Нова ТВ: Не подтикваме към имитация на изпитания в "Страх"

Медиата изрази съжаление за смъртта на 13-годишния Мартин, който се обеси в Козлодуй
24 мар 2009 17:00,
95
Нова ТВ: Не подтикваме към имитация на изпитания в "Страх"
Снимка: БГНЕС

Нова телевизия излезе с официална позиция за инцидента в Козлодуй, при който 13-годишно дете загина, след като се обеси неволно при опит да копира изпитания от игра, наподобяваща екстремно шоу.

"Изразяваме съжалението си за трагедията  и сме съпричастна към болката на семейството на Мартин Мартинов.

Изпитанията, на които са подложени участниците в  „Страх”, се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност.

В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората.

Идеята на „Страх” е да покаже положителните качества в една личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете.

„Нова телевизия” няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите, които излъчва", се посочва още в позицията на медиата.

Dnes.bg припомня, че безжизненото тяло на детето бе открито завързано с верига от колело на катерушка в парка.

Сигналът за ужасяващата гледка е подаден от възрастна жена, която чула детски викове.

Момчето и негови приятели имитирали игра, с която се преодоляват етапи с различна степен на трудност, свързана с физически натоварвания.

13-годишният Мартин сам се вързал с метално въже от велосипед за катерушката, а целта било да се освободи от препятствието, но не успяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
си е промиване на мозъци big brother *** off
33
0
 
1
 
! Отговори
lвъзмутен преди 15 години
ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ПРОПАГАНДИРАТ АГРЕСИЯ.ПОВЕЧЕТО ПРЕДАВАНИЯ И ВОДЕЩИ В НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НАСАЖДАТ АГРЕСИЯ.ПРИЯТНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ В МОМЕНТА Е БИГ БРАДЪР.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
всичко е от просто по-просто. всички предавания за 18+ ги излъчват след 12:00-01:00 прав ли съм? разните там Брадъри, Фадъри, кеч, Страх си влизат точно в тази категория. естествено на Нова Чалгавизия не им изнася, защото няма да има балъци да пращат есемесчета и ммсчета.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Kostov vyv Vatikana !
30
0
 
1
 
! Отговори
sisa преди 15 години
da taka e,ama ia se zamislia kolko deca umriaha za edna godina? i to ot racete na deca.kolko deca ubiha deca?
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Костов да поеме отговорността ! Той е виновен.
28
0
 
1
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Телевизиите в тази страна упражняват интелектуално насилие над хората.Музикални идоли някви не мити металисти крещящи и мучащи,бездарни чалгаджии водят предавания и облъчват с глупост обществото,разни реалита и телевизионни игри пошли и измани се пробутват,като някаква модерност в ефира.Показват се глупави филми по стотици кабеларки,какви не глупости слушаш и с,каква ли не помия обливат екрана някви водещи дето не са за гледане.Биг Брадъри разни селски формати Випове от *** и Комунисти алкохолизирани нечистоплътни нещастници представени за ВИП певрсони и прочие!Нова телевизия,ако бяха наистина модерна и адеквактна национална теливизия,нямаше да излъчават подобни кабеларски формати ,как пък не излязоха с предупреждение,към подрастващите ,както се прави Да не правят това вкъщи,колкото и простичко да звучи да обеснят ,че е опастно.Нали имат претенцията за добра и модерна телевизия.Телевизиите в Бг оскотяват.Канал една първобитна телевизия неадеквакта с предавания и водещи толкова лишени от чуство за усет с толкова осакатено и ретроградно възприятие ,че какво да я гледаш!Бълвоча и опростачването от ефира е пълен.Ето го резултата!
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ami ako NTV i BTV za tupi televizii ti kakvo iskash da gledame be moje bi na Vuchkov predavaneto?!? e ne nqkoi put broite do 3 predi da pishete neshto POMAGA!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Bсяка вселена си има своя Костов... и всички заедно представляват мулти-Костов... треперете !!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Иван Костов vs. Вина преди 15 години
"Нашата коалиция е заплашена ако бариерата за влизане в парламента стане над 28%, дотам може да издържим!"Така заместник председателят на ПГ на ДСБ Веселин Методиев коментира намерението на управляващите да вдигнат бариерата за коалициите на 8%."Ние създадохме коалицията (ДСБ, СДС бел. ред.) с едва единствена цел да възстановим доверието на ЕС към България", категоричен бе тъмносиният депутат пред репортер на .По думите му синьото единство ще доведе до минимум двама едвродепутати, които СДС и ДСБ ще изпратят в СтрасбургВеселен Методиев представи днес в централата на тъмносините и кандидатите за евровота, подребедени по азбучен ред:- Антон Андреев;- Борис Станимиров;- Ваня Танчева - Манчева;- Драгомир Бояджиев;- Константин Димитров;- проф. Пламен Цветков;- Росица Рачева;- Светослав Малинов;- Юсеф Дакак.Той уточни, че окончателното подреждане ще стане факт след вътрешни избори и след шестте регионални събрания на ДСБ, които ще се проведат през следващите две съботи и недели.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аз като израснах с "На всеки километър", където класовият враг бе стрелян непрекъснато, а нашите другари бяха бесени от гадовете трябваше ли да стрелям и беся.... А, по-сериозно, де!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
mi mnogo qsno to kato ima takiva predavaneiq Идеята на Страх е да покаже положителните качества в една личност сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете.Нова телевизия няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите, които излъчва", се посочва още в kavi idei kakvi 4udesiii mislite li malko s tapite si glavi 4e dacata go povtarqt tova. televiziqta e inovna za vs lo6o koeto stava po sveta
22
0
 
1
 
! Отговори
sisa преди 15 години
след като нова телевизия не иска да провокира имитация-защо предаването "страх"се излъчва в този часови пояс?тогава все още са будни и даже много по малки на възраст деца.а всички много добре знаем,че децата са като гъба-попиват всичко което видят и чуят.и искам да попитм къде са детските филмчета с които ние израстнахме(аз съм на 26 год.)и малко по-големите от нас.сега дават само чудовища и насилие.
21
0
 
1
 
! Отговори
Другаря Лилов преди 15 години
За всичко Костов е виновен,той *** и телевизиите и ги продаде на некадърни и алчни печалбари за жълти стотинки.
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
номер 1 и 13, все същия Костовски ! ти кореспонденция ли търсиш тука, с тия еднотипни писания за другаря Костов, хахаахах ;) ай стига си го соменавал, нема да ти помогне като толкова го споменаваш ....
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По тая логика подобни предупреждения трябва да текат нептрекъснато по спортните канали.
18
0
 
1
 
! Отговори
........... преди 15 години
направо ще им повярваме на тия хиени от нова тв , били съжалявали - лицемери гнусни !!!!!!!Пускат олигофренски шоута ...........когато преди години четох "Бомбената вечеря" на Макс Фриш си мислех че това е художествена хиперболизация ......оказа се че има достатъчно *** да се подлагат на унижения и гаври а други *** да ги гледат с кеф .........
17
0
 
1
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
смятам че децата слушат с очите си
16
0
 
1
 
! Отговори
voxy.blog.bg преди 15 години
Нова Телевизия не може да носи отговорност за това
15
0
 
1
 
! Отговори
проф.Кучков преди 15 години
А в случая и опасни!Просто очаквах да се случи някоя простотия след тая безконтролна вакханалия по мазната НТВ в гонене на рекордни приходи.Другата идиотска медия излъчваща риалити помии за *** е БТВ.На сеирджиите . честито и си пазете децата от тези *** телевизии,драги кретенясали тв-сеирджии!