Пак! Охрана на max пази властта

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента
21 яну 2009 14:58, Екип на Dnes.bg
139
Пак! Охрана на max пази властта
Снимка: Dnes.bg

Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
нико преди 15 години
Лошото е, че имаше агитка от 20 души провокатори, които бяха толерирани от полицаите и това се видя с просто око, каза Атанас Атанасов от ДСБ. -казано в парламента.Така че като правиш внушения поне лъжи по малко.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от таз простота "Вий работете, пък то по-добре я стане с работа". Това може да го каже само човек който през живота си не е работил! Аз кат работа от 20 години за ХХХ лева да не е станало много добре бе к,у.ре боболенкин ?
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гледах вчера лицата на независимите студенти по тв, личеше от пръв поглед че са кукли на конци които се използват от правителството да разделят студентите
55
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Няма независими студенски дружества.Пример..във Варна комуниста Кирил Йорданов кмет за пореден път..в намислени избори!Раздаваше награди и медали на Студенските съвети...за благотворителна дейност....да се ти се повдига..от това!Всеки разумен,човек на който му е писнало трябва да е на протеста.Не избори да гласува за когото си иска.Но,като човек и гражданин трябва да отстоява изконните си права и свободи!Иначе все така ,ще затъваме прогресивно!
54
0
 
0
 
! Отговори
ATAKA преди 15 години
BNC sa komunisti.
53
0
 
0
 
! Отговори
Шаро преди 15 години
По тия форуми пишат само пъпчиви надрусани тинейджери, който нямат никаква работа, а колкото до комунистите на изборите ще ги изметен барбар със подлогата комунист Борисов и неговите престъпни приятели . По голем комунист от тоя дето ДС му е дала пари нема .
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време е всеки да се захване да работи а не да ходи по разни платени митинги и като дойдат изборите да изрази своето мнение чрез вот. Така че мисля че по тези митинги ходят само лумпели изкуфели пенсионери и платени от наркодиларите в студенски град хора на Бойко Борисов , както и от тия дето искат да не трепеме мухите / природозащитници/ Аз и преди и сега ще гласувам за СДС така че след вота ще говориме.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
правителството и парламента със своята глухота към протестите ще е виновно за бъдещите страшни събития
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
студентите от "независимите" студенстки дружества са купени от комунистите
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
младият Добрев ръководи младите комунисти по форумите, но по-възрастните си спомнят с какво се занимаваше той през 1997 - крадеше коли;мисля че младия Добрев сега на средна възраст си е останал обикновен крадец, днес той краде младостта и бъдещето на младите като ги манипулира
48
0
 
0
 
! Отговори
П.Славейков преди 15 години
В gbg пише, че са 1200 човека и са се събрали зад паметника. Тоест между гърба на паметника и входа на Радисън. Не могат там да се съберат нито 1200, нито 1500 човека. Така, че столичния кмет, може и с кръв на сърцето трябва да спре да тормози града са разрешения за измислени протести. Не може дни наред да се притесняват хората и да се ангажира полицията с 500 - 600 човека. Очевидно е, че в огромното си болшинство хората, хората не са съгласни с тези 500 -600 човека. Спете простотийте и чакайте изборите.
47
0
 
0
 
! Отговори
Бай Грую преди 15 години
ПАК ОХРАНА НА МАКС ПАЗИ ДЕПУТАТИТЕ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ.
46
0
 
0
 
! Отговори
|Y| преди 15 години
Явно доста хора са гледали новините по Канал 1 или БНТ 1 както вече е модерно да се казва . Абе гледам ви и си мисля възможно ли е да сте толкова наивни и заблудени или просто всичко идва от не добре развити мозъчни клетки ... Как може да се доверявате на НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР ? :D Всяко малко дете знае , че 4-тата власт това са медиите , а коагто става въпрос за протести и митниги НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР е в пълна служба на властта ... И в първия ден говореха , че има не по-вече от 1500 човека и , че има 1 групичка от 20-30 *** , но Сашо Диков снимаше директно и нито протестиращите бяха 1500 нито групичката беше от 20-30 човека . Н както и да е , само последно да попитам тези коментари кой ги пише ? Дежурния в някое РПУ или ?
45
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 15 години
Не мисля, че техният протест ще има желаният успех, но не мога да не ги подкрепя. Техните искания са справедливи. В България има най-голям дефицит на справедливост. Но съм убеден, че протестиращите са манипулирани без те да го знаят. Вече очаквам всеки момент да се появи юнак на бял кон, съ сабя в ръка и червени ботуши за да "спаси" България....Естествено, че историята ще има позната и тъжна развръзка.Но никога не се знае как могат да се извъртят нещата и да се заплетат конците на кукловодещите.Успех и късмет на протестиращите!
44
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 15 години
Стогодишния, ти колко работиш? В 16.00ч. пишеш по форумите. Но както и да е ... Ама работи си, после ще си дадеш паричките на държавата, тя ще си внесе вноската за ЕС, а после ЕС като трябва да даде за да ти направят път за хубавата количка, дето си я купил със заплатата, за която си платил и хубав данък - йок!!! Няма. И защо? Защото някой от онези вътре и плиближените им ни излага толкова, че всички да ни е срам (без него). Трябват си оставки даима. Как спят тия хора - не зная.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и топли гевреци.*** протеста
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
31. - 16:08 - какви протестиОт: иванчоАко се пише, че са около 1500, значи не са повече от 500, при това заедно с продавачите на гевреци, знамена и знаменца и случайно преминаващи граждани. И може би заедно с полицайте, които ги охраняват. Тоест, протеста е една измислена манипулация, която е измислена от някой. Почти всички подозират кой е той. Но, ако говорим сериозно, недопустимо е 500 човека, че даже и 1500 да говорят от името на един цял народ. Депутатите в парламента, поне са избрани на избори, а тези отпред парламента какви са. Те даже на знаят какво искат. И второ, най-главното. До изборите остават 4-5 месеца. Ами, хайде там, пред урните. Гласувайте и всичко ще е наред. И наместо да врещите пред парламента, агитирайте народа да гласува. Агитирайте против Станишев, Миков, против когото поискате, но свалянето на правителството е възможно само с гласуване, а не с разнопосочно врещене в пространството. И то 500 човека, или 50 както бяха в неделя.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Къде са тези 1500 души?Е то бива бива надуване на цифрите ама толкова? В 15 часа не бяха повече от 300 човека.Нали организаторите се зарекоха че ще са минимум 5000.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ми трийте и това мнение! На площада има много повече от 1500 човека, неудобно им е да го кажат
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И защото са със сини шапки, значи, че са ултраси ?! Малеее глупави ***.