Пак! Охрана на max пази властта

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента
21 яну 2009 14:58, Екип на Dnes.bg
139
Пак! Охрана на max пази властта
Снимка: Dnes.bg

Врява пред парламента

Около 1500 души, предимно млади хора, са се събрали пред сградата на парламента за днешния протест. Това съобщиха репортерите на Dnes.bg от мястото на събитието.

От импровизраната трибуна край хотел "Радисън" организаторите призоваха демонстантите да обърнат гръб на парламента.

Сред ораторите е и Димитър Туджаров- Шкумбата, който призова хората ако видят провокатори, да клекнат, за да може полицаите да разберат кой е мирен гражданин и кой иска да създава безредици.

Малко след 15:40 часа прозвуча и химнът на България, а младите хора поискаха оставката на вътрешния министър Михаил Миков.

Към 16 часа прозвуча и „Вятърът на промяната“ на Scorpions – повод за ораторите да поздравят демонстрантите с „промяната, която е започнала на 14-ти януари“.

На протеста са и свидетелите на смъртта на 60-годишния арестант в 4-то РПУ Методи Маринов.

Отново полицейското присъствие е засилено – край НС в момента има около 10 автобуса със служители на реда, които стояха на топло в превозните средства минути преди обявения начален час на протеста.

От прозорците на автобусите отдалеч се виждаха шлемовете и каските им.

Отново в тълпата се забелязват ултраси със сини шапки, които крещят „Убийци“.

Виждат се и плакати с надписи: „На 14 януари се роди българската демокрация“, „Стигат ви 20 години, дайте път на младите“, „Събуди се, българино, стига мафия“.

По-предприемчиви търговци също решиха да се възползват от деня на протеста – те обикалят тълпата и предлагат свирки, флагове или „топли гевреци“.

Репортерите на Dnes.bg съобщават, че сградите на Министерския съвет и президентството също са заградени с метални заграждения и са охранявани от специални части и жандармерия.

Врява пред парламента

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Ало ,,който е от София да отива на протеста ,не да седи на топло,аз за съжаление съм от дълбоката провинция Бургас
37
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
1997-*** бях там, ти беше под масата? В момента съм на работа, но като свърша ще мина от там. А борбата срещу такива ми-зерници като теб не е само на площада. Трябва всячески да се тъпкате. Аз го и правя.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Протестиращите клякат, властта се насира, а в Брюксел показват тоалетна като символ на България...
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe samo plateni kuki pi6at dnes tuka
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ako Azis ili Preslava bqha prydnali v nqkoe kraen kvartal v 3 prez no6ta, 6te6e da ima pove4e hora otkolkoto na tozi "protest".
33
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Баткоф преди 15 години
Поради една основна причина: зад тях застават имена, с които много българи не искат да се свързват и окачествяват по никакъв начин. Такива протести не трябва да се подкрепят от организации, трябва просто всички да сме там. Заради БНС няма да дойдат Атака, заради феновете на лефски няма да дойдат тези на ЦСКА и тн. Така няма да стане! Отдавна съм приел истината, че българския народ сме една огромна общност от заблудени овци, но аз няма да спра да се боря за отечеството си, не и докато помня делата на Левски и Ботев, които ме карат да се чувствам повече от длъжен да дам живота си за моята свята майка, за моята любима родина - ЗА БЪЛГАРИЯ!
32
0
 
0
 
! Отговори
ОТ РАМЗИТО преди 15 години
Сокерез бе пред Парамента?Сокерез бе в Мета ли беше Нетали???
31
0
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 15 години
Ако се пише, че са около 1500, значи не са повече от 500, при това заедно с продавачите на гевреци, знамена и знаменца и случайно преминаващи граждани. И може би заедно с полицайте, които ги охраняват. Тоест, протеста е една измислена манипулация, която е измислена от някой. Почти всички подозират кой е той. Но, ако говорим сериозно, недопустимо е 500 човека, че даже и 1500 да говорят от името на един цял народ. Депутатите в парламента, поне са избрани на избори, а тези отпред парламента какви са. Те даже на знаят какво искат. И второ, най-главното. До изборите остават 4-5 месеца. Ами, хайде там, пред урните. Гласувайте и всичко ще е наред. И наместо да врещите пред парламента, агитирайте народа да гласува. Агитирайте против Станишев, Миков, против когото поискате, но свалянето на правителството е възможно само с гласуване, а не с разнопосочно врещене в пространството. И то 500 човека, или 50 както бяха в неделя.
30
0
 
0
 
! Отговори
Blue преди 15 години
Prez '97 godina ima6e protest. Tova sega e smeshna rabota. Za tova nqma da hodq. Togava napravihme neshto i ima6e efekt. I to ne stana s pesni i 200 4oveka... togava ima6e 50 000 "agitatori", mi6ovci takiva !
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a ti za6to ne izleze6 be,duxlio,ami si stoi6 v ka6ti
28
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
tova ne e nikak1v protest.tova e samo edna grupichka.protest se naricha na miting s pone 50.000 choveka
27
0
 
0
 
! Отговори
стогодишния преди 15 години
точилка за всички протестиращи!!!и после на нивата да покопаят малко.без работа оправия няма!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
F.X. преди 15 години
Bqh na protesta minalata sedmica i beje jalka gledka. Nqkvi *** peeha pesni i na nikoi dori ne mu se skandira6e. Tezi koito iskaha ne6to da vikat bqha zabelqzani kato "agitatori". Kogato organizirate edin ISTINSKI protest, 6te doida pak. Ciao do togava na vsi4kite mamini sin4eta.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
brei posledno vreme golqma cenzura ima v saita kvo stava tuka nagrabili sa gi ne6to
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
prav si prav si ti , te tiq deto protestirat iskat zaplati daje bez da rabotqt ako moje
23
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА протестира сега. НОРМАЛНИТЕ хора са на РАБОТА, работят, или си гледат други наистина важни неща. На протеста са отишли главно разни мързеливи БЕЗРАБОТНИ и ученици ИЗБЯГАЛИ от час. Това ли ще е БЪДЕЩЕТО на България??? НАПРОТИВ! Бъдещето на България е НА РАБОТА и В ЧАС!!! ТЕ ЩЕ БЪДАТ СЛЕДВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ!
22
0
 
0
 
! Отговори
shop преди 15 години
кой не кляка е червен!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес трябва солидна полицейска охрана и на лудниците. Четете коментар 15 и ще се убедите, че е крайно наложително!Човекът просто са го оттървали от някой психо-диспансер!
20
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
100 % станишката догана и царския пенсионер неса в парламента а някаде са се сгушили и чакат да мине шумотевицата.И след това пак ще излязат по новините и ще повтарят колко е жалак народа, и че скоро няма да напуснат управлението и че се готвят за поне още един мандат.Щом неразбират с мирни протести и добро че трябва да напуснат остава единствено със сила атентати и престрелки .
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bahti mizeriq, o4akvaha 5000 a doidoha s 90 % po malko. Bravo be, maimuni ! Dobre 4e ne otidoh pak, 4e minalata sedmica samo nqkvi pesni peeha i mitinga se priklio4i za to4no 45 min. Izgoniha vsi4ki s typite im pesni. Mi6ovci.