за недопускане на нарушения и престъпления от участниците в протеста.

МВР пък напомня на участниците в протестите, че спазването на законите е основен белег за демократичността на всяка държава.

„Правото на свободно изразяване на волята, на протест и несъгласие с политиката за управление на страната не може да бъде основание за нарушаване на правата на останалите граждани, още по-малко за провокации към полицейските служители, ангажирани с охраната на митинга“, добавят от министерството.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I TANKOVETE DA DOIDAT PROSTO VULNATA CUNAMI ZAPO4NA DA SE NADIGA O6TE NA 14.01.09 I SKORO 6TE DOSTIGNE BREGA..........
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AKO DPS,NDSV I BSP SI MISLQT 4E 6TE OCELEQT DO KRAQ NA 2009 GODINA PROSTO SE LUJAT JESTOKO.VE4E SE ZAMISLQ OB6TO NACIONALNA STA4KA I PROTESTI A IMA HORA DETO ZA6TITAVAT TEQ TRI PARTII.DA AMA NE....PROSTO VSEKI DEN 6TE E TAKA DO POBEDATA.SLED SEDMICA 6TE SE OBQVI GRAJDANSKO NEPOD4INENIE OT STRANA NA SINDIKATITE TUI 4E PROSTO 6TE KAJA TEJKO IM I GORKO.......TEJKO!!!!!!
25
1
 
0
 
! Отговори
МАЙТАП !!! преди 15 години
Ако знам,че Шкумбата пак ще е там и че ще разказва вицове, ще взема да отида. Той - научих, бил СТУДЕНТ - на 65 години. Дано не му е малко късно за образование и за политическа кариера. Дано да е пак там и Георги Бойчев - "Шъ съ упра,им!" А бе те защо се скараха с Кулеков - нали бяха кандидати за президент?Само че Кулеков е значително по-умен.
24
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
АМАН ОТ "ПРОТЕСТИРАЩИ"!!!
23
1
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Обединени блогъри за наша БългарияНие, група блогъри от различни градове в България, се обединяваме около каузата на протестиращите групи в страната ни. Ние заставаме с имената си зад следните искания: - Настояваме институциите да поемат политическата отговорност за масовите побоища в София. Ако министър Михаил Миков и членовете на правителството имат съвест, очакваме оставките им. - Настояваме за незабавни мерки срещу тоталната корупция, която разяжда страната ни и влошава живота на българите. Настояваме за прозрачност. - Настояваме за спешни и категорични мерки по въпроса с образователната и здравната реформа в България. - Настояваме институциите да започнат да отговарят за действията си пред гражданите на България. Настояваме за пряко гражданско участие и контрол при вземането на важни решения. Ще ви чакаме на протестите! Доведете и приятели!
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аиде Последен ДЕН ...............и ПОСЛЕ КОЙ ОТКЪДЕ Е .........
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде ПОСЛЕДЕН ден ..............и КОЙ ОТКЪДЕ Е .............
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тава са екзенпляре от най-ниското стъпало на съществуванье .Тиа са смрад на смрадта,земен тумор,мрша.Тава неа само бес,оно е начин на живот съвръшенно различен от опщоприетиа.Дажи не требва да ги зовем със земни имена,що они са от друга планета.Тавай е расло на друго место и е трупосано тука да ни съсипва.Я не сакам мойте дечоре да го видат,що оно тава животно до сущ прилича на човек *** нее.
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V momenta v Bg cari fa6izam i genocid
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно,ако нашите дупетати излязат от парламента голи пред протестиращите,дали протеста няма СВЕТКАВИЧНО да се разтури!?:))
17
1
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
8 Василев си е много прав. Има правилно и вярно виждане по въпросите, колкото и да не изнася на една малка част от народа. Казвам по-малката, защото по голямата част обикновено управлява, а по малката е в опозиция и стачкува по повод и без повод. От досегашния опит се оказва, че опозицията е рехава и митингите и протестите им са смешни и бутафорни. Жалко!?!? Много жалко, че няма опозиция, че няма АЛТЕРНАТИВА!?+!?!
16
1
 
0
 
! Отговори
летец-ватерполист преди 15 години
*** за страшни конспиратори.край нямат номерата им - сега пък каквото стане - протестиращитеще са още по-виновни.И пак повод за кучета и палбки!ТЕИЗ *** НЕ СА РАЖДАНИ - А ИЗСРАНИ!
15
1
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Както някой по надолу писа много думи никакъв смисъл..Никаква мисъл,никакъв смисъл на думите ти... Ходи се боцни някъде..
14
1
 
0
 
! Отговори
Време е... преди 15 години
Полицаи, които не си сверяват часовника с Брюксел ще бъдат съкращавани. Който си мисли че може да работи като милиционер се лъже жестоко. Ще има големи съкращения на неадекватните полицаи.
13
1
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
До 5 и 8 Хубавото на форумите в мрежата е, че са демократични и всеки може да си каже мнението.Лошото е,че това не предполага компетентност, познаване на проблема и правопис.
12
1
 
0
 
! Отговори
14merkator преди 15 години
Ченгетата е по- добре да ходят да пушат пред МВР!Видя се, че точно ТЕ са и агресорите! В съчетание с природна тъпота е лошо за и за тях и за обществото! Взимайте си кутиите с цигарки и бегом към градинката на Св.Седмочисленици!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май иде ред на 21 да си изхвърлим старите обувки и други *** пред парламента,да го превърнем в депо за сметища,това трябва вече
10
1
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Abe ti normalen li si be? Ne6tasnik...kvi u4ebnici kvi kafeneta kvi 5 lv. Tiq mastii okradaha darjavata a nie da sedim i da im pravim evala li? Mnogo e lesno otstrani da pi6e6 gluposti i da si sedi6 u vas...taka ne6tata ne sa promenqt. Dori i ni6to da ne postignat horata iskat da kajat 4e ima problem v darjavata....i to seriozen. Dori i ni6to da ne postignat pravqt pove4e ot teb dibil mazen koito sedi6 i govori6 prazni prikazki. Spesti si evtinite komentari ili bqgai kum nqkoq druga darjava ne ni trqbvat takiva kato teb tuka.
9
1
 
0
 
! Отговори
Един нещастен българ преди 15 години
За теб всички са хора на някой, я Костов, я Борисов, я Сидеров...Ти си много *** бе Сергейчович ли си, Първанович, или Доганович? Нима всички ние, мачкани вече две десетилетия от политическата пасмина трябва мирно и послушно да стоим? Нима нямаме право да протестираме срещу тази крадлива, нагла и курумпирана властимаща ***. Не само ни окрадоха, не само ни иронизират с години, а трябва да започнат и да ни е.....б....а...т, че тогава да протестираме ли? Ти си един долен, платен от тези които защитаваш писач и това всички го виждат! А колкото до китайците, остави ги. Там за корупция във висшите еталони на властта режат глави...
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гледам тия тюлени на снимката и се питам как се провеждат изпитите по физическа подготовка в МВР.можеби им дават една тава с кюфтета и кайто ги испапка за определено време е приет.