Масларова чака напрежението

Заради безработицата
16 мар 2009 16:23,
28
Масларова чака напрежението
Снимка: БГНЕС

"Възможно е да има напрежение в страната заради безработицата. Необходима е по-висока квалификация сред кандидатите за работни места. Нека не забравяме, че 70 процента от безработните са без квалификация", каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Социалната министърка посети целодневна детска градина "Иглика" в Карнобат. В общината са инвестирани 3 млн. лева.

За 4 години Министерството на труда и социалната политика ремонтира и обнови 1500 обекта по проект "Красива България" и Социално-инвестиционния фонд.

Заедно с премиера Станишев Масларова посети санирания по проект "Красива България" дневен център за деца и възрастни с увреждания и детската градина "Здравец" в Айтос, която също предстои да бъде ремонтирана.

За 2009-а са заделени 60 млн. лева за модернизация и рехабилитация на обекти в 160 общини, като броят на проектите достигна 240, припомни премиерът.

Емилия Масларова посочи, че в Айтоска община в рамките на три години са реализирани 5 проекта по "Красива България" и 2 по социално-инвестиционния фонд на стойност над милион и половина лева.

Само за целодневната детска градина "Здравец" и Дома за деца и младежи с увреждания, ремонтирани по проект "Красива България", са изразходвани 650 хиляди лева.

За Бургаска област за социални дейности са дадени общо 8 милиона лева. Минималната пенсия след по-малко от месец ще стане над 130 лева, обеща министърката.

"Ако деца до 6-месечна възраст, дадени за отглеждане в социален дом, не бъдат потърсени от родителите си, ще бъдат дадени за осиновяване. В момента 200 деца чакат нови семейства", каза в заключение Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
slona преди 15 години
Абе тя жената уж обеща много работни места , ама да видим.Имаше подробности в podlupa.bg
26
0
 
1
 
! Отговори
Доко преди 15 години
Много се плюнчите. Тя е избрана с гласа на народа-изборите все пак са демократични. Като не ви харесва-отидете на друго място.
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
На българина му писна да е добър и ***.Всеки вече псува като ,но това е добре за нацията,явно хората преболедуваха прехода и сега имат по-ясен поглед върху нещата.Това само може да ни радва.
24
0
 
1
 
! Отговори
все пак Човек преди 15 години
Българи, срамувам се, като чета Вашите форуми.Има демакрация-да, има свобода на словото-да, но къде е здравия разум, къде е българския дух. Срамувам се, че пишете като хора не ходили на училище.а така не може. Простоията не води към добро.
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на 16. Ще добавя само, че тая се кичи с незаслуженото "ляв и социален" министър. Кое ти е лявото, Масларова-милионите,които даде с държавни поръчки на мъжа си,окрадените старозагорски бани или обувките ти ,прическите ти ,тоалетите ти, маникюра ти,плащан от нащите пари,които безсрамно си преразпределяте вие, които се прегърнахте с цар-мошеник с дпс фирмите или на Доган или олигарсите, които приехте във ВПС.Ама как ***,Гергов е във ВПС, какви леви сте.? Вие сте най-алчните крадци,докарали България до национална катастрофа. Ти си за затвор и дано да влезеш скоро
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
до изборите едва ли ще има съкращенияно после ще стане касапница,помнете му думитеще има съкращения до посиняване
21
0
 
1
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
ne go 4akay,durta mastio,a kaji da ne dava Gospod..!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
neizvesten преди 15 години
Дали защото идват избори или нещо друго, но информация за ситуацията се укрива. Никой не казва какво иде за народа и че освен всичко друго ще фалира и държавата. Други държави взеха че съкратиха администрацията драстично, а нашата чака увеличение. Все едно България не е на планетата Земя!
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Масларке,глупаците се изчерпаха.С тея глупости вече и пенсионер не можеш да залъжеш,дори на почивка да го пратиш.Дори и *** имат вече претенции за нещо,не става там с едни кебапчета пред урните.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
тая не само духа а и други неща прави с дебелия си раз.бан г.з
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нека не забравяме, че 70 процента от безработните са без квалификация", АМИ КАК ИСКАШ ДА СА С КВАЛИФИКАЦИЯ, СЛЕД КАТО ВИЕ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДАЖЕ НА КНИЖКА ЗА ВОДАЧ НА МПС - КАТЕГОРИЯ В СВАЛИХТЕ ЦЕНЗА ОТ СРЕДНО НА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ! А ПЪК ТЕЗИ, ДЕТО НЯМАТ ДАЖЕ И ТАКОВА НЕ СА МАЛО, ТА ОТИВАТ И СИ КУПУВАТ ДИПЛОМАТА! ВСИЧКИ ТРЪБИТЕ, ЧЕ ЗА СИТУАЦИЯТА В СТРАНАТА Е ВИНОВНА СВЕТОВНАТА КРИЗ АИ АЛЧНОСТТА НА ЩАТСКИТЕ БРОКЕРИ! АВИ - ЗАРАДИ ВАШЕТО ОВЧЕДУШИЕ НЕ СТЕ! НЕ СТЕ ВИНОВНИ СИГУРНО ЗАРАДИ СПРЕНИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА КОРУМПИРАНАТА ПРОКУРАТУРА И СУДЕБНА СИСТЕМА, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА СКАНДАЛИТЕ В НАП, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ЗАКОНИ ЗА ЗАСТРОЯВАНЕТО НА БРЕГОВАТА ИВИЦЯ И НЕ ВИЖДАТЕ БЕЗОБРАЗИЯТА, КОИТО СЕ ВЪРШАТ ТАМ, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ФОНД С АПАРТАМЕНТИ, КОИТО СА В ОКАЯНО СЪСРТОЯНИЕ ИЛИ С НИВИ, НА КОИТО И ПЛЕВЕЛИ НЕ ВИРЯТ, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА БЕЗУМИЕТО НА ИПОТЕЧНОТО КРЕДИТИРАНЕ, НЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА МУТРИЗАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА И Т.Н.! ИНТЕРЕСНО МИ Е КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА????? МОЖЕ БИ СВЕТИЯ ДУХ???????? АМА ТЯ КРИЗАТА НЯМА ДА НИ ЗСЕГНЕ - ТЕ БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ НЕ ПОЛУЧАВАТ ВЪНШНО КРЕДИТИРАНЕ, А БЪЛГАРИЯ НЕ ЖИВЕЯТ ХОРА, КОИТО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ЗА ДОХОДИТЕ СИ, А ШАРАНИ! А БЪЛГАРИЯ Е СУПЕРСТАБИЛНА - ИМАМЕ СИ ВАЛУТЕН БОРД, КОЙТО ИСКАТЕ ДА МАХНЕТЕ, КАТО НИ ВКАРАТЕ НАСИЛА В ЕВРОЗОНАТА, ИМАМЕ СИ КОМПОТИ И МЕЗЕ ЗА ЗИМАТА, КАКТО И ТОНОВЕ РАКИЯ И ВИНО! НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМЕ! ЩЕ ЧЕТЕМ "ПОД ИГОТО" И ГЛАВАТА "ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД" И ЩЕ СИ КЮТАМЕ, ТА ДАНО ТАЗИ КРИЗА НИ ОТМИНЕ!
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги съм се питал защо ми е толкова антипатична тази жена. Може би защото я бива да говори само заучени фрази, да ходи на светски събирания за да си напълни стомаха, да се прави на по-млада с 30 години. Г-жо министър Вие сте срам за България, Вие сте личност лишена от морал, която е превърнала личната облага самоцел и не полагате абсолютно никакви усилия в социалната сфера. В България няма социална политика по простата причина, че няма социален министър, а една личност, която само парадира без да знае за какво става дума... Маслароа е олицеторение на безхаберието,некадърността и двуличието на управляващите и което е още по-жалко на голяма част от политиците ни. За съжаление умните хора са казали, че всеки народ заслужаа управниците си. БЪЛГАРИНО, събуди се от своя зимен сън!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аз като иска напрежение да бръкне в контакта,220 волта добре ще й дойдат.
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
днес в Айтос целият град беше блокиран заради двама баш-разбойници,серГЕЙ и таз кукумявка,човек не можеше и да ги заплюе даже.
13
0
 
1
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
Масларова продължава да ръси небивалици, типични за недоносените комунистчета! Напротив, в България много по-трудно си намират работа хората с образование, а за бачкерите е много по-лесно да изкарат някой лев! Даже от няколко места вече получавам потвърждение, че работодателите се страхуват от интелигентни работници, познайте защо!...
12
0
 
1
 
! Отговори
трийсет преди 15 години
Аз съм с висше образование,владея английски език + опит в чужбина, но няма работа. Това е положението. Ако ще трийсет технологии да владееш, това е.Хайде дано Щатите се пооправят суунър.
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тая на снимката здраво духа, дъртата му гнусна бабичка.
10
0
 
1
 
! Отговори
ами няма значение преди 15 години
във всяка община, която е посетила се говорят едни исъщи неща..само цифрите са различни....
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
a ti maslarova kakva kvalifikacia imash na kradla mai ?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аха усетиха се *** че именно безработните ще гласуват срещу тях