13-годишно копира екстремно шоу, обеси се неволно в Козлодуй

Момчето се вързало с метално въже за катерушка, целта била да се освободи от препятствието, но...
24 мар 2009 13:00,
97
13-годишно копира екстремно шоу, обеси се неволно в Козлодуй
Снимка: БГНЕС

13-годишно момче се е обесило неволно в Козлодуй.

От МВР съобщиха, че до нелепия инцидент се стигнало, след като детето копирало игра, наподобяваща екстремно шоу, излъчвано по една от националните телевизии.

Снощи полицаите намерили тялото на момчето завързано с метално въже на катерушка.

Сигналът за ужасяващата гледка е подаден от възрастна жена, която чула детски викове.

Разследващите са установили, че на площадката 13-годишното момче било със свои приятели.

Децата имитирали игра, с която се преодоляват етапи с различна степен на трудност, свързана с физически натоварвания.

Момчето само се вързало с метално въже от велосипед за катерушката, а целта било да се освободи от препятствието, но не успяло.

Децата, играещи с него, разбрали, че става нещо нередно с приятеля им.

Една част от тях се уплашили и избягали, а други се опитали да потърсят помощ, но когато възрастните се отзовали вече било късно за момчето.

От МВР допълват, че аутопсия на тялото на детето ще установява дали то е можело да бъде спасено или смъртта е настъпила веднага.

По случая е образувано дознание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
lora преди 15 години
roditelite my nqmat nikakva vina....a i ne sa 2-ma ba6ta my po4ina jivee samo s maika si koqto e mnogo mila i dobra jena i bi pomognala na seki prosto kompaniite s koito se subira6e ne bqha mnogo dobri...
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da zapazim DECATA na BULGARIA..................
94
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко за изгубения живот. Родителите носят отговорност за децата си, но каквото и да си говорим, децата вършат глупости, винаги ще е така. Виновни са и родителите на приятелите му, че не са научили децата си да помогнат в нужда, а да бягат....
93
1
 
0
 
! Отговори
batia преди 15 години
Отдавна съм казал,ако имам законодателна власт,ще забраня със закон такива телевизий,начело с БТВ. ти и демокрацията,вечер превъртам каналите,няма едно нормално предаване,само филми с насилие!Ами така наречената анимация????Едни урунгели,на нищо неприличащи същества и същите сценарий!Това ли е възпитателната функция на медията?Да ги направят платени и кодирани,ако родителите желаят,малчуганите да гледат подобна бълвоч,тяхна воля.....Но това е безобразие!
92
1
 
0
 
! Отговори
Илко преди 15 години
Това да е за урок на другите деца и на родителите!Жалко за детенцето.Почивай в мир!
91
1
 
0
 
! Отговори
роднина преди 15 години
Ако искате да знаете Марти беше добро момче не беше от най-непослушните, като всеко момче си правеше пакости но незнам какво стана снощи защо се случи така, той не го заслужаваше, първо бащаму, а сега и той. Просто никой незнае какво да го видиш долу на земята да лежи и да не мърда а кото знаеш че преди половин час си го видял и си приказвал с него и той тие обещал да ти дойде нагости, а после го гледаш на земята и не мърда. И все ти се струва че е сън и че не е вярно това което става......
90
1
 
0
 
! Отговори
Стани преди 15 години
Не мога да кажа нищо друго освен "Марти почивай в Мир"
89
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато брат ми беше малък, едно дете му прободе гърлото с пръчка от арматърно желязо,взета от един строеж. Бяха играли на "Тримата мускетари" (руската версия, това беше през 80-те). Това е просто нещастен случай. Все пак останалите диванета е можело да му помогнат, а не да тичат да търсят помощ.
88
1
 
0
 
! Отговори
elk преди 15 години
Извинявай ,ама изобщо не съм съгласна!!! Какво означава извънучилищни мероприятия? Че ти сега не можеш в клас със заповед да ги вкараш а като викнеш родителите трябва да си мил и учтив че не знаеш какво ще те направят и пак няма да си погледнат отрочето някой. Учителите им виновни-не им било интересно, не ги зачитали и т. н. И тези хора нямат ли деца или трябва и в къщи да ги водят учениците та да ги гледат. Или като ги заплашват и бият и се подигравате тук с тях какво сега-пак те виновни. А родителите какво-те пари изкарват. Ами тези дето не работят? Да ви кажа много деца имат баби ама и те не искат да си гледат внуците както едно време-просто не издържат. А защо вечер полицайте викат родители да си прибират децата и те милите пак не знаели че децата им вършат нещо нередно. Ами защо не кажете за момичетата на по 10-12 години вече и как са облечени. Имат ли еченически чанти и какво носят в тях? Кой им проверява домашните и изпитва върху уриците за деня? Имало занимални ...ама там са по 20-30 деца. Какви книги и колко сте купили и за децата си през последно време. Няма да питам дали сте коментирали прочетеното. Изобщо нещата вече не са каквито трябва. То и учителите може не са както трябва винаги но...определено не може да се пренася вината Първо децата са на родителите-после на обществото. Колкото до интернета-това във всички държави го има . А че нашите прекаляват...кой а им забрани? Телевизийте-ами правилно тук се написа има и копче за спиране , има и програмиране и изключване на програми...но на 13 години някак си ... Жалко за детето! И родителите не са виновни. Нелеп случай. Но за Индиго и случаят в Стара Загора...определено родителите би трябвало да опражняват контрол и то по-строг и ежедневен. Понякога това е и зов да им се обърне внимание. Няма да решим нещата но...обикновено добрите и свестните страдат. И ако е вярно че е загубило и баща си , трагедията за майката е пълна. Моите съболезнования и не търсете под вола теле! Просто всеки да си гледа детето а не когато стане нещо вече другите виновни и не го научили не го възпитали. Колкото до предаванията всеки да преценява какво да гледа детето му. Сутринта в предаването на Марта Вачкова се стигна и до отричането на приказките-имало било насилие в тях. Ами да ги сложим в епруветки! Те така или иначе не четат книги. Дори и приказки не знаят тези в 1-4 клас. Нямате представа за какво говоря. И по-добре!
87
1
 
0
 
! Отговори
Charles Darwin преди 15 години
And the 2009 Darwin award goes to...
86
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Бог да прости детенцето.Кой е виновен не знам,но знам колко е трудно да си родител,колко е трудно да обесниш къде свършва шоуто и къде започва реалността на на едно дете.Имам две деца ,а съм и педагог/непрактикуващ/ и знам колко податливи са на влияние децата.Основни виновници обаче за всички злини случващи се с децата сме ние-възрастните-в ролята си на родители учители възпитатели и общество.Колкото и да ме боли да го призная българите се провалихме тотално и в трите роли.Колкото за ТВ форматите ,като биг брадър страх и т.н не ги гледайте и децата също няма да ги гледат.И накрая ще завърша с ъс следната молба:"Бог да пази децата ни"защото ние не умеем.
85
1
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
каруцата пред коня. Изостанало общество, което копира образци със стогодишна история. Слязъл от каруца, яха автомобил. Не правете нищо от това в България. Няма пътища, те карат като на пистата в Монца.Децата гледат и имитират.Още се фукат, че имат джиесеми - викат с пълно гърло в тролеите.Шоутата ги подтикват да стават звезди.Каквото обществото, такова дереджето, каквито родителите - такива децата.
84
1
 
0
 
! Отговори
dian преди 15 години
За съжаление интелекта на повечето от сегашните ученици стига само за да победят в игра на кънтър-страйк, за книги и игри като шах не са и чували...
83
1
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
И все пак какво е това метално въже от велосипед?Аз се сещам само за проволката от спирачките или може би пък веригата...
82
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
takova idiot4e nema....sme6na smart,kolkoto pove4e se zastoiavam i 4eta vse po sme6no i sme6no mi stava....e niama takiva glumpeni....tova pokolenie e urodlivo i tapo
81
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господи! Мисля че всички сме много грешни на тази земя, но не ни наказваи така,запази децата ни живи.Светла му памет на малия.
80
1
 
0
 
! Отговори
разярения бик преди 15 години
БОЙКОТ НА МРЪСНИЦИТЕ ОТ НОВА-НИКАКВИ SMS,НИКАКВО ГЛЕДАНЕ НА ТЪПОТИИТЕ ИМ,ДА ГИ ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ!ПРЕСТАНЕТЕ ДА РЕАГИРАТЕ ПЪРВОСИГНАЛНО,СТИГА СА НИ ОБУДАЛЧВАЛИ!
79
1
 
0
 
! Отговори
pisna mi ot lakomija преди 15 години
Тия" продуценти" от Нова тв са най-АЛЧНИТЕ ***,които съм виждал,няма нищо свято за тях,но единственото което можем да направим е да НЕ ГЛЕДАМЕ предаванията на тази глутница и да възпитаваме с личен пример децата си,иначе зле е ситуацията!НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ,ИМА ТОЛКОВА ДРУГИ СТОЙНОСТНИ НЕЩА ЗА ГЛЕДАНЕ!
78
1
 
0
 
! Отговори
ANI преди 15 години
съгласна съм с коментарите на предните читатели, нова телевизия е една доста агресивна телевизия, което неминуемо се отразява на подрастващите, за съжаление с фатални последици
77
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно подкрепям всичко, което си изказал. Тази Нова Телевизия пуска само гнуснярски програми, а сега се извинявали. Такива шоута вдигат рейтинга само на *** като малък Тошко, например- вече кандидат за депутат. Бог да прости детето! Телевизиите трябва да се съобразяват с нивото на аудиторията и да не ги зомбират, каквито и комерсиални цели да са си поставили!