Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития

Валери Симеонов от "Атака" имал чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство"
22 яну 2009 12:40,
144
Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития
Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС

Досегашният председател на общинския съвет в Бургас Валери Симеонов подаде официално оставката си.

Като мотиви той посочи, че не желае да работи с чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство", а на български общински съвет.

”Решението ми е продиктувано от факта, че на 20 декември 2008г. Общинският съвет на община Бургас прие без каквито и да е разумни мотиви, и според мен под външен натиск, решение за предоставяне на общински парцел, земя за изграждане на мюсюлмански молитвен дом-джамия, както и за изграждане на около 20 социални жилища за живеещите цигани в незаконното гето в комплекс “Меден Рудник”, без да е проучена и доказана необходимостта нито на едното, нито на другото”, каза Сименов.

Той допълни, че това решение е в разрез с личните му политически и морални убеждения на българин-националист.

”Аз не мога да остана на този отговорен пост, работейки с чувство, че съм председател на „джамийско настоятелство”, а не на Български общински съвет”, каза още Симеонов.

„Взимам си химикалка и водата. Ето ви стола!”, с тези думи той се обърна към зам.-председателя Георги Киров, след което седна при своята група от „Атака”.

Друг съветник от "Атака" Валентин Касабов пък поздрави колегите си на турски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Burgazli преди 15 години
По спокойно бре, какво сте се развикали още при втората джамия в Бургас.В Бургас навремето е имало 35 джамии които били разрушени от дедите ви.Има още мнооого джамии да строите...
62
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Да вземете и да се задълбайте някаде *** такива!Вземате пример от Великобритания и САЩ..за това що значи родолюбие.Анадолци такива!Но да не и обиждам тях с вас!
61
0
 
0
 
! Отговори
още един българин преди 15 години
*** цуни зaдникa на Станишев, Първанов и Доган. Щом след толкова години да ти го бутат отзад лаеш по тези, които се мъчат да те избавят от мисионерската поза, заслужаваш поне смяна на позата.***,празит гнусен.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ са отроче на СИК и ВИС!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атака са ***.
58
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
maaavi i atakisti..samo vie uspqhte da me qdosate tuka.
57
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
И няма лошо да се строят общижития жилища за хората..може да ви харесва ,но ги има.Париж е опасан с предградия ..живеят всякакви ..и там не проблемите ,който стават не религиозни..а икономически.Вие сте такива ..***,че автоматично слагате равенство между исляма и араби ..не малка част от арабите не са мюсулмани ,но това бетонните ви глави не го знаят ..ващи трактовки нямат нищо общо със световната история и с фактите най вече.Съжденията в къщи на домашно..не пред обществото.Вместо градите и да провеждате политики за по добър живот и перспективи..да образовате.Вие наакани атакисти/комунисти насаждате омраза ..и искате обществото да плаща..айде до кога.
56
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
Ако има истински патриоти с много пари, те щяха да направят всичко възможно да построят поне 50 църкви в Бургас на всеки възможен свободен терен и така изобщо нямаше да остане ред да се мисли за джамии, мамии и други подобни простотии!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Ако си беше направил труда да се поинтересуваш защо е взел това решение, нямаше да говориш глупости. Хем бягал, хем пък защо оставал в общинския съвет...Именно като председател той има по-ограничена възможност да се бори - защото няма право да се изказва и да отстоява тезите си.
54
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Отстоявала национални интереси..според кого?И какви национални интереси..от кога комуниста защитава националното?С свирни и обиди..с мучане и веене на национални знамена без гербове ..с факли и езически емблеми ..ли защитавате национален интерес.Да си скъсате дипломите по история и знания.И да не насаждате омраза..що то такива ,като вас докараха този "ислям" по тези земи.Про българска политика се прави,когато се създават блага ..и условия.Със забрани и обиди ..с мучане и реване не става това са фактите.Оскотявате хората..и определено работите против едно гражданско общество.Развратни са ви преставите атакисти/комунисти скапани!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
точно така 37, те в тая телевизия 90% са за психиатрията...без коментар!
52
0
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 15 години
Само дето, както виждаш, не я продава, ами я пази от такива като тебе, дето не гледат делата на хората, а имат коментари само по външиния им вид
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя на снимката само като му видиш мутрата и веднага ти става ясно що за нагъл популист е. За 2 стотинки не България, ами майка си ще продаде. Да ни пази господ от подобни трапезни патриоти.И кого си мислят че лъжат - най-бедната прослойка от българите, озверели от глад и омраза. Само че с глад и омраза общество не се строи господин Валери Кърлежов и вредата от един разбойник като вас е по-голама от 100 джамии.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя на снимката само като му видиш мутрата и веднага ти става ясно що за нагъл популист е. За 2 стотинки не България, ами майка си ще продаде. Да ни пази господ от подобни трапезни патриоти.
49
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
За съжаление България е истински турски клозет,пълен с много.....
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много сте зле, не виждате ли, че само АТАКА отстоява националните интереси?
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Откога мутраците са *** ?? Проститутски дом да построят е удачно и *** театър !:,)
46
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Шайката на Сидеров да не слага епитети за душевното на здраве на,който и да е.Точно вие за болести най малкото имате думата!За лечение сте.И такива *** сте и така бъркате и развращавате хората ..както само комунист може.Бацили не насаждаите болните си идеи на хората...и ви светна Отоманска империя и ТуРСКА държава са две различни неща.*** насаждате само глупости и сквернословия ,като добри комунисти на хората!И ***..не ме интересува,дали си от софия или бургас *** такъв!
45
0
 
0
 
! Отговори
Ром и пури преди 15 години
По-големи политически клоуни от камарилите на Волен и Бойко няма. Смешници!
44
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 15 години
много ми е чудно след като в бургас има много малко турци или почти няма защото повечето са от селата на по 30-40 км. от там кой ще ходи в тая джамия.за това ще строят и общежия *** да могат да ни налазват.гори огънче гори